Skocz do zawartości

Księgowość online - Co polecacie?

elliot

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie chcę bawić się we wprowadzanie dokumentów, a jedynie wysłać skany na maila, itp.

Mój problem jest taki, że często faktury dostaje 18 dnia po miesiącu rozliczeniowym.

W firmie 5 osób, przy czym część dochdów zwolniona z VATu :/ Dokumentów myślę nie więcej jak 100.

Taxe.pl wygląda niegłupio bo ten termin "do 17 dnia" dam rade ogarnąć myślę.

Dz. za odp.

O_o

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do użytku ma niedługo wejść nowy system rachunkowości online, który mogę polecić. Nazywa się inqba24 i bardzo ułatwi i przyśpieszy pracę księgowych, doradców finansowych, a nawet biur rachunkowych. Usprawnienia komunikację z klientem dostarczającym. Ma wyświetlać Informacje o nowych dokumentach od klienta oraz o zakończeniu obsługi (rejestracji dokumentów). Automatycznie wymienia informacje klienta z systemem finansowo księgowym biura. Dostępne są w nim też raporty online o stanie rozliczeń klienta. Zdecydowanie warte jest to uwagi.

Do użytku ma niedługo wejść nowy system rachunkowości online, który mogę polecić. Nazywa się inqba24 i bardzo ułatwi i przyśpieszy pracę księgowych, doradców finansowych, a nawet biur rachunkowych.

Wszystko pięknie tylko w tym temacie szukamy najlepszych rozwiązań dla Klientów biur rachunkowych a nie dla samych biur... No chyba że na INQBA oferuje także jakieś rozwiązania dla osób poszukujących księgowości online.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

• 1 miesiąc temu...

Jak masz mało papierów to znajdziesz jakieś biuro rachunkowe za 100zł, fakturę wrzucisz w koszt i wychodzi, że Twoja oszczędność to 50zł. Czy warto za taką kasę robić to samemu? Idę o zakład, że jak po roku przyjdzie kontrola to będzie mandacik za jakieś niedociągnięcia i więcej stracisz niż zyskasz.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

• 3 tygodnie później...

Jak masz mało papierów to znajdziesz jakieś biuro rachunkowe za 100zł, fakturę wrzucisz w koszt i wychodzi, że Twoja oszczędność to 50zł. Czy warto za taką kasę robić to samemu? Idę o zakład, że jak po roku przyjdzie kontrola to będzie mandacik za jakieś niedociągnięcia i więcej stracisz niż zyskasz.

Mam 1 w porywach do 3 faktur, to mało, prawda?

Ale kosztowych zdarza się do 10, żadna księgowa za mniej niż 200zł nie chciała się podjąć.

Dwie z których korzystałem (za w/w 200):

- nie udzieliły mi żadnej rady dzięki której bym oszczędził lub zapłacił mniejsze podatki, jedna zapytana o liniowy stwierdziła szybko że po co nie potrzebuje - była w błędzie.

- jedna zapomniała złożyć deklaracji do zusu o przejściu na większy zus

- złożyła wniosek o przeksięgowanie zwrotu VAT na podatek dochodowy w przyśpieszonym terminie 30 dni, babka z urzedu dzwoniła do mnie w końcu, że od tygodnia nie może się z księgową skontaktowac, a dzwoni powiedzieć, że jeśli nie zmienie terminu przyśpieszonego 30 dni na normalny (60 bodajże? 90? nie pamiętam), to mam gwarantowaną kontrolę

Ostatnie miesiące prowadziłem rzeczywiście księgowość sam korzystając z wfirma.pl.. ale są takie chwile jednak kiedy chciałbym móc zadzwonić do księgowej i porozmawiać o leasingu, samochodzie, likwidacji środków trwałych, innych kosztach które są bardziej zawiłe np mieszkanie.

Stąd też idę do ifirma.pl - opinie ma dość dobre, 80zł miesięcznie za internetowe biuro rachunkowe wydaje się niewielką kwotą - zwłaszcza, że za wfirma za sam system księgowy (w którym musiałem sam wprowadzać dokumenty i mieć wiedzę) płaciłem jakieś 30-40zł.

Podsumowując sądzę, że samemu łatwo się prowadzi w prostszych miesiącach, ale gdy masz pytania, myślisz o leasingu, rozważasz możliwości samochodu/kilometrówki/mieszkania.. jasne, można poczytać kilka godzin w necie. Ale wolę zapłacić te kilkadziesiąt złotych za to, że zadzwonie i w kilka minut poznam konkretną odpwiedź na moje wątpliwości.

• 2 tygodnie później...

A jak tak offtopowo zapytam - na czym zarabiają te wszstkie darmowe stronki do pitów, które się tak biją o topy teraz?

wielu robi to dla 1% z podatku

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Mam 1 w porywach do 3 faktur, to mało, prawda?

Ale kosztowych zdarza się do 10, żadna księgowa za mniej niż 200zł nie chciała się podjąć.

skąd jesteś?

ricco-banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności