Skocz do zawartości

Księgowość online - Co polecacie?

elliot

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kiedyś gdzieś pytał o program do księgowości dla spółek.Coś przypadkowo znalazłem dla każdej firmy.

Zaznaczam że nie korzystam, nie znam więc ani nie polecam ani nie odradzam, ale fajnie wygląda oferta:

https://www.360ksiegowosc.pl/

EDIT: Darmowy pakiet ma funkcjonalność pełnego, ale umożliwia wprowadzenie do 100 dokumentów.Może to być fajna alternatywa dla małych firm które aż tyle nie wystawiają w ciągu miesiąca.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dlatego jak wybierasz księgowość bierzesz z odpowiednią umową i takie które ma ubezpieczenie OC.

I po problemie, w razie błędów ubezpieczyciel je pokrywa.

P.S. To nie jest wątek o zlecaniu księgowości, a o księgowości online którą sam prowadzisz.Dwa różne tematy.

Trochę przesadzasz.Żeby iść do więzienia to na prawdę trzeba sobie nagrabić i raczej z premedytacją.Jeśli biuro popełni jakiś błąd to np. zaniży wysokość należnego podatku, za to jeszcze nie wsadzają do więzienia, chyba że są to kwoty bardzo wielocyfrowe, a z takimi to ciężko się pomylić nie robiąc tego umyślnie, a księgowość nie ma żadnego w tym interesu aby zrobić to umyślnie.

Wracając do tematu :) Od kwietnia br. korzystam z wfirma. Jestem zadowolony a czy jest dobrze wyjdzie podczas kontroli ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Wietrzysz spiski.

,,Przestępstwa narażenia podatku na uszczuplenie obejmują umyślność w zamiarze bezpośrednim - oznacza to, że aby można było mówić o popełnieniu tego przestępstwa, sprawca musi posiadać wyraźny zamiar uchylenia się od opodatkowania w celu narażenia podatku na uszczuplenie.,,

Jeśli wykażę że przekazałem wszelkie dokumenty do księgowości które wymagały rozliczenia/zaksięgowania = nie miałem wyraźnego zamiaru uchylenia się od opodatkowania.

Jakby tak US chciał karać więzieniem każdego kto prowadzi jakąś firmę to wszyscy by już siedzieli bo każdy popełnia błędy,a nie oznacza że robi to umyślnie.Ewentualnie zapłaci odsetki.

16 minut temu, znowunic napisał:

Polskie sądy mogą bowiem wszystko. W obu instancjach. 

Tak masz rację, wszystkich wsadzają do więzienia, nawet tych niewinnych.

EOT.

42 minuty temu, znowunic napisał:

tylko sugeruję, żeby każdy jednoosobowiec sam sobie prowadził księgowość. Bo to proste

Tak, jak wystawiasz 5 faktur na krzyż w miesiącu.. wyobraź sobie nieco większą skalę - powyżej kilkudziesięciu faktur w miechu jest z księgowością już sporo roboty a to zajmuje czas. Wybacz, ale przedsiębiorca ma robić biznes - na tym się zna - a nie rzeźbić wszystko sam.. 

1 godzinę temu, Finan napisał:

nawet tych niewinnych

Zwłaszcza tych niewinnych ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Masz jakieś dziwne podejście do pracy i biznesu. Nie bardzo wiem po co miałbym sam prowadzić księgowość, od tego są księgowe żeby się tym zajmować. To one znają się na aktualnym prawie, wymogach i tym co można, a czego nie. Co do oszczędności, to też zależy jaką sobie liczysz stawkę za godzinę, moja jest wyższa niż księgowej, więc faktycznie zapłaciłbym więcej robiąc księgowość sobie sam.

EDIT: no i kolejna bardzo istotna rzecz, w razie kontroli to księgowa, która ma w tym duże doświadczenie zajmuje się urzędem, a nie ja.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Jak był ktoś ryczałtowcem z paroma fakturami to dało się samemu księgować , przy jednolitym pliku kontrolnym i innych wynalazkach będzie gorzej.

Co do tkz tanich biur księgowych obsługujących po taniości kilkaset podmiotów, kiedyś moja koleżanka zatrudniła się w takim błyszczącym w necie, bo szukała roboty na szybko, typowe wyrobnictwo, do kibla nie za bardzo można wyjść, personel księgowy zmienia się co chwilę, średnio pracowali 1-2 miesiące, b*rdel w papierach przeokrutny, poziom wiedzy tkz kierowników mizerny. Zwolniła się po paru tygodniach.

@Arkaszka, to samo można powiedzieć o sporym % firm zajmujących się SEO w Polsce :) 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

24 minuty temu, znowunic napisał:

Chodzi właśnie o to, że często się nie znają na przepisach tzn. luki mają. Zaznaczam że piszę o księgowych - biurze rachunkowym

Luki w wiedzy mają także pozycjonerzy,  mechanicy,  malarze...  Ostatnio trafiłem na ekipę malarską,  którą pogoniłem po trzech dniach. 

Dobrej księgowej jak i pozycjonera szuka się z polecenia a nie z internetu. https://www.szlafrock.pl/jak-wybrac-firme-pozycjonerska/

Dobra księgowa zna układy panujące w lokalnym US.  Będzie wiedziała na ile można nagiąć przepisy. Od razu wyjaśniam dla mniej kumatych, że nie piszę o łamaniu ale naginaniu w świetle prawa. 

Mnie zadziwiające ludzie orkiestry, którzy wszystko robią sami bo taniej,  bo umiem, bo po co płacić. 

32 minuty temu, znowunic napisał:

takie panie księgowe bywają płatnymi  informatorkami policji - wydziału PG.

Chyba niedawno oglądałeś jakiś film sensacyjny.  Życie to nie film. 

33 minuty temu, znowunic napisał:

ale czy chciałbyś, żeby jakiś bandyta policyjny bezprawnie grzebał w Twoich fakturach oraz zeznaniach podatkowych by następnie sprzedać te dane konkurencji albo bandytom spoza policji

Przy obecnym rządzie tak jest Iwigilują społeczeństwo lepiej niż google. . Wcześniej był ograniczony dostęp. Nie było takiej skali. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

dobrze napisał @SzlafRock znajomość obowiązującego prawa to jedno a zwyczaje panujące w danym US to co innego, zupełnie inne rzeczy przechodzą na śląsku a inne w Wawie i to też zależnie od urzędu. Dawniej praktykowane było przenoszenie siedziby firmy, żeby podlegać pod "lepszy" urząd.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

@znowunic, teorie spiskowe pominę milczeniem, bo szkoda mi czasu żeby w to wchodzić głębiej.

Dodatkowo nikt Ci nie każe brać księgowości z przypadku, bo akurat jest najtańsza w całym województwie. Mimo, że jestem seowcem, to takie rzeczy załatwiam z polecenia, a nie z serpów.

Dokładnie jak pisze @jimmi wystąp o zwrot VAT w Warszawie (zależy jeszcze który US) = kontrola na 100%, a mam znajomego w Lublinie przez 4 lata prowadzenia działalności kilka razy występował o zwrot VAT i nigdy nie miał kontroli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności