Skocz do zawartości

konto w banku poza granicami kraju

an2

Rekomendowane odpowiedzi

pf.multibank.pl/oplaty/indywidualni/ja/internet

1zł + 0,25% przelewu (min 20zł, max 200zł)

Swoją drogą - zakładając, że masz konto w banku zagranicznym, a mieszkasz w Polsce, jak będziesz wpłacać sobie pieniądze na konto? Czy aby nie wyjdzie na to samo?

105899[/snapback]

z tego co wiem w multibanku to nic nie zmienia, bo dodatkowe oplaty tam sa naliczane wedlug bankow przyjmujacych pieniadze,

Oczywiscie ze nie wyjdzie na to samo dla kogos kto robi ciagle przelewy zagraniczne,

bo kapital nie jest na 1koncie w Polsce a na kilku kontach zagranicznych i dzieki takim kontą lokalnie mozna dokonywac tanich transferow - cala filozofia, ewentualnie jak sie uzbiera duzy kapital i brak kasy na polskim koncie wtedy mozna zrobic sobie transfer miedzynarodowy raz na jakis czas :D

:D wiec poprosze o jakies linki...moze wreszcie ktos czyms rzuci :D

Całuję zmarłą Twą powiekę, moja cicha, moja blada, moja śliczna!

h.Heine

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"widze ze nie masz pojecia o transferach miedzynarodowych"

masz pojecie ty i oto dowod:

"alternatywa z fikcyjnym kontem moglaby byc dobra na polityke prania brudnych pieniedzy"

Jesli jest ci potrzebna gotowka za granica w formie elektoricznej to Paypal jest dla ciebie wyjsciem.

W przypadku gdy potrzebne w formie fizycznej, procedura jest taka sama jak zakladanie konta w Polsce i mozesz to zrobic bedac tam na miejscu. Swoja droga nie sadze aby banki byly idiotyczna instytucja ktora pozwala niewiadomo komu zakladac konta.

www.governo.it

Oczywiscie ze nie wyjdzie na to samo dla kogos kto robi ciagle przelewy zagraniczne,

bo kapital nie jest na 1koncie w Polsce a na kilku kontach zagranicznych i dzieki takim kontą lokalnie mozna dokonywac tanich transferow - cala filozofia

Zapytam inaczej: kasę dostajesz w Polsce czy za granicą? Jeżeli w Polsce, to chyba musisz wpłacić z Polski pieniądze na konto np. w Szwajcarii, więc moim zdaniem wychodzi na to samo.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Mam bardzo złe doświadczenia z przelewami z deutsche banku z zagranicy do Polski. Na cztery przelewy doszedł jeden, a za każdy z trzech nieudanych 35 eur opłaty manipulacyjnej, czyli 100 eur w plecy za nic. W dojczebanku mówią ze to wina Polski, w Polsce ze to wina dojcze banku, i moge ich pocalowac a 400 zl zniknelo.

Dlatego wazne w jakich celach jest ci to konto potrzebne.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

"widze ze nie masz pojecia o transferach miedzynarodowych"

masz pojecie ty i oto dowod:

"alternatywa z fikcyjnym kontem moglaby byc dobra na polityke prania brudnych pieniedzy"

Jesli jest ci potrzebna gotowka za granica w formie elektoricznej to Paypal jest dla ciebie wyjsciem.

W przypadku gdy potrzebne w formie fizycznej, procedura jest taka sama jak zakladanie konta w Polsce i mozesz to zrobic bedac tam na miejscu. Swoja droga nie sadze aby banki byly idiotyczna instytucja ktora pozwala niewiadomo komu zakladac konta.

105976[/snapback]

ProWeb2 - po co sie udzielasz skoro wogole nie masz pojecia :lol::)!:P!

poczytaj sobie o praniu brudnych pieniedzy na https://moneybookers.com ja nie znasz angielskiego to jest wersja polska.

Pay Pal nie obsluguje klientow w polsce i na to najszybciej sie nie zanosi

przez PayPal mozemy wysylac tylko pieniadze nie mozna ich odebrac!:)!! :)

Banki dzialaja jak chca

https://www.entropay.com/users.shtml

karty z dowolnym imieniem, danymi

wiec ProWeb2 uwazaj co piszesz i nie wprowadzaj ludzi w blad :hello:

prosze nie zasmiecaj niewiarygodnymi informacjami tego tematu

h.Heine

Pay Pal nie obsluguje klientow w polsce i na to najszybciej sie nie zanosi

przez PayPal mozemy wysylac tylko pieniadze nie mozna ich odebrac!:)!! :)

True, true...

Accounts are also available in the following countries using PayPal.com to send money only: Poland, etc.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_...untries-outside

Jastrzębia Góra - kwatery prywatne, mapa, zdjęcia, noclegi

Twoje prawo jazdy - Irlandia Północna

ProWeb2 - po co sie udzielasz skoro wogole nie masz pojecia  ;)!!poczytaj sobie o praniu brudnych pieniedzy na https://moneybookers.com ja nie znasz angielskiego to jest wersja polska.

Pay Pal nie obsluguje klientow w polsce i na to najszybciej sie nie zanosiprzez PayPal mozemy wysylac tylko pieniadze nie mozna ich odebrac!!!!!! 

Banki dzialaja jak chca https://www.entropay.com/users.shtmlkarty z dowolnym imieniem, danymi

wiec ProWeb2 uwazaj co piszesz i nie wprowadzaj ludzi w blad  prosze nie zasmiecaj niewiarygodnymi informacjami tego tematu

Tak masz racje, wszyscy powinnismy miec falszywe konta i prac pieniadze, swiat by byl lepszy w takiej opcji. :puknijsie:

Ja nadal potrzymuje wersje ze prawdziwy bank nie da konta dla nie pewnej osoby.

Samym dowodem na to jest fakt ze ty nie masz takiego konta.

Z tego co mi wiadomo na konto PayPal mozna rowniez przyjmowac pieniadze, wplacajac sobie np. z karty kredytowej.

https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=laundering <- i co z tego wynika wedlug ciebie ?

Tak oczywiscie Banki dzialaja jak chca ale dla zwyklych klientow dzialaja wedlug regulaminu.

www.governo.it

Mam bardzo złe doświadczenia z przelewami z deutsche banku z zagranicy do Polski. ...
Aua ;)

DB w jakim kraju? Ja przelewalem z DE do PL tylko raz i bylo szybko, bezproblemowo i zaplacilem tylko !!! niecale 20 Eur.

niestety paypal ma duze problemy z wdrozeniem w polsce i jeszcze nawet nie wiedza kiedy wejdzie mozliwosc dla kont polskich odbierania pieniedzy tak mi napisali kilka dni temu ale ciezko nad tym pracuja, mi udalo sie podpiac skrypty pod swoje konto PP i zalozyc gateway na karty kredytowe jednak system wyswietla komunikat o tym ze na moje konto nie moze otrzymywac pieniedzy - nadzieja matka glupich:D

Pieniadze w tym systemie sa widoczne po autoryzacji karty kredytowej i stad pobieraja limity hajsu ktorym mozna placic - czyli placi sie poprostu ze swojej karty kredytowej.

jesli nawet ja bym nie trzymala na zadnym w tych kont paypal czy moneybookers wiekszych pieniedzy,

a są duze skargi na system paypal (jak pamietam na forum antypaypal setki tysiecy negatywow na system choc moze to wydawac sie malo na 88mln uzytkownikow) moneybookers tez bo to nie sa banki a virtualne konta do tego jak czytalam zamykaja je naginajac prawo i kasa moze zniknac w kazdej chwili:D

bez gwarancji powrotu............

h.Heine

Aua :blush:

DB w jakim kraju? Ja przelewalem z DE do PL tylko raz i bylo szybko, bezproblemowo i zaplacilem tylko :D niecale 20 Eur.

106229[/snapback]

No z Hiszpanii, a skąd :brawa:

Co ciekawe za każdym razem było inaczej: raz przez internet, raz przez telefon, raz prosząc panią w okienku, a efekt zawsze ten sam, czyli żaden.

W efekcie skończyło sie na Western Union - opłata mniejsza a kasa w rękach po 15min.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

niestety paypal ma duze problemy z wdrozeniem w polsce i jeszcze nawet nie wiedza kiedy wejdzie mozliwosc dla kont polskich odbierania pieniedzy tak mi napisali kilka dni temu ale ciezko nad tym pracuja, mi udalo sie podpiac skrypty pod swoje konto PP i zalozyc gateway na karty kredytowe jednak system wyswietla komunikat o tym ze na moje konto nie moze otrzymywac pieniedzy - nadzieja matka glupich:D

Pieniadze w tym systemie sa widoczne po autoryzacji karty kredytowej i stad pobieraja limity hajsu ktorym mozna placic - czyli placi sie poprostu ze swojej karty kredytowej.

jesli nawet ja bym nie trzymala na zadnym w tych kont paypal czy moneybookers wiekszych pieniedzy,

a są duze skargi na system paypal (jak pamietam na forum antypaypal setki tysiecy negatywow na system choc moze to wydawac sie malo na 88mln uzytkownikow) moneybookers tez bo to nie sa banki a virtualne konta do tego jak czytalam zamykaja je naginajac prawo i kasa moze zniknac w kazdej chwili:D

bez gwarancji powrotu............

106504[/snapback]

Z tego co mowiles potrzebujesz pieniedzy za granica do przelewow zagranicznych.

PayPal akceptuje karty kredytowe z calego swiata, lecz nie wiem jak wyglada etap rejestracji, dla czlonkow Panstwa Polskiego.

Jesli potrzebujesz wykonania przelewow z Polski za granice lub w obie strony, nie jest oplacalny Bank zagraniczny.

www.governo.it

Z tego co mowiles potrzebujesz pieniedzy za granica do przelewow zagranicznych.

"mówiłam: :jezyk1: zaginasz mnie swoja percepcja:D

etap rejestracji wyglada prosto, podaje sie dane i pobieraja cash z karty kredytowej ktora nastepnie autoryzuja konto poprzez wyslanie kodu w tytule zaplaty - a kod masz w swoim e-koncie,

dalej moga zadac jakis potwierzen adresow tego juz mi nie przyslali...ale chyba jak chodzi o wieksza kase i jakies ebay opcie - tego dokladnie nie wiem.

oczywiscie ze jest oplacalny bank zagraniczny :)

jak pisalam duzo przelewow - to dosyc latwo pojąć i jest to 100%logiczne posunięcie.

dlatego szukam wiarygodnych bankow..

h.Heine

PayPal akceptuje karty kredytowe z calego swiata,

Oczywiście że nie!!

Pay pal akceptuje karty tylko z 56krajow

np rosjanie nie mogą już płacić kartami............ bo kod kraju jest zapisany na numerach karty kredytowej ktorej paypal nie zaakceptuje.

h.Heine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności