Skocz do zawartości

Strona znika z wyników wyszukiwarki

hagmen

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Co jakiś czas, mniej więcej co kilka, kilkanaście dni wyrzuca mi zupełnie stronę z wyników wyszukiwania. Wygląda to w ten sposób: sprawdzam sobie jednego dnia aktualne pozycje mojej strony w wyszukiwarce (Free monitor for Google, Seograf, webpozycja) no i wychodzi mi np. 3 frazy w top 10 i kilka innych na dalszych miejscach ale mniej więcej do 30. Sprawdzam następnego dnia i wszystko jest poza top 100. Na początku myślałem, że wpadłem w jakiś filtr albo ew. skończył się okres promowania strony jako nowej, ale sytuacja powtarza się już od jakiegoś czasu, a później wszystko znowu wraca do normy.

Strona mniej więcej 5 miesięcy. Linków nie za dużo bo to kolejna dziwna sytuacja. Sprawdzam liczbę linków w yahoo i za każdym razem mam podaną inną liczbę. Nie wiem dlaczego tak jest. Co ciekawe jak sprawdzam w google narzędziach dla webmasterów to pokazuje mi zupełnie inne linki. Nie wiem czemu tak jest. Jakie znaczenie mają wyniki spersonalizowane?

Moze ta domena jest przeklata, wszystko na to wskazuje. A tak na powaznie to normalne ze masz czesto zmienna liczbe linkow Yahoo niz GWT, przy wlaczonych wynikach speronalizowanych pokazuja sie wyniki dostosowane do Twoich wczesniejszych wyszukan i odwiedzanych stron, stad mozesz widziec zupelnie inne pozycje swoich stron.

Wreszcie ktoś co ma podobną sytuację jak ja, słuchaj, j ana razie czekam, site: strona.pl pokazuje pięknie zaindeksowane strony, anchor strona.pl pokazują domenę na pierwszy miejscu - niby nie filtr. Stronka nastawiona na długi ogonek, sytuacja z zeszłego tygodnia, czwartek piątek, sobota, strona wyleciała gdzieś w kosmos, na główne frazy w top 500, niedziela poniedziałek, wróciła do normy, wszystko było super, we wtorek znów gdzieś odleciała... Jestem ciekaw czy znów wróci, ile razy u Ciebie wracała? Strona ponad pół roku w sieci.

Ok rozumiem, że gdybym ręcznie wklepywał sobie frazę w google i sprawdzał na której jest pozycji to spersonalizowane wyniki mogłyby mieć znaczenie, ale ja używam zewnętrznych narzędzi więc to raczej odpada. Poza tym pokazywana pozycja w wyszukiwarkach idealnie pokrywa mi się z ruchem na stronie. Jestem w top 30 praktycznie ze wszystkimi frazami, jest ruch. Wylatuje z wyszukiwarki ruch 0. Także nie jest to problem spersonalizowanych wyników. Co do liczby linków to wiem, że yahoo częściej aktualizuje tylko nie rozumiem czemu linków ubywa zamiast przybywać. Kataloguje może nie jakoś bardzo dużo, ale troche codziennie. Podstrony z moim wpisem w katalogach się indeksują a linki z nich nagle znikają z yahoo i są tylko w GWT. Ja też mam wszystko ładnie zindeksowane jak sprawdzam site. U mnie syt. powtórzyła się już z 6-7 razy.

ja w ogóle nie mam pojęcia co się dzieje i dlaczego, ale myślałem, że problem dotyczy tylko mnie a tu okazuje się, że jest inaczej. Nie wiem może ktoś miał podobną syt. wcześniej i wie dlaczego tak się dzieje albo co zrobić żeby tak nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności