Skocz do zawartości

Zabiorą mi domenę?

Geekboy68k

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie tak jak pisze koniq ale to nie jest pewne, gdyz trzeba by sprawdzic w prawie prywatnym miedzynarodowym, jakie prawo bedzie wlascie dla danego sporu i jaki sad wg. tego prawa bedzie wlasciwy.

Jak firma jest w USA to co do zasady jest dla niej wlasciwe prawo USA, ale moze sie okazac, ze prawo to przewiduje taka zasade, ze sie uda pozwac przed sadem polskim bo. np przewiduje wlasciwosc sadu miejsca swiadczenia uslugi. No ale to sa jedynie gdybania - trzeba tak jak mowie sprawdzic prawo prywatne miedzynarodowe i wlasciwe przepisy prawa USA, zeby okreslic wlasciwosc.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie wezmą ci, ja też zarejestrowałem domenę mojenazwisko.de miałem podobną sytuację kilka lat temu i z wrażenia usunąłem stronę główną. I tak od 1999r mam domenę z której nie korzystam przez gamoniów.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Krótko i na temat - domeny Ci nie zabiorą a jak po Twojej odmowie będą Cię straszyć i przysyłać kolejne podobne maile, że niby mają prawo do Twojej domeny to zgłoś na policję nękanie:

Art. 107. KK Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Nie przesadzaj...

Dla takich wrażliwców nadużywających tego:

Art. 107. KK Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

jest taki wywód jak niska szkodliwość czynu.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Specjalnie dla dwoch 'specjalistow' z poprzedniej strony, zeby sami nie biegali boso zima sluchajac sie wlasnych rad :D

Przepis ustawy prawo wlasnosci przemyslowej:

Art. 156. 1. Prawo ochronne na znak towarowy nie daje uprawnionemu prawa zakazywania używania przez inne osoby w obrocie:

1) (427)ich nazwisk lub adresu;

2) oznaczeń wskazujących w szczególności na cechy i charakterystykę towarów, ich rodzaj, ilość, jakość, przeznaczenie, pochodzenie czy datę wytworzenia lub okres przydatności;

3) zarejestrowanego oznaczenia lub oznaczenia podobnego, jeżeli jest to konieczne dla wskazania przeznaczenia towaru, zwłaszcza gdy chodzi o oferowane części zamienne, akcesoria lub usługi;

4) zarejestrowanego oznaczenia geograficznego, jeżeli prawo do jego używania przez te osoby wynika z innych przepisów ustawy.

2. Używanie oznaczeń wskazanych w ust. 1 jest dozwolone tylko wówczas, gdy odpowiada ono usprawiedliwionym potrzebom używającego i nabywców towarów i jednocześnie jest zgodne z uczciwymi praktykami w produkcji, handlu lub usługach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności