Skocz do zawartości

Jak przenieść wordpresa

sting2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję pomocy przy przenosinach wordpresa na inny serwer.

Pytanie niby proste ale niestety mam z tym problemy.

Po przeniesieniu plików oraz przeniesieniu bazy teoretycznie wystarczyłoby zmienić dane w pliku wp-confog.php. Ale napotykam jakieś błędy. Na jakieś stronie znalazłem informację, że błędy wyskakują gdy się zmienia te dane np. w notatniku itp. I nawet nie chodzi o błędy przy samej stronie bo ta się w sumie dobrze odpala, ale błędy zaczynają się np. gdy próbuję się logować do panelu admina.

Czy macie jakąś radę co zrobić aby przenieść wordpresa bez problemów. Może źle to robię i trzeba jakoś inaczej to zrobić?!

Pozdrawiam

Sting

Nie mogę przedstawić bo miałem taki problem ostatnio a nie miałem czasu to skonfigurowałem wordpressa od początku więc nie pamiętam dokładnie.

W każdym bądź razie w momencie próby zalogowania się do admin wyskakiwał komunikat o błędzie w jakimś pliku. Zrobię symulację dzisiaj z przenosinami i podam szczegóły później.

Jednak teraz proste pytanie. Czy wystarczy przenieść pliki na nowy serwer, wgrać bazę i zmienić dane dostępowe do bazy w pliku wp-config.php i powinno działać?! Czy trzeba coś jeszcze zrobić. Jest to przeniesienie na inny serwer a nie na nową domenę, domena pozostaje taka sama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności