Skocz do zawartości

Pozycjonowanie przez komentowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie te precle dostępne ze spisu Mara są dość marnej jakości. Ile masz z dodanych wpisów zaindeksowanych z 2000 blogów ? - 50 -100 maks. ?

Jak nie postawisz własnej gromadki precli to nie widzę sensu wykorzystywać dobrych artykułów w tą bazę - nawet jeśli jesteś "płodny" :)

Wszystkie te precle dostępne ze spisu Mara są dość marnej jakości. Ile masz z dodanych wpisów zaindeksowanych z 2000 blogów ? - 50 -100 maks. ?

Jak nie postawisz własnej gromadki precli to nie widzę sensu wykorzystywać dobrych artykułów w tą bazę - nawet jeśli jesteś "płodny" ;)

Masz rację :) Ale dla Ciebie jak i dla mnie to nie jest jedyne pole działań, prawda? Ponadto ja głównie zajmuję się dużymi serwisami zajmuję z bardzo dużą ilością artykułów, więc opieram się na preclach, a zrobienie kilku tekstów na jeden temat to nie problem. I akurat w tym przypadku zaplecze jest dla mnie średnio przydatne. Ale rzecz jasna ani trochę nie neguję tego co powiedziałeś. Sam doskonale wiesz, że prawie każdy przypadek różni się od siebie i do każdego trzeba podejść odpowiednio. A mniejsze stronki to mam zwykle wiekowe, więc też trochę z wiatrem ;), choć ze świeżynkami radzą sobie jakoś również. A w istocie najważniejszym kryterium jest skuteczność działań.

Tak jak powiedziałem wcześniej, najlepiej robić tak jak w duszy gry i kiedy przynosi to efekty. I ciągle się uczyć i odkrywać coś nowego.

PS. Sorki za te filozoficzne prawie sformułowania, ale mam fazę "forumową" i ciągle mnie palce swędzą, żeby pisać. Ale spokojnie, pewnie za 2 dni mi przejdzie :)

Mylisz dwie strefy walutowe :). Do tych zaspamowanych blasty robi się głównie dla podlinkowania wpisów do katalogów czy innych tego typu rzeczy, które są bezpośrednio powiązane z miejscem pozycjonowanym. Być może ktoś też robi inaczej, ale z tego co się orientuję to raczej rzadko. I chyba miałoby to trochę mały sens. W każdym bądź razie tak ja uważam.

Mówiąc o blastach z srapeboxa miałem raczej na myśli oferty w stylu 100tys komentarzy za 100zł. Tego typu usługi raczej nie będziesz wykorzystywał aby podlinkować wpis w katalogu, a miałem okazję oglądu sprzedawanych tu i ówdzie list z adresami wordpressów, stąd też oceniam że to głównie śmieć. Oczywiście - wszystko zależy od listy, ale w dzisiejszych czasach już raczej ciężko znaleźć kilkanaście tys niezapamowanych WP z auto-approve w komentarzach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności