Skocz do zawartości

Zdolność kredytowa

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy możecie powiedzieć, co napisać w formularzu związanym z oszacowaniem zdolności kredytowej?

Nie wiem co odpowiedzieć na pytanie o dochody.

Rozmawiałem o tym z konsultantką i dowiedziałem się, że jeśli w kasie firmy jest np. 10000zł, następnie zapłacę pensje trzem pracownikom, to banku to nie interesuje, mam wpisać 10000zł.

Zastanawiam się w takim razie, czy ta kwota musi być pomniejszona również o wszystkie faktury zakupowe i kosztowe?

A więc może bankowi chodzi o przychody a nie dochody?

Macie doświadczenie w tej kwestii?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
bo co z tego jak masz przychodu 2mln miesięcznie, jeśli koszty to 1,99 mln biggrin.gif

czyli zarabiasz jak w tesco na kasie 1000 zł biggrin.gif

No nie bardzo ... ;d

2 mln to jest 2 000 000

1,99 mln to jest 1 990 000 bo odcinasz 6 zer

2 000 000 - 1 990 000 = 10 000 ---> idąc twoim tokiem rozumowania pracownik tesco zarabia fajna kaske ;p

No chyba ze ja umiem inną matematykę

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Jeżeli wyłącznie do płatności, nie wystarczy zwyczajna płatnicza?

Fakt posiadania (jakiegokolwiek) kredytu/historii kredytowej (pozytywnej bądź nie), lub niezerowego limitu na karcie, może w pewnych okolicznościach być niekorzystny.

Pozdrawiam, J.

PS. BTW, parę osób napychało sobie zdolności; co zrobić z dużą zdolnością kredytową?

Możliwe, że masz wyłączoną opcje transakcji internetowych (czy coś takiego) dlatego nie możesz wykorzystać karty debetowej do transakcji? To często (również w moim przypadku) okazało się powodem, dla którego, np. PayPal odrzucał kartę. Lub masz ustawione za małe limity i serwis nie może obciążyć karty na żądaną kwotę.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Szczerze mówiąc nie próbowałem nawet z debetówkami. Na stronie UEFA poprosili o numer karty kredytowej, a więc chwyciłem za telefon i zadzwoniłem do banku.

Fakt posiadania (jakiegokolwiek) kredytu/historii kredytowej (pozytywnej bądź nie), lub niezerowego limitu na karcie, może w pewnych okolicznościach być niekorzystny.

Możesz przybliżyć, jakie okoliczności masz na myśli?

Pozdrówki

dMien,

w sytuacji kiedy prosisz o coś bank - karta, kredyt itp jesteś prześwietlany na wszelkie możliwe sposoby, dlatego jeśli masz/miałeś wcześniej jakiekolwiek zobowiązania wobec banku (kart, kredyty), sprawdzą jak się z nich rozliczałeś. Jeśli okaże się, że zdarzało ci się spóźniać ze spłatą rat czy karty, wtedy w obniża się Twoja zdolność kredytowa.

@-->->----

Szczerze mówiąc nie próbowałem nawet z debetówkami. Na stronie UEFA poprosili o numer karty kredytowej, a więc chwyciłem za telefon i zadzwoniłem do banku.

Możesz przybliżyć, jakie okoliczności masz na myśli?

Pozdrówki

Raczej nie widzę problemu, aby zapłacić za bilety zwykłą kartą debetową... tak tylko nazwali plastik :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności