Skocz do zawartości

Zdolność kredytowa

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam zwykłą kartę płaską Visa Electron w mBanku i bez problemu jest podpięta do paypala i płacę nią wszędzie tam gdzie jest płatność kredytową. Aktywowałem to kiedyś na mlinii i póki co ani razu nie zdarzyło mi się, żeby mi karty nie chciało przyjąć.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

dMien:

jeśli uznają, że masz za dużo pożyczek, to nawet jeśli regularnie spłacasz, mogą stwierdzić, że należy ci się nie 10.000 a tylko 8.000, jeśli np we wcześniejszych kredytach itp znajdą jakiekolwiek opóźnienia (nawet jednodniowe) to również dadzą ci mniej niż wynikałoby to wyliczeń, tak samo - jeśli brałeś kredyt jako osoba samodzielna, a teraz masz rodzinę, też mogą obniżyć zk, albo jeśli np. zauważą, ze od czasu brania ostatniego kredytu w jakikolwiek inny sposób zmniejszyła się twoja zdolność kredytowa (np, masz samochód, zmieniłeś miejsce pracy, wpływy na Twoje konto nie są tak wysokie lub tak regularne jak wcześniej... )

Dodam tylko, że systematyczne spłacanie kredytu to tez systematyczne spłacanie np. telewizora kupionego na raty.

Logika banków bywa porażająca.

@-->->----

No i niestety, nie da się kupić biletów za pomocą debetówki.

System co prawda ją zaakceptował, lecz poniżej przeczytałem informację, że w przypadku wylosowania mojego zgłoszenia, kasa za bilety zostanie automatycznie ściągnięta z mojej karty kredytowej.

dMien, jeżeli system zaakceptował to w czym problem:>? Gdy wylosujesz bilet to automatycznie pobiorą ci pieniądze z konta :)

W moim przypadku akurat karta z mbanku nie chciała śmigać jako karta kredytowa jednakże karta z Inteligo spełniała w 100% swoją role ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

dMien, przecież podałeś im numer konta, datę ważności karty i kod cvv2 i na podstawie tych danych ściągają płatność z Twojej karty [z Twojego konta] :)

Przecież chyba w tym celu podałeś te dane? Aby zapłacić kartą... ;)

Michał Kryński

Ale ja mam kartę debetową, nie kredytową.

Coś takiego: https://www.mbank.pl/indywidualny/karty/deb...lectron_eKONTO/

Nawet w systemie zamówień biletów była notka, że nie można używać kart debetowych, że musi to być koniecznie karta kredytowa.

Spytam inaczej - czy pobrał Ci ktoś kiedyś pieniądze z konta bankowego w taki sposób, jak mówisz?

dMien - u mnie kilkukrotnie taka karta została przyjęta przez firmy z USA i normalnie z konta kasa zeszła, z Paypalem też nie miałem żadnych problemów.

Sprawdź sobie w mBanku w Kartach jakie masz ustawienia dla transakcji internetowych. U mnie np. do karty do ekonta mam wszędzie 0, bo nigdy nie dzwoniłem w jej sprawie na mLinię (być może teraz już nie trzeba) i nie zmieniałem parametrów w transakcjach internetowych. Dla karty firmowej mam ustawione konkretne limity, więc upewnij się, że też tak masz. To że jest tak napisane na niektórych stronach to pewnie dlatego, żeby nie wpisywać kart z których kasa nie zejdzie bo po prostu bank nie zapewnił takiej możliwości. Dawniej w mBanku tymi kartami też w internecie byś nie zapłacił, teraz możesz, podejrzewam że w wielu bankach kart płaskich nie wykorzystasz w internecie.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

dMien - ale to co pokazujesz to w mbanku jest jednoczesnie karta internetowa i mozna nia robic takie tranzakcje jak karta kredytowa. Jakbys mial zwykla karte debetowa to by nie dalo rady ale te m.in. w mbanku i inteligo maja takie funkcje jak kredytowki (tylko oczywiscie kredytu na nie sie nie da zaciagnac) i mozna nimi placic w necie.

Poza tym we wszystkich systemach zamowien (a przynajmniej w wiekszosci) jak podasz karte to jest sprawdzane, czy jest dostep do konta. Jak Ci zaakceptuje zamowienie to znaczy, ze karta jest ok. Natomiast jakbys podal karte ktora nie da sie zaplacic online (mimo, ze i tak platnosc miala by nastapic pozniej) to system nie pozwoliby na zlozenie takiego zamowienia.

Tak jak pisze Mich@ł tak to dziala i wiele razy sam uzywalem takich kart do platnosci online, w tym roznych subsrybcji platnosci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Spytam inaczej - czy pobrał Ci ktoś kiedyś pieniądze z konta bankowego w taki sposób, jak mówisz?

Niestety tak... :P Godaddy przedłużając domeny, na szczęście tylko dwie...

Swoją drogą ciekawe że zadziałała Ci karta z mBanku bo o ile pamiętam kiedyś się nie dało nią płacić jak kartą kredytową, można było sobie wykupić dodatkowo ekartę którą się "załadowywało $$$". Aż będę musiał sprawdzić czy i moja tak działa :)

Michał Kryński

Czasami jednak karta kredytowa jest niezbędna. Miałem sytuację opłacenia wynajętego samochodu we Włoszech, jednak zbyt niski limit na karcie kredytowej (zabezpieczenie konieczne) nie pozwolił na jego odbiór! Paradoks polegał na tym, że za cały wynajem auta zapłaciłem już w Polsce a blokada na karcie kredytowej miała być tylko formalnością i po oddaniu auta blokada została by zwrócona. Tak więc polecam jednak mieć kartę kredytową nawet jeżeli się z niej nie korzysta na co dzień. Nadmieniam, że przy wynajmie auta nie był możliwy żadne inny depozyt (gotówka, zwykła karta, zastaw czegoś itp).

Usati.pl - włoska odzież używana od bezpośredniego importera. Największa w Polsce hurtownia odzieży używanej z Włoch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności