Skocz do zawartości

Jaki blast będzie najbardziej skuteczny ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie!

Mam do was następujące pytanie, a mianowicie możecie mi doradzić jakiego byście zrobili blasta na moim miejscu, aby było totalne white seo?

Tzn sprawa wygląda następująco, chce wykupić 2-3 blasty (około 30k profili) żeby to miało jakiś efekt, a mianowicie.

mam listę 1300 linków

500 seoków, 200 precli, 600 profili pr4 ++ oraz mam też domenę villawenel.ustka.pl z której mam zrobione 301 na villawenel.pl

Frazy, które mnie interesują to Ustka pensjonaty, Ustka noclegi, wczasy Ustka, Ustka pokoje, Ustka apartamenty, kwatery Ustka, Ustka

Czy mógłbym liczyć na waszą podpowiedź bo to będzie moje pierwsze zamówienie na blasta, a nie chcę kasy umoczyć i filtra dostać, a zarazem żeby przyniosło dobry efekt.

Pozdrawiam

Zapraszam do dyskusji i przydatnych porad.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Podłączę się pod temat. Jak to jest z blastowaniem głównej domeny. Naczytałem się że raczej zaplecza się blastuje a strony główne strach przed filtrem, zwłaszcza świeże domeny (ale one ogólnie są bardziej narażone).

Myślałem nad blastem ale boję się go dawać stronę pozycjonowaną. Czy moje obawy są słuszne?

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Ja robiłem blasty w różnych konfiguracjach. Blastowałem strony pozycjonowane jak również dopalałem jakieś wpisy w preclach czy katalogach. Nigdy nie dostałem filtra ani nic takiego. Robiłem jedynie blasty z profilami. Fakt faktem gdy tylko i wyłącznie blastowałem po pewnym czasie strona stopniowo spadała ale nie był to filtr czy coś takiego. Jak podlinkowałem innymi sposobami to strona znowu poszła w górę.

<?php echo "sygnatura"; ?>

Tego pojęcia "blast" używa się tu tak dziwacznie, że może wpierw lepiej uświadomić sobie co to oznacza po angielsku. W tym wypadku chyba najlepsze zastosowanie ma - eksplozja, wybuch. Może się mylę, ale to raczej określa sposób dodania czegoś tam niż to gdzie się dodaje.

No i zapomnij o white seo, bo to niemożliwe. Jeżeli robisz blasta na blogi i fora czyli w sposób widoczny spamujesz swoimi postami, to wybacz - nie ma czystych rączek :(. Jeszcze jakoś mógłbyś się wybronić tworząc bardzo intensywnie profile na forach, bo to na zewnątrz mniej widoczne.

A dodawanie do katalogów i precli? Ale co to za blast, gdy precli jest - nie będzie - 3k, a katalogów więcej, ale też bez jakichś porażających ilości. No i co to za blast, gdy efekt jest mocno rozłożony w czasie, bo duża część jest moderowana. Blasty na fora i blogi to często autoaprove, więc rozumiesz sam.

A poza tym, co tak się upierasz na jakieś blasty. Katalogi się skończyły? OK. Precle? One się nigdy nie kończą, bo to zależy jaki nowy tekst sklecisz i wrzucisz do precli. Za mały efekt? No pewnie, bo tylko drobna część jest zaindeksowana, więc trzeba się samemu starać. Skorzystaj z np. rssholder.com i twórz z opublikowanych wpisów rss-y, a potem dodawaj do rss aggregatorów.

Dodawaj do bookmarków masowo.

Nie masz scrapeboxa i nie możesz spamować blogów, żeby dopalić te wpisy? To skorzystaj z darmowego programiku, takiej niepełnej podróbki scrapeboxa: https://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/...nts-poster.html . Komentarze uniwersalne pobierz tu: https://hotfile.com/dl/108026437/4226434/comments.txt.html. A lista blogów autoaprove poszukaj np. na blackhatteam.com lub blackhatworld.com.

Nie masz programu do tworzenia profili na forach jak choćby sickmarketing (bo o xrumerze nie wspominam)? Poszukaj w necie, bo krąży kilka darmowych programów, bardziej półautomatycznych, ale zawsze. Zobaczysz jaką moc pozycjonująco mogą mieć sygnaturki w profilach.

Dużo tego napisałem, ale wniosek jest krótki - cierpliwość, upartość i praca. Bo nie sądzę byś blasty xrumerem robił cały czas. A pamiętaj, że pozycja raz zdobyta w serpach nie jest dana już na zawsze. Cały czas trzeba doglądać i bić się. :)

PS. Jakby co, służę pomocą, bo Ty z tą "Ustką" walczysz namiętnie, że aż - jeśli jestem w stanie - poczuwam się do obowiązku by pomóc ;)

EDIT

Jeszcze sprawa harvesterów. Oczywiście zalecam, polecam itd. itp. kupienie scrapeboxa, bo to w sumie stosunkowo niewielki wydatek, a program mocarny. Ale jeśli ktoś z jakichś powodów nie może sobie na niego pozwolić, to zawsze można skorzystać z darmowca: https://www.freeurlharvester.com/ . Ale jedna podstawowa uwaga: jeśli zaczynam korzystać z wielu softów, to może lepiej wpierw gruntownie pouczyć się i załapać po co to wszystko, dlaczego i kiedy. Bo pokemenów i dzielnych allegrowiczów za 3 dychy i tak już jest za dużo. :)

No i: cudów nie ma. Ale za to jest sporo roboty :)

Blast naśladuje naturalnie występujące, nagłe przyrosty linków. Przy użyciu white hat seo, nie uzyskasz tego efektu bo musiałbyś w ciągu kilkunastu godzin zdobyć kilkanaście tysięcy linków z różnych IP co wiązałoby się z koniecznością wyłożenia dość dużej kwoty.

Ciemna strona mocy!

ja dodałem ten watek do ulubionych bo w pewien sposób faktycznie wnosi dużo nowego do mojej mizernej wiedzy.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Nie są słuszne. Wczoraj zrobiłem blast na świeżynkę(niezaindeksowana) na jedną frazę, siedzi teraz w top3 :(.

Trudno żeby po 1 dniu był filtr. Na forum była masa tematów, gdzie ludzie pisali o filtrach po blastach na świeżą domenę, ale dopiero po kilku - kilkunasty tygodniach.

Przy okazji - polecam blasto-usługi Cenzury :)

ZajacGD - wielkie dzięki za wyczerpującą wypowiedź oraz doceniam to, że służysz pomocą.

Z tego co napisałeś to ja zakładam ręcznie profile na forach i wstawiam sygnaturki, jedynie z jakich wspomagaczy korzystam to jest wtyczka do firefoxa

"roboform", która uzupełnia za mnie dane. Co do reszty wskazówek wezmę je pod uwagę i zapewne zastosuje. Bardzo mi pomogła Twoja wypowiedź, jak będziesz miał chwilę. To napisz do mnie na priv i zostaw jakiś namiar na siebie, żebyśmy mogli sobie porozmawiać na spokojnie.

P.S

Podziękowania dla cenzury za miłe chęci, mam nadzieję że blast przyniesie dobry efekt.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności