Skocz do zawartości

Metody promocji strony regionalnej

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zrobiony katalog firm mojego regionu (Piła i okolice).

Grupą docelową przy uzupełnianiu są właściciele małych i średnich firm.

Macie może jakieś pomysły na promocję tego katalogu [aby zachęcić ludzi do dodawania do niego swoich firm]?

Jedynym pomysłem, który teraz krąży mi po głowie są ulotki reklamowe...

Może macie jakieś ciekawsze pomysły?

Pozdrawiam,

Hubert

mailing geotargowany ...

104782[/snapback]

Myślisz o tradycyjnym czy e-mailingu ??

Jeden i drugi IMHO jest niestety słabo skuteczny, skuteczność przy dobrej ulotce na poziomie 1% odzewu to już dobrze a drugi jedyne co może pomóc to na krótko podnieść oglądalność.

Niestety najskuteczniejszym sposobem pozyskiwania klientów jest odwiedzanie ich osobiście.

Jeśli ten katalog jest kierowany do małych i średnich firm , to niestety większość tych firm nie widzi potrzeby szerszego propagowania swojej nazwy, wizerunku czy czegokolwiek w internecie. Nawet jak o tym myślą często nie wiedzą jak sie za to zabrać.

Trzeba się spotkać z szefem (tylko szefem) i ładnie pokazać mu korzyści jakie płyną z wpisu w takim katalogu.

Jakie ? to niech już pomyśli Twórca tego wątku.

Ja proponuje abyś wybrał sobie jakaś ulice, na początek jedną, gdzie takich firm będziesz miał kilkanaście i ładnie ubrany bez tremy poszedł się spotkać z szefami, na początek króciutka rozmawa tak do 10 minut bez zostawiania jakiś mega ulotek, które pewnie trafią do kosza. Prosta wizytówka działą cuda. Po dwóch tygodniach trzeba wrócić do tych Firm i wmówić im, że się zastanowiły i że im ten wpis potrzebny.

Dla porównania proponuje wybrać ulice obok i wysłać im jakieś ulotki z bajerami, sam zobaczysz co jest skuteczniejsze.

Oprócz tego może jakieś mini stoistko albo cos w tym stylu na jakiś festynach, targach bo to wcale wiele nie kosztuje, często nawet tylko trzeba przekazać jakieś gifty na losowanie albo upominki.

Sposobów dotarcia do klienta jest tyle ile osób jakie chcą do tego klienta dotrzeć.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Mysle ze katalog powinien byc raczej uzupelnieniem do strony informacyjnej regionu badz miasta. Napedzasz odwiedzalnosc swojakow i potem startujesz z katalogiem.... to bedzie najlepszy motor do dokonywania wpisow. Oczywiscie nie od razu zbudowano Rzym:))

Właściciele małych i średnich firm sporadycznie podróżują autobusami. Nie ten target.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

na autobusach to moga byc reklamy strony regionalnej.

Własnie to mam na mysli pisząc:

Dobrą formą reklamy są plakaty w autobusach MPK.

Właściciele małych i średnich firm sporadycznie podróżują autobusami. Nie ten target.

Pozdrawiam

J.

Ale ich pracownicy tak ;p

Wystarczy, że dodasz linię w stylu:

"Powiadom swojego Szefa...

...a w najbliższym czasie podziękuje Ci za tą informację!"

i przyniesie lepszy rezultat :unsure:

Live Free or Die

...

"powiedz rodzicom, ze w giebeżecie to i tamto"...

...

jeśli dobrze zrozumiałem to raczej powinno być w begieżecie :hi:

Ja nadal sie upieram, że najlepszą metodą bedzie dotarcie do firm "indywidualnie" bądź w naturalny sposób dodać katalog firm w portalu informacyjnym regionu.

Ja tą "kampanię" rozegrałbym jednak inaczej....

Oprócz plakatów w autobusach MPK zgłosił bym się do jakiejś firmy w Pile, która prowadzi kursy na prawo jazdy.

Zrobiłbym naklejki na samochody z nazwą katalogu i hasłem w stylu: "Twoja firma musi tu być!"

... i przedstawiłbym oferte wypozycjonowania strony (np. na hasła w stylu: "prawo jazdy piła") z katalogu w zamian za reklamę na samochodach...

Myślę, że całość całkiem ładnie mogła by wypromować markę katalogu (co wiąże sie z jego popularnością i zamierzonymi celami)

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności