Skocz do zawartości

Naprawa komputera

arve_lek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nazłość musiałem coś zepsuć.

Otóż dzisiaj kupiłem komputer, na którym był zainstalowany windows 7. Dysk miał tylko jedną partycję 500 GB, więc postanowiłem odpalić partition magic i stworzyć sobie drugą. Doszło do sytuacji, że komputer nie chce mi się włączyć bo nie widzi dysku, Chciałem zainstalować nowego Windowsa, ale niestety nie widzi mi tego dysku.

Pytanie co mogę tera zrobić ?

Próbowałem odpalić z płytki partition magic, ale dysku żadnego mi nie wykryło ;/

Komputer się włącza do pewnego czasu i się restartuję. Zachciało mi się tworzenia nowej partycji.

Jest ktoś o tej porze kto mógłby mnie poratować jakąś radą ?

Jeszcze gdy odpalam mini xp z CD, to dyski wszystkie widzę.

EDIT.

Nieaktualne. Przez mini XP sformatowałem cały dysk i wgrałem od nowa win7.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Czemu ludzie nie korzystają z normalnych rozwiązań? - Dla potomnych: w win7 można to zrobić znacznie prościej, bezpieczniej i wygodniej :)

Mój Komputer -> PPM -> Zarządzaj -> zarządzanie dyskami -> wybieramy nasz dysk i zmniejsz wolumin, później robimy drugą partycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności