Skocz do zawartości

Ta sama treść w dwóch miejscach.

roberto_one

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Załóżmy, ze ja mam stronę www i na niej umieszczam co jakiś czas nowe wpisy. Powstaje nowy portal i chce abym im udostępnił wpisy z mojej strony i oni utworzą tam mój profil na tym portalu(jako współtwórca) i wkleją wpisy z mojej strony a po starcie portalu będę pisał to samo na mojej stronie www i na tym portalu.

Jak się to ma do pozycjonowania, czy ban google jest możliwy za duplicat? Kto jest w gorszym położeniu: ja kiedy udostępniam komuś moje wpisy czy strona, która te wpisy publikuje u siebie?

Czy Wy byście się zgodzili na takie coś bo się zastanawiam czy to ma sens? No chyba, że na tym portalu mój wpis będzie wyglądał: pierwszy akapit z mojej strony + link do reszty artykułu na mojej stronie www.

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Witam

Załóżmy, ze ja mam stronę www i na niej umieszczam co jakiś czas nowe wpisy. Powstaje nowy portal i chce abym im udostępnił wpisy z mojej strony i oni utworzą tam mój profil na tym portalu(jako współtwórca) i wkleją wpisy z mojej strony a po starcie portalu będę pisał to samo na mojej stronie www i na tym portalu.

Jak się to ma do pozycjonowania, czy ban google jest możliwy za duplicat? Kto jest w gorszym położeniu: ja kiedy udostępniam komuś moje wpisy czy strona, która te wpisy publikuje u siebie?

Czy Wy byście się zgodzili na takie coś bo się zastanawiam czy to ma sens? No chyba, że na tym portalu mój wpis będzie wyglądał: pierwszy akapit z mojej strony + link do reszty artykułu na mojej stronie www.

Jeśli by dawano bany za przedruk kilku artykułów to wszystkie serwisy typu wykop gazeta, interia miały by dożywotniego bana

Nie zgadzaj sie na to. Oni dostana za darmo artykuly, a Ty nic w zamian. Mozesz sobie jedynie zaszkodzic, bo jak ktos sie wezmie porzadnie za pozycjonowanie takiego serwisu to pozniej sie moze okazac, ze te artykuly przegonia te z Twojej strony w wynikach, a juz najgorszym rozwiazaniem bylaby kara od Google i wywalenie w odlegle miejsce artykulow z Twojej strony.

Takie rozwiazanie jak piszesz, ze wstep Twojego artykulu i link do jego pelnej tresci byloby juz ok, ale pewno sie na to nie zgodza :) Na caly artykul sie nie zgadzaj.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Takie rozwiazanie jak piszesz, ze wstep Twojego artykulu i link do jego pelnej tresci byloby juz ok, ale pewno sie na to nie zgodza ;) Na caly artykul sie nie zgadzaj.

W sumie może to być jakiś chwyt ze strony portalu, który poszukuje treści i daje taką propozycję. Spróbuje napisać do nich, ze zgadzam się kopie tylko pierwszego akapitu z danego artykułu z podaniem linku do całości i zobaczę co odpiszą.

Ja tak kiedyś działem. Prowadziłem stronę która w lokalnej społeczności była znana dość szeroko. Pochwalę się że kiedyś nawet nasz lokalny lubelski dziennik o niej pisał. Serwis był nowatorski jak na tamte czasy i zdobywał szerokie uznanie. Ale chciałem żeby szersze grono internautów również mogło go czytać i związałem się z nowopowstajacym portalem który z kolei szybko się promował. Początkowo współpraca układała się po mojej myśli bo autorzy raz na jakiś czas kopiowali moje treści w zamian za link. Później kiedy zdałem sobie sprawę że wiszę 2 h na telefonie robiąc wywiad z koleżką z drugiego końca województwa - spisuje, wklejam tematyczne zdjęcie a kolesie w ciągu 2 minut kopiują to do siebie - to trafił mnie szlag.

Optymalnym rozwiązaniem jest zajawka tekstu u nich i najlepiej z linkiem do Twojego arta albo w ostateczności z podpisem - pełny tekst na www.xxxx.pl

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Współpracuję z jednym z dużych portali, który re-publikuje nasze treści. W zamian dostajemy oprócz podlinkowanego loga w kilku miejscach link pod każdym naszym artykułem. Nic złego się nie stało, a zyskujemy sporo UU.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Optymalnym rozwiązaniem jest zajawka tekstu u nich i najlepiej z linkiem do Twojego arta albo w ostateczności z podpisem - pełny tekst na www.xxxx.pl

No i d..a zbita, nie pasuje im taki układ więc niech sobie szukają innych z 40 artykułami :D a nowe w drodze.

Ale że czemu ... zbita? nie odpowiada im układ?? W zasadzie to dobrze że zapytałeś, wrzucili by twoje artykuły poszły by w góre a później twoja strona w zapomnienie, więc chyba dobrze się stało... A jaki inny układ mogą zaproponować??

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności