Skocz do zawartości

Hostit - też macie ciągle przekroczony limit czasu pracy CPU ?

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

mam serwer na hostit(serwer standard, 300gb tranfseru msc), dokładnie kilkanaście WP zapleczowych + z dwie strony oparte na innym skrypcie , nie generujących żadnego ruchu podczas gdy na iswift mam na wiele tańszym serwerze (transfer 40gb msc), ilość WP około 70 + kilka serwisów generujących około razem 3000wejść dziennie i żadnego problemu. Z hostit ciągle otrzymuje jakieś komunikaty w stylu "Przekroczony limit czasu pracy CPU" w PA również ciągle coś nie tak, jak się domyślacie na iswifcie mimo o wiele większej ilośc stron i obciążenia wszystko jest ok od ponad roku. Wy też macie takie problemy z hostit ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Hehehe też swego czasu miałem konto w hostit - uciekłem jak najszybciej - pod względem obciążenia CPU chyba najsłabszy shared jakiego testowałem dotychczas ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

żałuje aby tego że przedłużyłem serwer, bo tam to chyba z jedną stroną generującą troche ruchu mieli by problem co do botów to wątpię po prostu cienkie serwery mają, kase biorą i tyle to jest warte

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

"Państwa serwer wirtualny xxxx generuje obciążenie wykraczające poza

wykupiony plan...

W ostatniej wiadomości zostali Państwo poinformowani o konieczności

interwencji.

Niestety problem nadal występuje, prosimy o pilną reakcję.

W przypadku braku reakcji z Państwa strony w ciągu 24 godzin, będziemy

zmuszeni

zablokować wykonywanie skryptów na zaparkowanych domenach.

Informacje na temat obciążeń serwerów wirtualnych dostępne są na

poniższej stronie

w punktach 4 i 5:

https://hostit.pl/pomoc/panelklienta.html"

i za to właśnie zapłaciłem kilka dni temu ponad 180zł, kilka WP, jakiś skrypt bez bazy i niestety po serwerze aż mi się ciśnienie podniosło

dlatego warto korzystać z usług firm hostingowych, które jawnie pokazują użytkownikowi jakie obciążenie może wygenerować tzw. punkty cpu.

Tylko co Ci po tym skoro hostit też ma wykres obciążenia który już przy 1 WP odpala w kosmos ? ;)

Nie wiem z "czego oni mają tam serwery" ale jak napisałem wcześniej przetestowałem wiele firm i tak słabych serwerów nigdzie indziej nie znalazłem.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

..dlatego dla 70 wordpressow kupuje sie VPSa.

to chyba nie widziałeś jak potrafi zarżnąć serwer skrypt DLE (bo wp to pikuś) i jak potrafi nie jeden hosting za dosłownie 60-70zł wytrzymać właśnie 70wp bez jakiś chorych wykresów z palca wyssanych

to chyba nie widziałeś jak potrafi zarżnąć serwer skrypt DLE (bo wp to pikuś)

A Ty chyba nie widziałeś, jak JEDEN wp potrafi zarżnąć dedyka. I tak możemy się licytować (lub użalać nad "marnym losem pozycjonera" - zwał, jak zwał).

Bardzo dobrze, że kolejna firma wzięła się za obciążenia, bo niektórzy to myślą że jak płaci się za serwer kilka groszy dziennie to można na nim postawić każdy możliwy syf. I nie rozumiem skąd ten bulwers, przecież nie każda firma musi zezwalać na X% użycia procesora - jeden daje mniej, drugi więcej, to sprawa tej konkretnej firmy, jakich chce mieć klientów na maszynie. A jak uważasz, że zostałeś oszukany - pozwij firmę do sądu i tam dochodź swoich roszczeń, nie wiem w czym problem?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Arkadiusz z całym szacunkiem ale testowałeś hosit ?

Bo ja wiem że w 99% przypadków na hostingi lecą "nieuzasadnione bluzgi" odnośnie obciążenia CPU ale przypadek hostit to akurat jest ten 1% kiedy wina faktycznie leży po stronie serwera - nie wiem czy w sprzęcie czy konfiguracji ale ta sama strona która w hostit generowała 50% obciążenie w iswift działa bezproblemowo już od roku... i to razem z kilkunastoma innymi stronami na tym samym najtańszym koncie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności