Skocz do zawartości

[Test] 301 z 'gołych' domen - wyniki i podsumowanie

lords

Rekomendowane odpowiedzi

Zrób tak : świeża domena, wordpress - 5 tematycznych artów, podlinkuj delikatnie, po miesiącu odpal blasta i wtedy zrób 301 i zobacz co się dzieje :(

Tez proponowalbym takie rozwiazanie

.. bardziej bym uwierzył w to że 301 przenosi moc tylko tych linków które zostały odnalezione przed wykonaniem przekierowania

linki dodane po zrobieniu 301 wpływają na stronę docelową, więc nie jest tak, że liczą się tylko te, które były pod 301.

W przypadku przykładu jasno widać, że musi być jakaś historia/oznaczona pozycja, jak pisał Zgred, dopiero później robić 301.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• 2 miesiące temu...

Przeprowadziłem kilkanaście razy ten sam test: świeża subdomena od razu na 301 i dopalanie... Wyniki bardzo zróżnicowane, gdyż większość przekazywała moc, ale niektóre nawet nie ruszyły...

Ja mogę wywnioskować, że na to niema reguły, takie jest już nasze wielkie G.

multikomto

W obecnym czasie na nic już chyba nie ma reguły. Strony z tekstem generowanym automatycznie dostają dodatkowe linki, domeny kilkuletnie z unikalnym contentem lecą na łeb na szyje, w adsense zawirowania jakich ja jeszcze nigdy nie widziałem. Oj dzieje się z wujkiem Google, miesza na czym popadnie .

Co do testów hm nic praktycznie teraz nie odzwierciedla prawdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności