Skocz do zawartości

www.mygamelab.pl

Mygamelab.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem przedstawić Wam do oceny nowy serwis, poświęcony wymaganiom sprzętowym gier na PC. Całość wykonałem samodzielnie, przy czym na początku moja wiedza ograniczała się tylko do podstaw HTML, więc jestem otwarty na wszelką krytykę ;) Funkcjonalność jest całkowicie ukończona, pozostały mi jedynie drobne zmiany w layout (ewentualne poprawki czcionki lub niektórych kolorów) i dodanie premier z ostatnich dwóch tygodni

Adres - Wymagania sprzętowe

Cel powstania serwisu - Producenci gier na PC zawsze podają minimalne wymagania sprzętowe niezbędne do uruchomienia gry oraz rekomendowane wymagania sprzętowe, na których powinno się komfortowo grać. Wiemy więc na jakim sprzęcie gra będzie chodziła "ledwo, ledwo" a na jakim bardzo dobrze. A co z użytkownikami PC, które są pomiędzy minimalnymi a rekomendowanymi wymaganiami? Z reguły tacy użytkownicy, albo brali gry w ciemno nie wiedząc czego się spodziewać, albo szukali porad na różnych forach. Moim celem jest stworzenie serwisu właśnie dla takich graczy

Jak to działa:

- w bazie jest ponad 900 gier z ostatnich 6 lat

- podczas rejestracji, użytkownik podaje jaki ma obecnie PC (karta grafiki, procesor, pamięć)

- zalogowany użytkownik wybiera grę w którą już grał lub gra obecnie. Wprowadza parametry w jakich była uruchomiona gra (ustawienia jakości oraz rozdzielczość), a następnie w skali od 1 - 10 ocenia płynność gry

- parametry oceny są zapisywane do bazy danych

- pozostali użytkownicy mogą przeglądać gry i widzą oceny wysłane przez innych użytkowników. Oceny są pogrupowane wg rodzaju PC oraz jakości i rozdzielczości.

- można przeglądać wszystkie oceny, można też tylko te dla wybranego PC lub wybranych parametrów

- zalogowani użytkownicy, jeżeli zgadzają się z ocenami innych graczy, mogą przyznać im punkty. Punkty są sumowane i na tej podstawie tworzony jest ranking graczy z najbardziej wiarygodnymi ocenami.

Jako, że serwis nie jest jeszcze nigdzie opublikowany, bardzo proszę o uwagi i wskazówki na jego temat - layout, zasady działania, błędy

Pozdrawiam

Wymagania sprzętowe gier - Interaktywna baza z ocenami płynności od graczy.

GG - 5284771

Bardzo fajny pomysł, oprawa też wygląda nieźle :D Podoba mi się to, jednak oczywiście powinno się to trochę rozrosnąć, aby było naprawdę użyteczne. Niemniej jednak, trzymam kciuki, bo - jak powiedziałem - pomysł fajny :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Świetna strona. Konkretna i przejrzysta. Jedyne co bym zmienił to pod menu tam gdzie jest slogan zrobił slider w js a półprzezroczyste tło ze sloganem dał na dół grafiki tak aby wypełniała je również na szerokość.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Na początku gratuluje pomysłu.

Na pewno założę konto. Układ strony i grafika miło mnie zaskoczyła. Wszystko czytelne i skromne.

Jeżeli chodzi o funkcjonalność to pod Firefoxem wszystko działa poprawnie i strony szybko się ładują.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

pomysł super, w sumie to pierwszy raz jestem na takiej stronkce i dla mnie to rewelacja, super stronka, (chociaż jak chciałem poczytac opinie na temat jeden gry to nie znalazłem swojej karty graficznej ATI Radeon HD5145)

dmuchana zjeżdżalnia - dmuchana zjeżdżalnia żywność ekologiczna - żywność ekologiczna

Dziękuję bardzo za Wasze opinie.

Dodałem sporo brakujących kart graficznych, jest tego tyle na rynku, że czasem trudno ogarnąć :D Umieściłem też dział kontakt, na wypadek, gdyby czegoś brakowało na stronie

Pozdrawiam

GG - 5284771

Strona świetna tylko proponowałbym ci wprowadzić opytmalizacje pod kątem SEO https://www.mygamelab.pl/834/ NIE WYGLĄDA ŁADNIE ;)

EDIT: Proponowałbym dawać oceny bez rejestracji, bo np. ja bym się nie rejestrował tylko żeby dać swoją ocenę ;) Jestem leniem!

Optymalizacja adresów poprawiona. Poprawiłem też kodowanie i pare innych drobiazgów.

Co do oddawania głosów bez rejestracji to wg mnie byłoby to bardzo trudne do moderowania. Poza tym chyba prawie wszystkie serwisy, aby umieścić jakąś treść (np. komentarz) wymagana jest rejestracja i logowanie

Obecnie walczę jeszcze z dodaniem informacji o oficjalnych wymaganiach minimalnych i rekomendowanych, będzie można robić porównania

Pozdrawiam

GG - 5284771

Dziekuję bardzo za wszystkie uwagi i komentarze, dużo z nich zaimplementowałem na stronie.

Jako, że serwis jest ukończony i teraz pozostaje tylko rozbudować bazę danych z wymaganiami, zapraszam osoby grające do rejestracji i wstawiania swoich ocen

Pozdrawiam!

GG - 5284771

Niby ATI to AMD ale AMD przejął nazwę więc karty dalej pozostaną ATI radeon....

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

fakt, mój błąd, "Znany wszystkim logotyp firmy ATI najprawdopodobniej nie zniknie z kart graficznych z rdzeniami Radeon - szefowie AMD przywiązują dużą wagę do marki i wizerunku ATI, który ta firma zdążyła sobie wyrobić wśród użytkowników przez lata działalności." źródło

wstąpiłem na działo

tysiąc linków grzmiało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności