Skocz do zawartości

Jakie systemy blogów są najlepsze na zaplecze

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie systemy blogów są najlepsze na zaplecze. Wiem o wordpress i blogger.

A co sądzicie o blox, blogi onetu, wirtualnej polski i interii.

Nie chodzi mi tylko o pozycjonowanie ale o ruch z tych blogów.

Jeśli mam już treść czy nie warto jej wrzucić też na te serwisy?

Czy jest możliwość, że mi takiego bloga usuną jeśli linki z niego będą prowadził tylko do jednego serwisu?

Wszystkie są dobre :D Oczywiście, gdy są dobrze serwisy prowadzone, to i większe szanse, że nowe wpisy na nich się szybciej będą indeksować. Ale i tak najważniejsze jest jak będzie to prowadził.

A na poważnie - bierz wszystkie poważne polskie i wszystkie "uniwersalne", które dają możliwość wyboru języka, a tam jest i polski. Wbrew pozorom jest ich trochę. Spokojnie możesz tego wszystkiego znaleźć kilkanaście porządnych miejsc.

A jak chcesz rzeczywiście ruch, to jednak nie blogi, ale serwisy spolecznościowe jak facebook oraz takie serwisy jak wykop czy kciuk. Jak tam dobrze ruszy to traffic może być niezły. Ale sądzę, że trochę nie do końca poprawnie rozumujesz, bo przecież wysokie pozycje w serpach skutkują również zazwyczaj zwiększonym trafficem.

1)A czy na każdym z tych blogów muszę zmieniać treść artykułu? Tak, żeby było unique content? Czy na każdym z nich mogę wrzucać dokładnie ten sam artykuł bez zmiany synonimów?

Mam po prostu jeden blog, który ma dużą odwiedzin, który jest zapleczem do mojej strony. Zastanawiałem się czy jeśli powielę z niego artykuły na innych serwisach do blogowania to czy wpłynie to znacząco na pozycję. Wiem, że link to link ale jak to będzie widziane z perspektywy google. Czy to nie będzie spam?

2)Pytam bo słyszałem, że blox na zaplecze się nie nadaje. Bo sprawdzają czy blogi nie są zapleczami do innych stron. Nie wiem czy to prawda bo przeczytałem to na czyjejś stronie. Czy macie jakieś doświadczenia z bloxem jako zapleczem? Czy mogę spokojnie linkować z każdego artykułu z bloxa do mojej strony?

Do moderatora. Mój post widzę, że bardziej nadaje się na dział dla początkujących ale jetem tu nowy i nie widziałem gdzie umieścić . Więc jeśli nie pasuje tu ten temat to proszę o przeniesienie postu.

1)A czy na każdym z tych blogów muszę zmieniać treść artykułu? Tak, żeby było unique content? Czy na każdym z nich mogę wrzucać dokładnie ten sam artykuł bez zmiany synonimów?

Mam po prostu jeden blog, który ma dużą odwiedzin, który jest zapleczem do mojej strony. Zastanawiałem się czy jeśli powielę z niego artykuły na innych serwisach do blogowania to czy wpłynie to znacząco na pozycję. Wiem, że link to link ale jak to będzie widziane z perspektywy google. Czy to nie będzie spam?

Dobrze rozumiem? Chcesz postawic kilka blogów z taką samą treścią? To nie jest dobry pomysł, google nie lubi kopiowanych treści, nawet bardzo nie lubi :) Linki prowadzące do Twojej strony ze stron z duplicate content i tak nie będa wiele warte.

Każdy blog powinien mieć unikalny lub prawie unikalny content.

Po za tym, nie można powiedzieć że wszystkie platformy blogowe są dobre pod zaplecze.

Ale na pewno warto stworzyć bloga na wordpress.com i blogspot. Blox też wydaje się być przyzwoity.

Nie wiem jak będzie wyglądać twoje zaplecze obok "sweetaśnych blogów" z onetu.

2)Pytam bo słyszałem, że blox na zaplecze się nie nadaje. Bo sprawdzają czy blogi nie są zapleczami do innych stron. Nie wiem czy to prawda bo przeczytałem to na czyjejś stronie. Czy macie jakieś doświadczenia z bloxem jako zapleczem? Czy mogę spokojnie linkować z każdego artykułu z bloxa do mojej strony?

Blox jak najbardziej się nadaje, artykuły szybko się indeksują, jest około 800K blogów, myślisz że komuś chce się szukać zaplecz, jeśli blog nie zawiera zakazanych treści, to nikt nie wnika czy to zaplecze czy nie.

Co do kopiowania treści, to kopiowanie z umiarem nie zaszkodzi specjalnie( przedruki są przecież wszędzie, gazeta, onet, wp), ale nie można przesadzić, zawsze warto pozmieniać trochę treści, zmiksować 2-3 artykuły

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności