Skocz do zawartości

Znakowanie dla google że głównej treści

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam stronę z grami i wprowadziłem sortowanie komentarzy. domena.pl/gra-pacman.html i na dole sa komentarze z tym ze przy komentach mam opcje:

najnowsze | najstarsze

i jak klikne najstarsze to przeladowywuje sie strona i adres jest taki: domena.pl/gra_pacman,1.html

Nie chcę aby google wzielo że celowo dubluje tresc zeby zwiekszyc liczbe podstron. Pamietam ze byl jakis sposob aby zaznaczac glowne tresci i te same tylko ze w innym linku... nie wiem czy dobrze wytlumaczylem, mam nadzieje ze tak. Licze na pomoc.

; ]

Canonical troszkę ciężko to wprowadzić. Wszędzie na mojej stronie mam linkować do gry z tym rel? bez sensu, lepiej by bylo jakby mozna bylo rel przypisac do linków z sortowaniem... byloby prosciej, a tak to lipa.

Teraz przypuśćmy mam gre na głównej stronie podlinkuje do niej z rel canonical. Następnie opis tej gry znajduje się też w kategorii na liście gier i co wtedy...? czy czasem google nie łyknie że podstrona z kategorią jest mniej ważna...?

Następna sprawa mam kategorie sporo kategorii i na każdej podstronie kategorii jest rozbudowane sortowanie to teraz wypadałoby wszystkie linki w menu zrobić z ref canonical... ?

Czy ktoś to stosował w rozbudowanych serwisach? Ogólnie na razie nie zauważyłem żeby coś się złego działo z moją stroną i nie wiem czy cos ruszać, boje się żeby nie zaszkodzić.

Co myślicie?

No chyba ze cos zle rozkminiłem.

; ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności