Skocz do zawartości

Im więcej linków, tym niższe pozycje...

Wojt26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wychodzi chyba na to, że słabe linki są już bardzo mało skuteczne.

W serpach też coraz więcej "kwiatków" na top1, do których nie prowadzi nawet jeden link zew., a druga w kolejności strona ma w cholerę linków tematycznych, ale i tak jest na drugim. (nie mówię tu o stronach głównych i zwykle nie ma tam żadnych 301).

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A czy aby przypadkiem ten link na cały serwis nie był z pozycjonowaną frazą? Już od dłuższego czasu tak się dzieje, że dodanie linku z pozycjonowaną frazą na cały serwis często powoduje spadki.

Co masz na myśl przez "dodanie linku na cały serwis"?

Do strony głównej, bo nie bardzo rozumiem o co chodzi.

Sorry za nieścisłość - mam na myśli linki site-wide. To moje spostrzeżenia na kilkunastu domenach.

tourpages_baner.png

Też to zauważyłem.

Miałem wysoko podstronę na średnio trudną frazę. Zero BL, tylko optymalizacja.

Wpadłem na głupi pomysł dodania paru linków i podstrona zjechała na dół.

Co ciekawe wyżej ode mnie są strony z 0 BL, a niektóre w ogólne nie mają frazy w treści, tylko sama grafika.

Ciekawe co Google bierze pod uwagę ustalając taki ranking.

Wniosek taki: nie linkować :placze: , optymalizować i tworzyć unikalną wartościową treść.

Ja z kolei nie widzę aby link side-wide na dobrych serwisach szkodziły, wręcz przeciwnie. To właśnie wiele linków z podstron ze słabych serwisów powoduje spadki. Może to właśnie jest algorytm Google, który rozpoznaje linki z SWL statycznych bo w sumie charakterystyka tych linków jest dość specyficzna. Czy ktoś korzysta z statlink gold i jest w stanie ocenić jego skuteczność po tych zmianach w Google? Jestem ciekaw bo mogłoby to dużo rozjaśnić czy Google też wykrywa linki z tego systemu czy nie.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Dziwne, ja z kolei robię strony zapleczowe na darmowych blogach. Strony te dopalam OmniADD, jak wiadomo ma on teraz słabą skuteczność, ale dodaje mi jeszcze każdą stronę do 1000 mało wartościowych stron. Każda tekst jest unikalnie pisany w programie do synonimów. Co zauważyłem że każda moja strona pnie się do góry od dłuzszego czasu. Dopalam wszystkie moje strony główne i zapleczowe do tych samych katalogów i precli. Uważam że linki nie szkodzą, pod wyjątkiem że tekst jest unikalny i nie są dodawane w bardzo dużej ilości w stosunku dziennym.

Dodam że wszystkie strony główne mam na jednym serwerze ponieważ nie stać mnie na dedykowany.

odczuwam od jakiegoś czasu podobne spadki im więcej linkuje tym gorzej, obojętnie czy to statlink standard, gold czy mase linków z zaplecza, jedynie troche się broni xrumer i sb chodź też nic specjalnego

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

To właśnie wiele linków z podstron ze słabych serwisów powoduje spadki. Może to właśnie jest algorytm Google, który rozpoznaje linki z SWL statycznych bo w sumie charakterystyka tych linków jest dość specyficzna.

Tym samym pozbywając się, czy też obniżają rolę naturalnych linków? - bo w sumie naturalne są zwykle raczej właśnie ze słabych podstron, bo tak na prawdę rzadko kiedy ktoś daje mocnego linka "harytatywnie" z sympatii.

Ja nie korzystam z swli, a też to zauważyłem. Poza tym od dawna już co jakiś czas taki temat gdzieś się przewala.

i jeszcze się w trące i powiem że zauważyłem również stabilne pozycje (ale mimo nawału linków nadal stoją) serwisów które mają duże ilości podstron i często na nich robot przesiaduje

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Według mnie nie należy popadać w paranoje należy cały czas linkować żeby nie było spadków linków bo to źle wpływa na pozycję :D

należy cały czas linkować żeby nie było spadków
przecież mówią, cały czas linkują i mają spadki

Stosuję linkowanie przez piramidę, do docelowej strony zatem idzie niewiele linków ale teoretycznie są silniejsze

Zaplecze linkowane jest katalogami z listy Omniadda, niestety ale strona docelowa spada co nie może być skutkiem lichych linków bo te z piramidy linkowane są z niższego poziomu na bliźniacze frazy (tzw. dopalacz Jeża)

Być może powodem jest małe zróżnicowanie/ilość domen - docelowa odbiera linki z ok. 40 domen zaplecza I poziomu dopalanych niższym poziomem, poblokowane inne boty jak Bing-Yahoo-Slurp tylko seowcy robią bloki, inni ludzie normalnie tak nie postępują - może to

Yahoo Slurp - żeby nie pokazać konkurencji zaplecza?

ktoś na forum napisał, że z uwagi na połączenie binga z yahem należy go również zablokować jeśli nie chcesz się dzielić ze światem skąd bierzesz linki, toteż na wszelki wypadek przyblokowałem

zdaje się, że pełne połączenie tych wyszukiwarek będzie miało miejsce w najbliższych dwóch latach, linki mogą wypłynąć, a ciężko usunąć z indeksu po czasie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności