Skocz do zawartości

Im więcej linków, tym niższe pozycje...

Wojt26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie, to mam pomysl. Sciagam wszystkie linki do swoich stron i wale w konkurencje, zeby zaliczyla spadki;)

Nigdy nie słyszałem głupszego pomysłu.

Panowie, to mam pomysl. Sciagam wszystkie linki do swoich stron i wale w konkurencje, zeby zaliczyla spadki;)

Nigdy nie słyszałem głupszego pomysłu.

Chyba nie zrozumiales ironii. Koledzy wyzej pisza, ze jak linkuja strone to spada ona w wynikach. Czyli to jakby sposob na obnizanie pozycji konkurencji...

Generalnie rok/pół roku temu taką dyskusję bym wyśmiał i uznał, że ludzi piszą głupoty. Ale teraz faktycznie troszkę to staje na głowie i zastanawiam się gdzie tutaj jest logika.

a w jaki sposób zdobywasz nowe linki? swle i blasty czy coś lepszego ?

Z moich obserwacji wynika, że:

- strony linkowane zwykłymi swl stałymi w miare sie trzymają, ale bez fajerwerków

- swl statyczne 'w całych serwisach' - strony zaczynaja się dziwnie zachowywać, tracą pozycje w miarę przyrostu linków

i na koniec

mam jeden serwis, przy którym generalnie niewiele robię, a trzyma sie na mocną frazę na 2-4 miejscu już od 3-4 lat. Jednak tutaj nie linkuje SWLem, a linki do tej witryny maja często po 2-3 lata i więcej.

Oczywiście na moje obserwacje mogło miec wpływ jeszcze 10 innych czynników, a nie stosowanie swl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności