Skocz do zawartości

Im więcej linków, tym niższe pozycje...

Wojt26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Leszczu ale to właśnie walka z nami pogarsza wyniki. Gugle rozdaje filtry za byle co albo bez powodu. W kosmos lecą często bardzo dobre strony. Na ich miejsce pojawiają się spamy niskiej jakości. Czy wydaje Wam się, że gdyby nie istniałoby pozycjonowanie, Gugle pokazywałoby bardziej trafne wyniki?? Kowalski napisałby na swoim blogu, że opony mu ukradli i pojawiłby się ze swoim tekstem w top10 na "opony" :czarodziej:. To oczywiście zupełna abstrakcja. Sednem jest to, że dzięki naszym manipulacjom wyniki są jeszcze znośne.

Leszczu pewnie, że mają, ale nie mają specjalistów do tego jak wykorzystac wiedzę zdobytą dzieki tym pierwszym i to jest ich najwiekszy problem, problem, który by było śmieszniej łatwo rozwiązać, a jak wszyscy wiemy, najprostsze rozwiązania nigdy nie są brane pod uwagę. Lepiej komplikowac sobie zycie niż je upraszczać :czarodziej:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wydawało mi się, że mam przywidzenia, ale wychodzi na to, że niekoniecznie. Ostatnio miałam okazję testować domenę, która przez jakiś czas powoli pięła się do góry (linkowana systematycznie, ale delikatnie), po czym zaczęła się wahać. Z braku czasu zostawiłam linkowanie, w efekcie pozycja zatrzymała się w miejscu (normalne). Sęk w tym, że chcąc ją podnieść dodałam kilka linków do katalogów (dosłownie kilka) - pozycja spadła. Znowu zostawiłam - wróciła na stare pozycje. Kolejny raz - spada ;] Wychodzi na to, że w pewnym momencie katalogi dają nam - do pozycji.

To, że pozycja strony spadła po wykonaniu jakiegoś działania nie musi wynikać z tego,

że strona spadła w wyniku tego działania. Mogła to być reakcja na coś zupełnie innego,

albo np. na Twój przedostatni, a nie ostatni krok.

MG

Moze nie zupelnie na temat ale na wlasnych stronach zauwazylem ze na tych na ktorych nie ma w ogole albo jest mniej adsense, pozycjonuja sie one ostatnio duzo lepiej od tych "drugich"

Warto wiec chyba pozdejmowac to swinstwo na tych stronach ktore i tak nie przynosza oczekiwanych dochodow.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Miałem frazę na około 30 pozycji, po dodaniu reklamy w AdWords na tę frazę podskoczyła do top 10. Może google chce wykończyć pozycjonowanie linkami itp, na rzecz sensownych serwisów które będą reklamowane w AdWords. Czyli klucz do sukcesy to będzie kontent + AdWords.

Ja mam dokładnie tak samo im intensywniej linkuje (katalogi, precle) tym powoli ale systematycznie strona spada , miałem około 12 fraz dla jednej domeny w top 1 i zostało 4 pozycje w top 1, reszta spadła o jedno lub dwa oczka w dół, tym bardziej mnie to boli bo jestem amatorem i osiągnąłem to linkując kilka lat. Doprowadzili do tego ,że nie mam ochoty już linkować. Natomiast młoda domena dobrze zoptymalizowana treść nie ruszana, cały czas idzie do góry. Zauważyłem też, że frazy trudne zostały na miejscu natomiast te lżejsze szczególnie z anchorami na "miasto" spadają. Ja myślę ,że tutaj mogą pomóc tylko tematyczne linki z bardzo mocnych domen takich wieloletnich i dobrze podlinkowanych, niestety nie mam dostępu do takich więc korzystam z tego co znajde. Oczywiście to tylko moja subiektywna ocena ale widzę ,że koledzy z forum w niektórych przypadkach mają bardzo podobnie.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Google po prostu korzysta dodatkowo z kilku nowych "factorów" o których w tym temacie ani raz nikt nie wspomniał. Pisałem już o tym dawno iż skończą się wkrótce czasy prostego linkowania. Nowy silnik google skutecznie przesiewa swl-e bez banicji ich samych jak i stron w nich zawartych. Skutecznie ocenia wartość linku na podstawie wielu czynników, gdzie rotacja klęka w przedbiegach, stąd też pogłębiła się różnica między stronami, ta z 5 BL może być wyżej niż ta z 5tys BL, do kontentu jest przywiązywana znacznie większa waga niż wcześniej, obniżono natomiast wagę anchora w url-u/domenie, ale to tylko malutka część zmian :P Nowy algo jest tak zaprojektowany iż coraz trudniej zaobserwować reakcję wyszukiwarki na konkretne poczynania w linii czasu, a na labolatorium badawcze trzeba przeznaczyć znacznie większe środki i czas aby uzyskać w miarę wiarygodne rezultaty.

Reasumując.... Linki to nie wszystko :)

Mogę tylko potwierdzić - frazy linkowane katalogami spadają kilka oczek w dół. Obojętnie, czy na główną, czy na podstrony.

Z tych wszystkich głosów wynika, że to pewna stała tendencja.

Quo vadis Big Gie?

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Nowy silnik google skutecznie przesiewa swl-e bez banicji ich samych jak i stron w nich zawartych. Skutecznie ocenia wartość linku na podstawie wielu czynników, gdzie rotacja klęka w przedbiegach, stąd też pogłębiła się różnica między stronami, ta z 5 BL może być wyżej niż ta z 5tys BL, do kontentu jest przywiązywana znacznie większa waga niż wcześniej, obniżono natomiast wagę anchora w url-u/domenie, ale to tylko malutka część zmian :)

Tu się mogę zgodzić - przecieram oczy jak kilkutygodniowe strony wyprzedzają w top 1-10 strony w miarę sporo linkowane - frazy średnio słabe.

Dodatkowo trzeba sobie wyobrazić jaką rolę w tej całej piramidzie odgrywał swl. Jeśli faktycznie algo dobrze zaznacza i szybko wychwytuje takie strony to są właśnie takie zawieruchy. Bo nawet jeśli bierzemy jakiś stały link jakiejś strony to 2 piętra niżej stoi pewnie swl, który jak zostanie wyłączony z przynoszenia mocy to piramidka się wali wszystkim.

No i jeszcze drastyczne zmiany w swl'ach też pewnie korzystnie nie wpływają - ruszają całą piramidą linkowanych stron bezpośrednio i pośrednio.

Obawiam się tylko, żeby w sklepie internetowym z zapałkami nie trzeba było pisać 14 księgi o dziewczynce z zapałkami :mega_shok:

Jakiś czas temu straciłem 15 oczek, a linkowałem do seoków tylko, choć sporo tych linków było. Zmieniłem strategie - wprowadzam treść zamiast linków. Po 2 miesiącach powoli lecz sukcesywnie odzyskałem pozycje.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Google po prostu korzysta dodatkowo z kilku nowych "factorów" o których w tym temacie ani raz nikt nie wspomniał. Pisałem już o tym dawno iż skończą się wkrótce czasy prostego linkowania. Nowy silnik google skutecznie przesiewa swl-e bez banicji ich samych jak i stron w nich zawartych. Skutecznie ocenia wartość linku na podstawie wielu czynników, gdzie rotacja klęka w przedbiegach, stąd też pogłębiła się różnica między stronami, ta z 5 BL może być wyżej niż ta z 5tys BL, do kontentu jest przywiązywana znacznie większa waga niż wcześniej, obniżono natomiast wagę anchora w url-u/domenie, ale to tylko malutka część zmian :) Nowy algo jest tak zaprojektowany iż coraz trudniej zaobserwować reakcję wyszukiwarki na konkretne poczynania w linii czasu, a na labolatorium badawcze trzeba przeznaczyć znacznie większe środki i czas aby uzyskać w miarę wiarygodne rezultaty.

Reasumując.... Linki to nie wszystko :)

Zdradziłeś nam sekret o którym nikt wcześniej nie wiedział. Google docenia wartościową treść i walczy z SWLami. Może odkryjesz jeszcze rąbka tajemnicy i napiszesz że warto zdobywać linki naturalne ? ;)

mwrona Google zwraca coraz większą uwagę na inne czynniki poza linkami. Lepszy jest zdecydowanie post Gregi niż kogoś, kto odpowiada na większość pytań nie wnosząc niczego sensownego do dyskusji. Akurat może dzięki tej wypowiedzi ludzie początkujący w pozycjonowaniu nie będą wierzyć w to, że wystarczy założyć konto na pierwszym lepszym SWLu i dopalić swoją stronę.

mwrona Google zwraca coraz większą uwagę na inne czynniki poza linkami. Lepszy jest zdecydowanie post Gregi niż kogoś, kto odpowiada na większość pytań nie wnosząc niczego sensownego do dyskusji. Akurat może dzięki tej wypowiedzi ludzie początkujący w pozycjonowaniu nie będą wierzyć w to, że wystarczy założyć konto na pierwszym lepszym SWLu i dopalić swoją stronę.

Tak, ale chodzi mi o to żeby nie odkrywać koła na nowo : wiadomo że poza linkami liczy się budowa strony, wiek domeny, treść na stronie oraz to czy jest aktualizowana ale i tak największy % tych czynników to linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności