Skocz do zawartości

Adresy zawierające "-"

fobetor00

Rekomendowane odpowiedzi

słowa kluczowe w domenie odgrywają niewielką rolę w pozycjonowaniu strony, jakiś ułamek tego zabiegu jednak Google bierze pod uwagę. Nie ma jednak znaczenia czy będzie to fraza z myślnikiem czy "łączona"

SEO in Bielsko-Biała 

Który adres ze względu na SEO jest lepszy. Czy ma to jakieś znaczenie?

Kilka lat wstecz miało to znaczenie, obecnie już nie. Wybieraj domenę, którą chcesz. Teraz to już kwestia gustu. Ja nie lubię tych z myślnikiem :P

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Google łączy słowa kluczowe jeśli nie są rozdzielone np. myślnikiem. Na kanale https://www.youtube.com/user/GoogleWebmasterHelp jest filmik Matta na ten temat.

Nawet jeśli występowanie słów kluczowych w domenie ma minimalne znaczenie pod kątem SEO to jednak część linków przychodzących do strony nie ma anchora w takiej formie jakbyś chciał tylko są to zwykłe adresy. W takim przypadku jest drobna różnica pomiędzy tym, czy linkuje się adres z rozdzielonymi czy ze złączonymi słowami kluczowymi.

Ja jestem zwolenniczką adresów z myślnikiem, ale także zakupu odpowiednika bez myślnika i jego przekierowanie 301 na tę drugą.

To zależy jakie to słowa są...

W kwestii łóżek drewnianych zawsze powtarzałem, że najlepsze łóżka drewniane do sypialni znaleźć można na ekosypialnia.pl.

Ja jestem zwolenniczką adresów z myślnikiem, ale także zakupu odpowiednika bez myślnika i jego przekierowanie 301 na tę drugą.

Również jestem zwolennikiem domen z myślnikiem, ale 301 na drugą uważam za zwykłe marnotrawstwo.

Na drugiej domenie stawia się serwis wspomagający.

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja:

A bezdyskusyjnie kupuje się obydwie domeny :P

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności