Skocz do zawartości

Sygnaturki na forach

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po jakimś czasie ściągałeś linki do tych profili ?

Sprawdzałeś czy profile nie wyleciały z indeksu ?

Jeśli wyleciały masz odpowiedź, wzrost linków powodował wzrost strony, ich znikanie może pociągnąć za sobą drastyczny spadek.

I jeszcze jedno, czy były to jedyne linki do tych podstron ?

Jeśli nie miałeś "bardziej wartościowych" (zaraz ktoś się znów przyczepi ale zaryzykuje) linków do tych podstron lub były w proporcjonalnie małych ilościach to mogło wywołać dla G efekt taki jak SWL.

Po 3 tygodniach zrobiłem sobie tydzień przerwy i pomyślałem że jednolite źródło linków przychodzących do tych podstron może zostać źle odebrane przez Google. Dziwne przecież że do podstron nigdy nie linkowanych przychodzą wyłącznie linki z profili na forach więc zacząłem dodawać linki do tych podstron w SEO katalogach (kosztem profili z których zrezygnowałem). Właśnie chcąc zdobyć te trochę bardziej zaufane linki. Możesz mieć racje, że Google mogło uznać te linki jako SWL-owe:)

Część profili faktycznie wyleciało nie tyle z indeksu co podły same w sobie, bądź zostały usunięte przez moderatorów.

W sygnaturce były wyłącznie linki do podstron, ale w profilu jest również możliwość umieszczenia linków do "Website". Linkowałem zatem również do strony głównej, która utrzymuje się na swojej pozycji. Co ciekawsze na frazy linkowane z "website" profilu, pozycja nawet nie drgnęła.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do strony głównej jak rozumiem masz więcej linków które są lepszej jakości, a więc utrata linków z tych podstron nie zrobiła na G wrażenia.

Natomiast jeśli dla podstron były to jedyne linki, lub znaczna ich część to one musiały ucierpieć.

Znikanie linków jest dla G też ważną informacją tak jak i ich przyrost, tyle że jak zauważyłem na znikanie reaguje dużo bardziej zdecydowanie.

Linkuj dalej, z różnych źródeł i wszystko wróci do normy.

Dzięki za odpowiedź - szczególne dotyczących Twojej praktyki :P Być może nasza "dyskusja" nie jest wprost na temat, ale też nie jest nie na temat. Powiem więcej - jest tu w dużej mierze odpowiedź.

Myślałem, że podasz jakieś konkrety, ale Ty uciekłeś trochę w inną stronę... Niech będzie. Na PW dyskutować nie ma sensu. A moim zdaniem nawet najbardziej zapiekłe dyskusje czy kłótnie wbrew pozorom coś wnoszą, również dla tych, którzy są obok tej walki ;).

No, ale dobra - kończę, bo to duży przypadek, że tak się tego przyczepiłem - znaczy się początek szaleństwa sobotniej nocy i te sprawy i swędzenie paluszków :)

Miłej niedzieli. Bez odbioru :)

Do głównej prowadzi bardzo duża liczba linków różnego pochodzenia. Są zarówno takie z kiepskich stron jak również z edu.pl czy PR 7.

Dzisiaj zauważyłem że jedna z podstron wróciła mniej więcej na swoje miejsce a pozostałem lekko drgnęły w jej kierunku. Nie wiem czy to zasługa nowego pochodzenia nieco lepszych linków z Seokatów i czy dalej dodawać te linki w profilowych sygnaturkach. Wiadomo iż te drugie są bardziej narażone na szybsze zniknięcie z indeksu, co łączy się z tym że raczej ciągle trzeba by zakładać nowe profile, które po części będą dawały nowe linki a po części będą uzupełniały lukę tych umierających.

Nie warto tylko raczej trzeba. Poza tym użycie anchora w postaci URL strony pozwala na sprzedanie swojej metody promocji strony - konkurencji, która trafi na sygnaturkę po wpisaniu w Google adresu strony i przejrzeniu kilku stron najnowszych wyników.

poka.poka - Bodhistawa dobrze prawi. Po co zmieniać. Jak masz potrzebę na inne anchory to tworzysz nowe profile z nowymi sygnaturkami. Ot i wszystko. Po co sobie komplikować życie. :aniolek:

czyli mogę tak to robić, czy raczej 3 anchory nie są wskazane i mogą być źle odczytane przez G.?

url="https://www.jakasstrona.com"]słowo kluczowe 1[/url]

url="https://www.jakasstrona.com"]słowo kluczowe 2[/url]

url="https://www.jakasstrona.com"]słowo kluczowe 3[/url]

A przy okazji stworzę nowe profile :-)

Możesz tylko chyba otwierający nawias klamrowy zjadłeś:aniolek: Możesz stosować kombinacje 1, 2, 3 linków w sygnaturce. Zdobywaj też cenniejsze linki, by nie spotkała Cie taka kara jak mnie, gdyż po jakimś czasie chyba Googla uznał że stosuję coś a'la SWL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności