Skocz do zawartości

czy da się określić ile zakosztuje takie pozycjonowanie

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy dział z portalu musisz pozycjonować jeżeli chcesz mieć wejścia na stronę ale to może oznaczać postawienie dość dużego dobrego zaplecza a co wiąże się z dużymi kosztami, więc jeżeli będzie Ci się to opłacało to działaj :P a jaki będzie koszt to musisz się odezwać do poszczególnych osób na forum i zapytać prywatnie o ocenę i zdradzić więcej szczegółów, wtedy się dowiesz ile to będzie kosztowało ;)

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

14000 zl netto za rok za pierwszą piątkę.

W kwestii łóżek drewnianych zawsze powtarzałem, że najlepsze łóżka drewniane do sypialni znaleźć można na ekosypialnia.pl.

o ja pierdzielę. No o aż takiej kasie nie myślałem, więc będę musiał (nie osobiście) pozycjonować na słabsze hasła. Bardzo dobra rada tutaj kolegi na te hasła z długiego ogona. To jest takie błędne koło, bo zanim nie będzie wiekszej ilości wejść to nie będzie chętnych na reklamę bo innej formy finansowania nie widzę. myślę że gdybym wyrwał z reklamy 7.000 to mógłbym dołozyć drugie tyle i wyłozyć te 14.000 na pozycjonowanie.

Ale to jest narazie takie puste gadanie. jak witryna będzie gotowa to ją tutaj pokaże i posłucham Waszych wypowiedzi. Kto wie może jestem tylko hurra optymistą a cała sprawa okaże się niewypałem. dodam że już intensywnie zbieram matriały do wrzucenia na stronę i pracuję nad kampanią ulotkową na dość szeroką skalę (ale regionalnie) pozdrawiam wszystkich

Kampanię ulotkową bym sobie odpuścił. Według mnie szkoda pieniędzy na to. To już lepiej te środki przeznaczyć na promocję w internecie.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Podobnie jak rubis radzę odpuścić sobie kampanie ulotkową. Pamiętasz, którąkolwiek ulotkę, którą dostałeś na ulicy (Nie mówię o tym czego dotyczyła tylko jaką firmę miała reklamować)? Marketing takich portali(przynajmniej na początku) najlepiej prowadzić w wyszukiwarce, portalach społecznościowych czy np. e-mail marketing, to da Tobie więcej odwiedzających zainteresowanych tematem. :)

ale ja nie zamierzam na ulotce wypisać jak jakaś firma usługowa 25 zdań tylko coś w stylu

www.warszawa-cośtam.pl

i tak nie uwierzysz

albo

www.warszawa-cośtam.pl

dlaczego to nie TY masz wygrać

myślę że mogłoby z tego być sporo wejść gdy wydrukuja to w ilości 25 tys. i postawie przez parę dni parę osób w różnych miejscach miasta.

pozdrawiam

Załóżmy, że wydrukowanie 25000 ulotek kosztuje 800zł(już nie liczę kosztów związanych z rozdawaniem tych ulotek) to wychodzi jednak ulotka za 3,2gr przy czym gdyby nawet co dziesiąta osoba weszła na Twoją stronę(co jest raczej niemożliwe) to jeden użytkownik kosztowałby 32gr(przy założeniach: 800 zł za ulotki + rozdanie, a co 10 osoba wchodzi na stronę). W wyszukiwarkach za 32gr mógłbyś zdobyć np. 2 użytkowników, czyli 2 razy więcej użytkowników patrząc na całość, przy ulotkach zyskał byś większą rozpoznawalność strony, lecz to się przydaje bardziej serwisom już popularnym w internecie. To był wariant hurraoptymistyczny, biorąc pod uwagę wariant realny to z wyszukiwarki(np. Adwords) miałbyś co najmniej kilka razy więcej odwiedzających za tą samą cenę.

PS. Chyba, że ulotki chcesz drukować w domu to można próbować. :P

Ja swego czasu w krótkim odstępie czasu rozprowadziłem po całym mieście nawet więcej ulotek i praktycznie zero efektu było. Przećwiczyłem różne formy promocji i prawdę mówiąc większość z nich to strata pieniędzy i czasu.

Proponuję powierzyć budżet na promocję fachowcom (osobom z doświadczeniem) - wtedy będzie większa szansa, że środki będą dobrze wydane.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

no może i macie racje. narazie wszystko jest w fazie planowania więc wielkie dzieki za podpowiedzi. może i faktycznie odpuszczę sobie ulotki, ale kilka form reklamy pozainternetowej nie odpuszczę. zależy mi na tym żeby było trochę wejść przez ludzi nie kierujacych się reklamą w necie. napewno będa to bannery czy jak tam to zwać na dwóch autach, grafitti i jeszcze jedno ale mocno nie zgodne z prawem więc nie będę tutaj opisywał, ale powszechnie wiadomo że nic tak nie przysporzy reklamy jak mały skandalik :P jeszcze raz dizeki za podpowiedzi napewno z większości skorzystam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności