Skocz do zawartości

Ile kosztują konta Twitter?

satin0

Rekomendowane odpowiedzi

śledzeni to following, śledzący to followers. Będę używał terminów polskich :P

Otóż zabrałem się za zbieranie śledzących na twitterze. Póki co śledzę 500 kont, a połowa z tego śledzi mnie. Myślę, że zebranie kont w stosunku około 1:1,5 to kwestia kilku dni.

Powiedzmy, że śledziłbym 1500 osób, z czego 1250 śledziłoby mnie. Ile mógłbym wziąć za takie konto?

Myślę, że nie wiele. Jakbyś miał 10'000 śledzących to już coś

Zacząć Zarabiać - blog o moim zarabianiu w internecie;)

Praca w domu

seolight_1.png

Aha. Dodam, że followers byliby głównie obcokrajowcami. Za to jeżeli ktoś potrzebowałby reklamy na 'rynku' zagranicznym, wtem takie profile raczej by się nadały :P

Tak czy siak, temat dla mnie niezbyt wyczerpany, bo to są tylko domyślenia.

Za ile, za ile.

To jest jak ze stronami interenetowymi.

Są śmieci z linkami prowadzącymi do nich ze śmietnisk i przyłożonymi np dwoma linkami dzięki czemu mają powiedzmy PR>=2 w konkretnej niszy i sprzedają się za dobre pieniądze. Są strony które mają sto kilkadziesiąt linków i warte są sto razy te spamowe, ale mało kto za nie chce tyle dać.

To wszystko zależy. Powiem tak, dzisiaj wciskają nam , że coś jest dobre, że tego potrzebujemy. Jak się zakręcisz i zrobisz odpowiedni buzz wokół sprzedaży konta to byc może znajdzie się na nie kupiec (frajer) który zapłaci za nie 10 razy więcej niż byś tego oczekiwał. Daj kosmiczną cenę, bo jestesmy tak uwarunkowani, że wierzymy, jak coś kosztuje dużo ->to ma dużą wartość.

W kwestii łóżek drewnianych zawsze powtarzałem, że najlepsze łóżka drewniane do sypialni znaleźć można na ekosypialnia.pl.

Swego czasu widziałem takie konta na Allegro po kilka złotych za sztukę.

Wszystko zależy od tego, jakich masz tych śledzących. Jeżeli jest to jakiś konkretny target to możesz wziąć więcej. Jeśli masz zbieraninę randomów to to jest prawie nic nie warte :P

Generalnie rzecz biorąc zdobycie takich ilości śledzących nie są niczym skomplikowanym. Zebranie około 1500 osób to kwestia około 1 tygodnia max (bezpiecznejsza wersja). Jeśli masz trochę fajnego softu to można tyle zyskać w parę godzin :)

---

Na zachodzie sprzedaje sie konta do twittera, wiec sobie poszukaj ogloszen i popatrz na ceny. Tylko, ze tam wiekszosc sprzedaje konta, ze ma samych followers, a nie ma w ogole following.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Sęk w tym, że nie wiem jak mieć 0 following a 1000 followers ;) To znaczy wiem, ale ciężko Mi trafić z niszą jakąś.

A teraz mam jeszcze pytanie niezwiązane z tematem wartości kont Twitter. Dosyć agresywnie zdobywam following, rzecz jasna programem. Na razie mam 1000 following i 100 followers (na sekundę w której piszę). Póki co nie mam 'Account has been suspended', ale czy jest szansa, aby po tej całej akcji to się zdarzyło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności