Skocz do zawartości

zle zindeksowanie

win_pytacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupielem platne konto pod moja strone WWW. Umieszczalem na nim testowe wersje strony. Niestety podczas tych zabiegow moja strona zostala zindeksowana przez Google. Dlaczego niestety? Ano dlatego, ze po dwa dni pozniej kupielm domene com.pl i teraz moja strona jest dostepna z ladnego adresu.com.pl. W Google zostal jednak ten stary adres. Co teraz ? Wiadomo, ze duzo latwiej pozycjonowac jezeli ktores ze slow kluczowych wystepuje w adresie a mi zindeksowalo to gdzie nie ma tego slowa.

Co zrobic w tym wypadku? Czy Google sie sam "zorientuje" co sie dzieje?

OK juz wszystko tlumacze. Konto kupilem ponad rok temu. Do wakacji przechowywalem na nim strone ktora nie trafila w indeks zadnej wyszukiwarki bo nie pozwolilem na indeksacje. Strone w wakacje usunalem i konto bylo puste. Po jakims czasie zaczalem pracowac nad nowym projektem. Wgralem wiec na serwer strone startowa - www.moj_adres.pnth.net. Zaraz po tym kupiłem domene - partyinfo.com.pl (na poczatku pazdziernika). Niestety aktywacje domeny trwala kolo tygodnia. Po aktywacji domene przez dwa tygodnie przetrzymywalem na dnsach nazwy.pl co bylo bledem. Dlatego tez nawet jezeli ktos wchodzil przez partyinfo.com.pl to zostawal przekierowany na kubih.pnth.net - strona ta działala jako ramka. Przypuszczam, ze wlasnie wtedy doszlo do indeksu strony. Jakies dwa tygodnie temu (na poczatku listopada) przenioslem domene na dnsy mojego uslugodawcy hostingu. Teraz wpisujac partyinfo.com.pl strona nie wyswietla sie na zasadzie ramki tylko normalnie. Niestety w indeksie google moja strona widnieje pod adresem moj_adres.pnth.net a chcialbym zeby bylo to partyinfo.com.pl.

Musisz googlowi pomoc...

w konsekwencji masz 4 domeny.

1. www.kubih.pnth.net

2. kubih.pnth.net

3. www.partyinfo.com.pl

4. partyinfo.com.pl

Wybierz jedną, ktorej chcesz użyć a z 3 pozostałych skieruj przekierowaniem 301 na tę wybtraną i juz... potem swobodnie dzialaj dalej... po czasie G sam reszte wyprostuje.

Poszukaj na tym forum tematów mod_rewrite (.htaccess) i przekierowanie 301 lub przekierowanie 301 w PHP.

Powodzenia.

Jeżeli domeny wskazują rózne serwery to oczywiscie ze wystarczy, jasli natomiast domeny są na jednym serwerze to to co podałeś spowoduje 'zapętlenie'... gdyż po powrocie na docelowy adres ponownie otrzyma 'Location:..' i takl w koło... Prawda !?

Kolejna sprawa - pominąłeś 'REQUEST_URI' wiec wszystkie zapytania o podsttrony zostaną skierowane na adres strony głównej na dokładkę z parametrem 301... Nie zazdroszczę Tobie efektów takiego pomysłu.

Możesz wierzyć bądź nie... jeśli chcesz zrozumeinia - zapraszam Ciebie do manuala PHP - tam jest wszystko a nawet więcej.

[edyta]

W manualu PHP nie ma 'pomyślunku' - radzę głebiej przemyśleć swój problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności