Skocz do zawartości

Wypozycjonowanie "Miejsca"

unbreak

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam pytanie, jak można pozycjonować miejsca google?

Tak jak stronę można pozycjonować linkami, wpisami, etc. Tak za te miejsca w ogóle nie wiem jak się zabrać.

Mam dodane miejsce, wypełnione, uzupełnione, etc. ale co teraz, nie wiem. Za wszelaką pomoc będę wdzięczny :)

Kiedyś już pisałem, ale nie wiedzieć czemu temat wylądował w koszu (szukałem, nie znalazłem).

Domyślam się iż zostałem źle zrozumiany. Chodzi mi o to jak pozycjonować wpis w "google places", czy wpisy które mamy w mapach i te co można znaleźć szukając tutaj: https://maps.google.pl/

np: https://maps.google.pl/maps?hl=pl&xhr=t...sa=N&tab=wl

Mam wpis który jest tam gdzieś na którejś z rzędu stronie, a potrzebuję wpis wypozycjonować do pierwszej strony i nie mam pojęcia jak...

Jak 'zwykłą stronę' pozycjonuje się poprzez linkowanie do niej, tak nie mam pojęcia jak pozycjonować taki wpis :/ Z góry dziękuję za odpowiedź.

Bardzo dużo informacji na ten temat znajdziesz w pomocy Google (odnośniki do przeczytania podczas edycji Twojego miejsca). Generalnie zastosowanie się do tych wskazówek już znacząco podnosi pozycję, a są tam informacje na temat opisu, branży, regionu w jakim firma działa i wiele innych. Generalnie im bardziej sumiennie sporządzony wpis tym większe masz szanse na wysokie pozycje, linki niestety nie mają tutaj nic do rzeczy. Miejsca Google to trochę inna bajka niż pozycjonowanie w SERP. Tutaj nie ma możliwości, aby firma z Łodzi była wysoko na hasło "Rolety okiennie Warszawa". Jej wpis pojawi się tym wyżej im bliżej Łodzi znajduje się użytkownik, który szuka rolet. Tak więc trzeba to ugryźć trochę z innej strony i skupić się na widoczności lokalnej.

Niestety nie wiem według jakiego schematu Google pokazuje ikonki w głównych wynikach wyszukiwania. Strona którą jakiś czas temu dodałem do Miejsc Google i która ma tam bardzo ładne pozycje, akurat nie posiada ikonki z odnośnikiem w głównych wynikach. Może ktoś wie czemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności