Skocz do zawartości

Preclowanie i katalogowanie. Kilka pytań technicznych

zarabianie24

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań dotyczących katalogowania i preclowania:

1. Ile znaków powinien zawierać 1 precel? Ile linków na daną ilośc znaków?

2. Lepiej dodawać mieszane synonimami artykuły o długości 4000 znaków z 5 linkami czy może z 1000-1500 znaków z 2-3 linkami?

3. Do maksymalnie ilu precli dziennie dodawać artykuły żeby nie dostać filtru/bana od wujka google?

4. Do maksymalnie ilu katalogów dziennie dodawać artykuły żeby nie dostać filtru/bana od wujka google?

Liczę na odpowiedzi od doświadczonych i z góry dziękuję :D

1.minimum 1000 znaków

2. moim zdaniem lepszy artykuł krótszy i mniej linków- bo zawsze wychodzących mniej i wartość linka większa

3. unlimited(czytaj tyle ile dasz rade)- zanim google zaindeksuje, zanim moderatorzy zaakceptują, to się ciągnie

4. to samo co wyżej

Mam kilka pytań dotyczących katalogowania i preclowania:

1. Ile znaków powinien zawierać 1 precel? Ile linków na daną ilośc znaków?

2. Lepiej dodawać mieszane synonimami artykuły o długości 4000 znaków z 5 linkami czy może z 1000-1500 znaków z 2-3 linkami?

3. Do maksymalnie ilu precli dziennie dodawać artykuły żeby nie dostać filtru/bana od wujka google?

4. Do maksymalnie ilu katalogów dziennie dodawać artykuły żeby nie dostać filtru/bana od wujka google?

Liczę na odpowiedzi od doświadczonych i z góry dziękuję :D

Ad1 Zawartość precla zależy od moderatora strony, jaką ilość znaków on sobie wybierze i ilość linków. Nam zostaje sie podporządkować lub napisać ładny długi artykuł, i wtedy liczyć na to że pozwoli nam wklepać ogólnie chyba przyjęte 3 linki na 1500 znaków a ile G z tego wychwytuje, i który ma największą wartość to nie wiem.

Ad3 A ile jesteś w stanie napisać unikalnych artykułów które nie będą kopią innych lub samych siebie. Precli w sieci nie brakuje.

Ad4 Zgred kiedyś robił test i stwierdził że nie zauważył żadnej różnicy, jak tygodniowo dokładał do 10 czy 50 katalogów,uznał więc że nie ma jakiejś granicy w katalogowaniu. Dużo zależy jak dobry katalog, jak szybko się w nim wpisy indeksują, czy je dopalasz, lub pingujesz.

Szukasz miejsca na odpoczynek sprawdź co znajdziesz w Gródku nad Dunajcem na:  domki-grodek.pl

Materiały edukacyjne korepetycjenowysacz.edu.pl naprawa komputerów, dyski twarde, arytmetyka komputera.

dodałem do 2000 katalogów w ciągu dnia, fakt ze większość to webmini i easy

Jestem ciekaw ile z wpisów G w ogóle znalazło i ile z tego się zaindeksowało. Webmini i ręcznie dodawane katalogi(zwłaszcza Seoki) - nie ma porównania. :aniolek:

Przy 50 katalogach dziennie nie ma prawa się nic stać, mój rekord z tego co pamiętam to potwierdzenie wpisu, które przyszło po około 13-14 miesiącach od zgłoszenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności