Skocz do zawartości

Lista katalogów Projekteo - multikody

SilverT

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać SilverT zrobił kawał dobrej roboty z tymi katalogami biorąc je pod swoją opiekę. Widać, że dawna moc już wraca, a katalogom wraca dawny site. Ja już kilkukrotnie skorzystałem z multikodu i jestem zadowolony, więc imho warto zacząć inwestować w katalogowanie o tych katów (jeśli ktoś jeszcze tego nie uczynił). :)

Pozdrawiam, Kamil.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wiesz same z siebie takich przerw nie mają. nie wiem czy to przez te dodawarki ale coś ostro daje po bazie i się wysypuje czasami... i za support ovh też nie mogę odpowiadać...

Serwer.

Musi nagle zrywać połączenie (np. niespodziewany restart, utrata zasilania) kiedy są otwarte jakieś połączenia z bazą.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

katalogi mocne ;) ale za dużo problemów z serwerem :( np. https://szeki.pl/

przez ostatnie dni nie działały: zabon i otwieracz :P

i w ogóle dość często katalogi mają krótkie przerwy w działaniu ;)

Też mam trochę katalogów w ovh, zdarzają się pady, może akurat trafiłeś w taki moment, ogólnie, to solidna robota, silver się wział za katalogi :P

Dorzućcie do crona /etc/init.d/mysql restart co 24h i po problemie z rozwalonymi bazami choć szczerze to nie tak powinno być bo mam kilka vpsów i nie miałem ani jednej takiej zwiechy żeby zerwało otwarte połączenia z bazą...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dziwna sprawa bo kiedyś jak trochę szaleliśmy z tymi katalogami i miały nawet po kilkanaście k UU dziennie (czyli zapytań do bazy też było sporo więcej), serwery były te same, katów było więcej i działało. A teraz ruch jest sporo mniejszy i serwery nie wytrzymują? Nie wierzę, że to może być wina serwera.

Dziwna sprawa bo kiedyś jak trochę szaleliśmy z tymi katalogami i miały nawet po kilkanaście k UU dziennie (czyli zapytań do bazy też było sporo więcej), serwery były te same, katów było więcej i działało. A teraz ruch jest sporo mniejszy i serwery nie wytrzymują? Nie wierzę, że to może być wina serwera.

MKS to nie ma nic wspólnego z obciążeniem. To jest problem TECHNICZNY - serwer po prostu "przestaje działać" kiedy są otwarte jakieś połączenia z bazą (ułamek sekundy) a czemu to już pytanie nie do mnie :)

Czyli wystarczy nawet 1 połączenie z bazą kiedy serv nagle ma taką awarię i baza może się rozlecieć.

Ja wiem o co Ci chodziło. Tylko wiesz skoro teraz tych zapytań do bazy jest kilka % z tego co było kiedyś i kiedyś ani razu się nie zdarzyło, że podczas jakieś zapytania serw przestał działać to dziwi mnie, że teraz tak jest. Że aż tak zbiegi okoliczności się zdarzają :) Teraz szanse na trafienie w zapytanie do bazy są mniejsze niż kiedyś. Może faktycznie kimsufi coś przekombinowali :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności