Skocz do zawartości

Sklep - title dla produktów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam istotny problem odnośnie pozycjonowania na frazy long tail.

Prowadzę sklep, niestety system w nim nie jest doskonały pod względem przypisywanie title dla produktów.

Strona główna ma powiedzmy tytuł "strona główna". Teraz title dla każdego produktu jest przypisywany w sposób następujący.

"Strona główna" + nazwa produktu

Moim zdaniem lepiej by było na odwrót. Najpierw nazwa produktu później "strona główna".

O dziwo pomimo dość dziwnego rozwiązania strony wyskakują bardzo wysoko na frazy związane z tymi produktami (nielinkowane).

Jaka może być różnica między "Strona główna+nazwa produktu" a "nazwa produktu+strona główna"

Stosując nazwę produktu jako pierwszą kluczowe frazy w title będą na początku, a wiadomo że pierwsza słowa mają większą wagę od każdego kolejnego.

Tylko dlaczego pomimo tego strona jest tak wysoko, skoro inne sklepy będące od kilku lat na rynku są niżej ode mnie pomimo iż ich produkty są wydaje się bardziej prawidłowo "podpisane"?

Jaka może być różnica po zmianie, czy sam title dla fraz nielinkowanych jest aż tak istotny iż ta zmiana może dać wyższe pozycje?

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

zadbaj o linki

zadbaj o wartościowe linki

Jeżeli chodzi o sklep z Twojej stopki to zmiana Title tak jak chcesz jest banalna

Może i banalna... ale dla kogoś kto zna się na programowaniu;) Jak się kupuje gotowy skrypt to takie zmiany wcale nie są banalne.

A co wartościowych linków to oczywiście, tylko że na główne frazy których i tak już jest kilkadziesiąt.

Samych produktów linkować nie będę, ponieważ po pierwsze wejść na poszczególny produkt jest stosunkowo mała a anchory przy wyszukiwaniach są bardzo zróżnicowane. Takie strony generalnie powinny się pozycjonować same, i w sumie tak się dzieje tylko chciałbym jeszcze to wszystko usprawnić;)

Chcesz gotowy super sklep idealny do wszystkiego i w dodatku samopozycjonujący się - nie za dużo wymagasz?

Chyba ktoś mnie źle zrozumiał. Mając kilka tysięcy produktów nie da się każdego wypozycjonować. Z resztą chyba nikt tak nie robi, a jeśli już to tylko dla najbardziej chodliwych produktów. Pozycje całej reszty zależą od budowy samej strony. Także jeśli uważasz że sklepy się same nie pozycjonują na takie frazy to jesteś w dużym błędzie. W bardzo wielu frazach moje produkty są na pierwszym miejscach pomimo iż nie prowadzi do nich choćby jeden najsłabszy link.

Także modyfikując tylko odpowiednio stronę można uzyskać bardzo dobre wyniki na longtail. I tego właśnie dotyczyło moje pytanie, wpływy title na te pozycje. A ściśle umiejscowienia nazwy produktu w title.

A nad sklepech bardzo dużo pracuję i nie oczekiwałem kupując go perpetum mobile;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności