Skocz do zawartości

Czy Webmaster Tools sugeruje filtr?

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

W tekstach na stronie głównej jest przykładowo:

10 x słowo "rolety"

10 x słowo "wnętrza"

10 x słowo "moskitiery"

Kiedy wchodzę do Webmaster Tools i patrzę na najbardziej popularne słowa na mojej stronie, to widzę zgodnie ze stanem faktycznym ok. 10x "rolety" i ok. 10x "wnętrza". Jednak nie pokazuje ani jednego słowa "moskitiery" - tak jakby dla Google nie istniało, chociaż występuje w tekście w identycznej liczbie i jest tak samo oznaczone za pomocą <h2> oraz <b>.

Co więcej, na frazy zawierające "rolety" i "wnętrza" jestem cały czas wysoko. Natomiast na frazy zawierające słowo "moskitiery" od paru miesięcy mam jakby filtr. Czy to ma jakiś związek? Czy Webmaster Tools pokazuje w ten sposób filtr na dany keyword?

A jeżeli nie, to dlaczego nie łapie tego słowa?

Rzekomo po nałożeniu kary przez Google, w GWT powinien pojawić się komunikat o tym. Nigdy się jednak z tym nie spotkałem i nawet nie wiem czy to faktycznie działa. Jakby ktoś już dostał taki komunikat to niech opisze jak to wygląda.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Może raczej chodzi o bana niż filtry? Ja też nie spotkałem się nigdy z żadnym komunikatem na temat kary nałożonej przez Google. Raz tylko widziałem stronę, która była zawirusowana, ale do tego jest odnośnik w lewym panelu, więc żadna to nowość...

Byłoby to bardzo wygodne w diagnozowaniu tego co dzieje się ze stroną. Myślę, że zarówno amatorzy, jak i "starzy wyjadacze" nie raz zadają sobie pytanie czy to filtr czy coś innego. A masz linka do oryginalnego tekstu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności