Skocz do zawartości

Inne pozycje niż podawane w panelu

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wedlug Ciebie w momencie gdy budzet mam ustawiony 50zl, a branza pochlania srednio 18, 25zl max przy wysokich pozycjach slow kluczowych

to reklama rzadziej sie wyswietla niz komus kto ustawi budzet 70zl?

oczywiscie pewnosci nie masz ze konkurencja skuteczniej i lepiej na tym wychodzi ;)

Oj Colca

Dlaczego nie zrozumiałeś tego co napisałem?

Jeśli masz zbyt mały budżet to tak to działa:

Załóżmy, że budżet jaki ustawiłeś to 25 zł - tobie wystarcza na cały dzień, ale...

Dla wielu reklam to zbyt mało. Co to spowoduje? (załóżmy, że stawka za kliknięcie to 1 zł) Uzyskamy tylko 25 kliknięć w reklamę, gdzie np. moglibyśmy aż 100 przy budżecie 100 zł.

Przy odpowiednio ustawionym budżecie nie ma to znaczenia jaki masz ustawiony, ale...

Może i tak Twoja kampania jest źle ustawiona. Można np. zastosować inne dopasowania do słów kluczowych, pogrupować frazy i zbudować lepsze teksty reklam, itp. co spowoduje, że trzeba będzie podwyższyć budżet bo tak chętnie będą Twoje reklamy klikane - to tylko przykład.

Poczytaj https://adwords.google.com/support/aw/bin/s...ge=examstudy.cs przemyśl i zastosuj się do wskazówek z centrum edukacji i wtedy podyskutujemy nad polepszeniem Twojej reklamy, żebyś rozumiał po co to robisz....

Witam

Piszesz przemyśl i zastosuj się do wskazówek z centrum edukacji i wtedy podyskutujemy nad polepszeniem Twojej reklamy czy ja gdzies pisze do ciebie o polepszeniu mojej reklamy? to ze zadaje ci pytanie i z twojego punktu widzenia jest oczywiste to nie znaczy ze mojego musi byc. Do tego odczuwam w odp. twojej dyskryminacje :P - szanuje twoja wiedze, doswiadczenia i pomoc, ale warto przed odp. ,publikacja doczytac dokladnie kogos post/y

bardzo dobrze rozumie po co to robie :D wszystko jest uzaleznione od bardzo wielu czynnikow: nr 1 - wymagania klienta itp.

siedze w tym juz sporo czasu (czasami nalogowo) i wiem co z czym sie je :D i sadze ze jestem w tym niezly, raporty weryfikowala juz nie jedna firma :), osoby z branzy, stwierdzajac ze osiagam b.dobre wyniki zreszta dowodem sa opinie firm dla ktorych wykonuje kampanie i zwrot z inwestycji ROI

dodam iz zauwazylem dlugo wczesniej ze gdy kasa sie konczy to rzadziej wyswietlaja sie boxy moje z reklama lub zamiast osigac pozycje wysokie laduje do boku i do pierwszej trojki i tak w kolo

wszystko co piszesz mam porzadnie dopracowane i wyciskam bardzo duzo przy mniejszych kosztach za reklame chodz budzet mam o 50% wyzszy(a chyba o to w tym chodzi? po to sie tym zajmujemy?, dlatego stad moje zdziwienie :) ale fakt jesli ktos walnie sobie dopasowanie przyblizone to wiadomo ze bedzie mial przewage w wyswietleniach i klikach, ale jak sie to przelozy na zyski? czesto widze ze duzo firm placi zbyt duzo no ale to juz nalezy weryfikowac z firma... ja to robie nie wiem jak ty...

poza tym nie zalezy mi az tak na na wiekszej ilosci wyswietlen na dane slowa kluczowe tylko skupiam sie na konkretach na kupnie danego produktu w roznych formach i odmianach :) narazie tylko wyszukiwarka google wchodzi w gre...

uzyskuje wyniki jakosci na granicy od 7/10 10/10 miesiac :

srednia pozycji mam od 2,2 do 3,5

Utrata udziału w wyśw. (pozycja) 3,37%

Dopasowanie ścisłe, do wyrazenia, udział w wyśw. 98%

CTR 14,26%

teraz jak jest narzedzie ile koszt za pierwsza 3 kosztuje fajnie obrazuje cala wiedze i prace z mojej strony np. jak ustawiam Maks. CPC slowa kluczowego np. 1,5, osiagajac pozycje 2,3 a minimum aby byc w pierwszej 3 koszt 2,25

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności