Skocz do zawartości

Google usunęło www

websign

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy to tylko u mnie czy u Was też na żadną frazę nie ma stron z www? Wpisuję dowolną frazę np. domy, hosting, domeny i wszystkie wyniki w serpach są bez www. Z tego co widzę sytuacja ma miejsce tylko w Firefoxie i to w moim, na drugim komputerze wyświetlają się strony z www. Od wczoraj żadnych nowych wtyczek nie instalowałem.

Dziwna sprawa, bo do tej pory nawet jeśli tak się zdarzało to tylko dla niektórych stron, a dzisiaj widzę dla wszystkich...

Pozdrawiam

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Wyniki w serpach są takie jaką preferowana domenę wybrał właściciel strony w google webmasters (i ma ustawione przekierowanie w .htaccess).

Zwykły zbieg okoliczności wg mnie bo dzisiaj widziałem w wyszukiwaniach parę stron z "www"

U mnie pokazuje zarówno z, jak i bez "www", ale trochę irytujący robi się błąd Google, przez który od co najmniej pół roku są problemy z 301. Polegają na tym, że nawet jeśli strona już w momencie pierwszej indeksacji miała ustawione przekierowanie na preferowaną domenę i nawet jeśli dodatkowo ustawiłam to w narzędziach dla webmasterów, Googlowi zdarza się podmieniać adres na inny niż ustawiony przeze mnie.

U mnie pokazuje zarówno z, jak i bez "www", ale trochę irytujący robi się błąd Google...

Lexy, zauważyłaś może wahania pozycji związane z wyświetlaniem raz jednej wersji, raz drugiej? Na jednej stronie mam taki problem i nie wiem czy to wiązać ze sobą - w momencie podmiany w wynikach, strona zmienia pozycję o kilka, kilkanaście oczek.

skutecznie i po cichu...

Na szczęście nie. Nawet w tej chwili zajmuję się stroną, której Google kilka dni temu podmieniło adres na z "www" zamiast bez, dla pozycje się nie zmieniły.

Podłączając się pod temat, jeśli mogę...

Google zaindeksowało moją stronę bez www

sprawdzam sitel:przemyslawszklarski.pl i site:www.przemyslawszklarski.pl

i wychodzi na to, że ta z www jest jakby kopią, jeśli dobrze rozumiem.

Co mogę zrobić w tym przypadku, indeks został poprawiony?

Lexy, zauważyłaś może wahania pozycji związane z wyświetlaniem raz jednej wersji, raz drugiej? Na jednej stronie mam taki problem i nie wiem czy to wiązać ze sobą - w momencie podmiany w wynikach, strona zmienia pozycję o kilka, kilkanaście oczek.

Ja zauważyłem - zwłaszcza w przypadkach, gdy część storn pokazuje z www, a część bez www.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Na szczęście nie spotkałem się z zamianą z bez na "z www". Wydaje mi się że wystarczy żeby backlinki były bez www i nie będzie problemu google nie zaindeksuje tego adresu.

Kede, kiedy właśnie mówimy głównie o sytuacjach, w których na domenie od razu jest ustawiane przekierowanie, a w takim przypadku w ogóle nie zbiera się linków do innego formatu.

U mnie wczoraj "samo się naprawiło". Rzecz jasna pisałem o przypadkach domen które mają 301 zrobione - zarówno własnych jak i nie - na żadną frazę nie miałem wyświetlonych domen z www. Może Google coś testowało? :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności