Skocz do zawartości

Program do edycji bazy danych

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakiś program w wersji na windows żeby można nim było edytować plik bazy danych .sql? Mam 700MB plik bazy danych, chcę usunąć z niego niepotrzebne rekordy które to to zajmują dużo miejsca. No i żebym to mógł po przeczyszczeniu znów zapisać jako .sql i zaimportować do sql-a na serwerze.

Zaproponuj coś lepszego, a nie naskakujesz na mnie. Z bazami danych mam do czynienia na co dzień. Jeżeli chce wyedytować plik sql robię to za pomocą Notepad++. Zamiast edytować plik sql lepiej połączyć się z bazą za pomocą sqlyog lub nawet phpmyadmin i w ten sposób usunąć zbędne rekordy.

• 1 miesiąc temu...
A nie prościej Ci będzie zaimportować tablicę lokalnie i usunąć niepotrzebne dane SQL'em i ew. zrzucić plik jeszcze raz. Na mój gust tak dużo łatwiej, szybciej i zręczniej :)

Dokładnie, edycja tak dużego pliku będzie wolna i nie wygodna.

Znacznie szybciej będzie ściągnąć sobie jakiś kombajn PHP MYSQL APACHE PHPMYADMIN i zaimportować dane, zmienić i wyeksportować do pliku.

Opracowania utworów na orkiestrę dętą

https://www.sufran.pl

Ściągnij sobie xampp (taki pakiecik apache + mysql i inne pierdoły) nie musisz tego nawet instalować. Odpalasz sobie mysql i apache. Importujesz swoją bazę danych i masz phpmyadmin i pełną wygodę w czyszczeniu.

Szybkość działania zależy od szybkości twojego komputera a co by nie było na pewno będzie do dużo szybciej niż na serwerze zdalnym :(

• 2 tygodnie później...

Gonzo23 tak na szybko bo nie znam notepada++: ustawiasz kursor w linijce 2786 na początku, potem paskiem po prawej zjeżdżasz do linijki 34925 i trzymając SHIFT klikasz na końcu tej linijki i masz zaznaczony fragment

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Ale kombinujecie.

Jeśli chodzi o .sql to nie ma problemu. Jak napisał papieros - wrzuć to lokalnie do phpMyAdmina i ogień. Taka baze naprawdę błyskawicznie sobie oczyścisz i przygotujesz to użycia w dowolnej formie. Jeśli będziesz to robił cyklicznie to sobie możesz napisać gotowe formuły, triggery itp. i bedziesz miał praktycznie wszystko robione z automatu.

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności