Skocz do zawartości

Na co najlepiej przeznaczyć krótką i zgrabną, starą domenę?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zakupiłem domenę z 2004, była jednak ona kilkakrotnie usuwana i rejestrowana.

Domena jest krótka i zgrabna (jedno słowo), związana nieco z biznesem/finansami/projektowaniem.

Nieliczne BL, mają raczej słabą moc, dlatego póki co PR jest n/a.

Raczej nie ma filtra.

I tutaj pojawia się moje pytanie, na co najlepiej przeznaczyć taką domenę aby maksymalnie ją wykorzystać. To znaczy mieć z niej możliwie jak największe zyski (w PLN, oraz mocy pozycjonerskiej na zaplecze). Wpadłem na kilka pomysłów, proszę doradźcie mi co jest najlepsze:

-1 Blog o mnie i o moim życiu, zainteresowaniach itd, lekko ekspercki, ale to raczej marny pomysł - raczej zero dochodu na adsense, oraz zero mocy pozycjonerskiej?

-2 Mój blog ekspercki, ale nie jestem w sumie ekspertem w żadnej dochodowej z adsense dziedzinie, a innego źródła dochodu dla takiego bloga nie widzę, więc chyba odpada

-3 Blog Finansowy/Bankowy, lub strona o takiej tematyce plus adsense, oraz inne systemy partnerskie banków itd. Ale pewnie raczej się nie przebije?

-4 Tematyczny Precel, o finansach itd. Ale czy warto? Jeżeli nie prowadzę żadnej strony z tej tematyki to ten precel nie będzie mi mógł służyć jako zaplecze? Czy taki finansowy precel, może pozwolić mi w jakiś sposób zarobić?

-5 A może jeszcze coś innego? Może po prostu wystawić tą domenę na sprzedaż?

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

Hmm powiem tak, domena jak domena można z nią zrobić wszystko. I też nie ma co mocno przywiązywać uwagi do nazwy chyba że naprawdę to jakiś rarytas.

-1 Blog o mnie i o moim życiu, zainteresowaniach itd, lekko ekspercki, ale to raczej marny pomysł - raczej zero dochodu na adsense, oraz zero mocy pozycjonerskiej?

Może i dochodu nie będzie jak ze wszystkiego na początku i mocy też ale wszystko z czasem rośnie w siłę jak np. https://zarabianie-na-blogu.pl/.

Resztę decyzji pozostawiam Tobie :)

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności