Skocz do zawartości

nazwa, home i inni - skąd mają prawo do rejestracji

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie

Męczy mnie pewne pytanie i nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi.

Jak to jest z tymi firmami które rejestruja nam domeny?

w jaki sposób nabywają do tego prawo?

czy ja mogę tak od sobie zacząć rejetrować domeny i brać za to taką kasę?

pozdrawiam

Pozdrawiam

Witam z rana;)

https://www.nask.pl/run/n/Warunki_wsp

Między innymi

"Wpłata pierwszej zaliczki na konto pre-paid na poczet przyszłych rejestracji i utrzymania nazw domen .pl oraz innych czynności w ramach współpracy dotyczącej nazw domen internetowych w wysokości

10 000 PLN. *"

Pizzeria Mrągowo to idealny sposób na wyśmienitą kolację.

Potrzebujesz tłumacza? Sprawdź najnowsze tłumaczenia symultaniczne

Powinien zainteresować Cię także najlepszy sklep bramkarski w polskiej sieci.

Sprzedajesz domeny w ich imieniu. Dostajesz cenę hurtową na dzień dobry i maleje ona z ilością sprzedanych domen. przykładowe ceny pierwszej rejestracjii z cenami jakie od nich dostajesz na dzień dobry: pl.-10zł regionalna -3 zł funkcjonalna -8zł

Ostatnio, zawodowo, widziałem się z jednym z pracowników NASK. Mówił, że nie specjalnie zależy im na nawiązywaniu bezpośredniej współpracy z nowymi podmiotami. Stąd dają, czasami, zaporowe warunki współpracy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

to może ostatnie pytanie. dlaczego ten ICANN ma prawo do sprzdawania domen? czy ten cały icann jest właścicielem internetu?

przeczytałem że ten icann jest organizacją non profit więc dlaczego my płacimy za domeny. i jak zwykle organizacja mieści się w usa, dlaczego nie w innym kraju, co oni mają do domen pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności