Skocz do zawartości

PR i nofallow

breja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy z tymi zduplikowanymi to chodzi o to ze daje dwa linki

*dla usera z anchorem dla usera + nofollow (uzyteczny link)

*dla robota z anchorem dla robota bez nofollow pelnowartosciowy link (np w stopce)

?

Jezeli chodzi o test to chyba go nie zalapalem bo z linku nofollow anchor sie nie przykleil co bylo chyba do przewidzenia ;]

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Jak zwykle więcej niewiadomych;-)

Tamte tematy są już stare, a ja robię od paru dni test poczwórnego linkowania obok siebie z zupełnie innymi anchorami i długością tekstu (notki prasowe).

Prawdopodobnie powera dostaje pierwszy link, ale wygląda na to, że poczwórne linkowanie przyspiesza indeksację zawartości nowej podstrony, co mnie bardzo cieszy.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

robię od paru dni test poczwórnego linkowania obok siebie z zupełnie innymi anchorami i długością tekstu (notki prasowe). Prawdopodobnie powera dostaje pierwszy link, ale wygląda na to, że poczwórne linkowanie przyspiesza indeksację zawartości nowej podstrony, co mnie bardzo cieszy.

I tu Cię być może zdziwię. Powera nie dostaje żaden link. Inaczej jest w wypadku nofollow, zerknij na optymalizacja.com i tojesttylkotestinofollow oraz tojesttylkotest.

Gdyby link "tojesttylkotestinofollow" nie był nofollow, to anchorPR nie byłoby przeniesione nie tylko przez link "tojestylkotestinofollow" ale (sic!) także nie byłoby przeniesione przez "tojesttylkotest", co więcej, ani "tojesttylkotestinofollow", ani "tojesttylkotest" (sic!) nie pojawiłoby się w wynikach.

Ale dojdziesz do tego dopiero, jak zauważysz że wielokrotne linkowanie bez stosowania nofollow nic nie daje. Wkrótce zauważysz też, że nofollow w ogóle daje pole do manipulacji dające się nieźle wykorzystać. :D

A tymczasem lecę, bo mam ok. 12 godzin do rozpoczęcia i zakończenia pisania pracy magisterskiej. O. Ogłoszenie: wypozycjonuję "prace magisterskie" za pracę w trybie pilnym. ;)

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności