Skocz do zawartości

Firma Artefakt.pl - polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

np: pisanie postów na forach publicznych

Daj spokój, komu by się chciało kontaktować z właścicielami for i prosić o usunięcie postów czy wątków ;) , co najwyżej jak robili profilami i ze stopek to można zmienić stopki ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A są jakies firmy na rynku które nie podejmują takich działań po zakończeniu współpracy?   

A są jakieś dające media (woda, prąd, gaz) za darmo, jak nie płacisz ?? Linki na "darmowych" miejscówkach zostają. Jeżeli są "położone" na zapleczu utrzymywanym przez firmę SEO to utrzymanie zaplecza z linkami kosztuje ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A są jakies firmy na rynku które nie podejmują takich działań po zakończeniu współpracy?

Pewnie że są.Mało tego poszukaj, a znajdziesz firmy które oferują za darmo pozycjonowanie, takie non-profit.

A tak z ciekawości prowadzisz firmę? I robisz coś gratis?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Są lub byly takie firmy, przynajmniej kiedys miałem w reku umowe z taka firma. Po zakończeniu współpracy stajesz się właścicielem takiego dedykowanego zaplecza. Jeśli chodzi o firmę z Wrocławia to po rozwiązaniu umowy z moją firma linki zdejmowali bardzo powoli(to było przed Niemcami). Choć o jakości ich prac niestety nic dobrego powiedzieć nie można było.

Po zakończeniu współpracy stajesz się właścicielem takiego dedykowanego zaplecza.

Nie rozróżniasz podstawowych rzeczy.Jeśli piszesz o dedykowanym zapleczu, owszem może ono zostać w rękach zleceniodawcy, tylko jest kilka ale:

1. Takie zaplecze jest stawiane w chwili podpisania umowy o pozycjonowanie = nic na starcie nie warte

2. Zaplecze trzeba też linkować, wątpię w to aby firma pozycjonerska linkowała zaplecze, nabiera ono mocy, a ja nagle rezygnuję z umowy mając dalej zaplecze = możliwe ale mało prawdopodobne bo firma stawia zaplecza aby z nich korzystać, a nie nagle oddać w ręce klienta.

te jednodniowe są bardzo wiarygodne, szczególnie jak robią kopiuj wyklej i nie mówią nawet dzień dobry.

an Goworku też już opublikował ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Finan pytanie brzmi, czy są firmy które nie działają tak jak większość. Czyli zaplecze z mydłem i powidłem linki od mycia okien po prawników warszawa. W momencie zerwania umowy wypad z baru. Złośliwi zdejmą linki jednym kliknięciem inni zrobią to powoli.

Odpowiedź brzmi są. Kosztuje to więcej.  Przygotowują zaplecze pod klienta z możliwością wykupu.

AD1) Płacisz za linki. Ile zapłacisz tyle masz linków przyłożonych i są to linki publiczne, za ilość postawionych stron zapleczowych oraz arty, utrzymanie itd

AD2) wszytko się kula zdobywasz więcej klientów firma się opiekuje tym zapleczem dalej linkuje (bo publiczne znikają z wiadomych przyczyn) dodaje artykuły i teraz nachodzi czas wykupu.
Masz ludzi, którzy dalej opiekują się zapleczem to możesz to wykupić.(ale jak masz tych ludzi od pierwszego dnia to po co zamawiasz usługę?) 

Powiedzmy, że firma się rozwinęła i teraz masz dział marketingu to robisz wykup i dalej kulasz na własną rękę.

Zapłaciłeś za arty linki itd dlaczego teraz firma ma zabierać ci coś za co zapłaciłeś więcej i było to robione specjalnie dla ciebie.

Nie zakładaj że wszyscy Klienci jak i firmy pozycjonujące chcą nawzajem się oszukiwać. Nie wszystkim kupującym w Lidlu nie smakowały produkty ;)

Ja nie twierdzę że nie ma takiej możliwości, wszystko kwestia dogadania się.

Tu jak sądzę po prostu było zlecone pozycjonowanie i potem oburzenie że po zerwaniu umowy firma zdjęła linki.

Złośliwi zdejmą linki jednym kliknięciem inni zrobią to powoli.

Niby z jakiej racji ktoś ma trzymać linki na swoim zapleczu? Niema kasy nie ma linków.

Przygotowują zaplecze pod klienta z możliwością wykupu.

Tak robią dedykowane zaplecze pod zakład pogrzebowy, litości...

W większości przypadków z tego co widzę firmy mają zaplecza uniwersalne, wrzucają tam linki. Kończą współprace linki zdejmują. Ta dyskusja w ogóle jest jakaś dziwna,

Czemu usługodawca ma robić coś za darmo za co jeszcze wczoraj brał kasę. Czemu tracić czas pracownika aby zdejmował coś po woli? Bo klient przeszedł do innej firmy lub postanowił sam pozycjonować się? Brak logiki w tym wszystkim. Po za przypadkiem kiedy precyzyjnie było określone, że kasę biorą za stworzenie dedykowanego zaplecza.

Moim zdaniem powinno wyglądać to następująco:

- linki na wszystkich PUBLICZNYCH miejscówkach powinny zostać - katalogi / fora / komentarze itd itp
- linki na wszystkich PRYWATNYCH miejscówkach powinny zniknąć - ponieważ nie są dalej opłacane.

Tylko od dobrej woli firmy pozycjonującej zależy, czy przedstawi klientowi ofertę "utrzymania linków" w postaci np. jednorazowego rocznego abonamentu. Jednocześnie, jeżeli takowa następuje, to klient powinien mieć listę "prywatnych" linków, aby sprawdzić, czy któreś nie zostały usunięte (w końcu zapłacił za utrzymanie).

Sprzedaję namioty.. dużo namiotów :king:

MaXPan ty tak prowadzisz swój biznes inni prowadzą inaczej. Każdy klient jest inny. Na jednym zarabiasz na innym tracisz.

Ja współpracowałem z Artefakt między 2008 a 2013. Kończyłem z nimi umowę po tym jak dostali drugą szansę. Umowa była jak dadzą radę to jedziemy dalej jak nie to się żegnamy. Dostali szansę i nie dali rady więc się rozstaliśmy. Linki zdejmowali powoli tak jak się umówiliśmy. Dla jednych to głupota dla innych podziękowanie za 5 lat współpracy. Czemu tak zrobili - bo dotrzymali słowa. Od ciebie zależy jaką umowę podpiszesz i jak się dogadzasz a przede wszystkim jak się rozstaniesz. To jest biznes nigdy nie wiesz kiedy ponownie się spotkacie i nie ma co palić mostów.

Osoba pytała czy wszyscy robią tak samo. W większości tak choć można zamówić dedykowane zaplecze.

Co się bardziej opłaca zależy od polityki firmy i ich planów.

Zapłaciłeś za arty linki itd dlaczego teraz firma ma zabierać ci coś za co zapłaciłeś więcej i było to robione specjalnie dla ciebie.

Jeśli masz napisane w umowie i w rozliczeniu że zapłaciłeś za ten konkretny artykuł, za ten konkretny link to masz rację. Jeśli płacisz ogólnie za pozycjonowanie strony www np. 1000 zł miesięcznie, a nie masz napisane za co dokładnie płacisz to nie masz racji.

Koszt napisania artykułu np. 50 zł to nie jest cały koszt usługi na pozyskanie z linku z niego. Uważasz że zapłaciłeś w 1000 zł za pozycjonowanie -  50 zł za napisanie artykułu z linkiem i jest dożywotnio Twój, otóż nie, bo to nie cały koszt, dochodzą koszty domeny, serwera, czasu pracy pracownika, linkowania zaplecza, zarządzania nim, kosztami poniesionymi przy zmianach w algorytmie etc.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności