Skocz do zawartości

Freecast, GłowaNet, Firehost, mZone itd.

Jastrzab

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad roku używam mzone (mam kilka kont) i powiem jedno POLECAM wszytkim.

Miałem forum na webd (jak kretyn...) forum zamulało co chwilę były błędy 500 itd... napisałem do adminów mzone czy oferują w swojej ofercie przenosiny gratis? I co się okazało że owszem oferują. W ten sam dzień przeniosłem forum. Od tego czasu 0 problemów.

Kontakt i obsługa wyśmienita.

Może nie odpowiadają na meila odrazu jak w linuxpl ale jak wyślesz meila w godzinach pracy to szybko otrzymasz odpowiedź.

Co do glowanet to testuję od kilku miesięcy. Kontakt obsługa bardzo dobra. Serwer też nie najgorszy. Ładnie chodzi nie zauważyłem padów.

Jedynym minusem jest to że jak chcesz wygenerować sobie kopię danych z cpanela to musisz prosić się adminowi aby wygenerował.

Część dotyczącą mzone potwierdzam, a hosting szczerze polecam. Jestem upierdliwy, a jeszcze nigdy nie oberwało mi się od administracji. W kilkuletniej przygodzie z mzone raz zdarzyła się im awaria - kilka kont zostało usuniętych. Byłem wśród nieszczęśników - dostałem hosting na rok gratis :(

Jeśli tanio i solidnie to laohost :)

Owszem, tanio, owszem dobry kontakt, ale działanie serwerów momentami bardzo kiepskie.

Właśnie po niespełna dwóch miesiącach bycia z jedną ważną dla mnie witryną na Laohost zabrałem ją i uciekłem z Laohost.

Przenosiny zrobiłem na Glowanet.pl i strona znowu śmiga jak należy.

Na Laohost cały czas były jakieś problemy z działaniem strony i CMS.

Update:

Winny jestem firmie LaoHost.pl sprostowanie, choć zaznaczam, że w przedstawionej przeze mnie opinii nie ma przejaskrawienia tematu.

Faktycznie były problemy z działaniem strony, którą umieściłem na serwerze LaoHost.pl, ale było to spowodowane - uwaga - zbyt restrykcyjnymi zabezpieczeniami, jakie były włączone na serwerach LaoHost. Powodowało to problemy w działaniu witryny i zaplecza administracyjnego CMS.

Cytuję odpowiedź, jaką otrzymałem od firmy LaoHost.pl:

Problem z błędami 403 został w ostatnich dniach definitywnie usunięty. Przyczyną były zbyt restrykcyjne ustawienia zabezpieczeń, które w pewnych warunkach powodowały blokadę. Zabezpieczenie to nie jest powszechnie stosowane, stąd brak takich problemów w innych firmach.

Poza tym problemem, który mnie spotkał, a który według zapewnień firmy LaoHost.pl nie powinien już występować,

byłem z działania serwera zadowolony. Serwery nieobciążone. Bardzo dobry i szybki kontakt ze strony HelpDesku.

Wygląda więc na to, że hosting LaoHost.pl warto co najmniej przetestować.

Jedna moja opinia nie powinna tego przekreślać.

Firehost jest spoko. Pomoc techniczna ma wyznaczone godziny, a i tak po tych godzinach też czasem jest (i odpowiada), serwery wcale nie najgorzej działają, błędy rzadko kiedy. Raz odpaliłem taką dosyć sporą aplikację, która zżarła mi jakieś 20 GB transferu w kilka sekund, zużycie procesora (czy coś) na pewno było duże, ale nikt się nie przyczepił.

Ceny też wcale nie są takie złe :)

Ja bym Ci polecił linuxpl.com i głowaNet.pl (zerknij też na szybki-hosting.pl) - może zainteresuje Cię oferta bez limitu transferu - sam korzystam, unixstorm.org

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• 4 miesiące temu...

ja z kolei w mzone bezpowrotnie straciłem bazę danych, do tego bezczelne teksty anonimowej obsługi klienta, że "nic się nie stało" przeważyły szalę goryczy.

dość już mam tanich hostingów, w których wszyscy mają Ciebie w d. a Twoje dane na nich trzymane są dla nich nic nie warte.

Hosting to sa kwoty takiego rzedu, ze naprawde nie warto lasic sie na 40 zl rocznego "zysku" kupujac konto po 60 czy 70 zl w mzone na serwerach zagranica...

Jest hekko.pl, neteasy.pl itd gdzie za 100 zl na rok dostaniesz dobry stabilny hosting i dobry support, wszystko w polskiej serwerowni, po co sie szczypac..

pozdrowienia.

googlerulz.

Ja dorzucę hostingHouse.pl i vipower.pl - używam, nie narzekam. Tylko raz zdarzyło się jednodniowe zamulenie w tym drugim :)

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie to https://slaskdatacenter.pl/hosting.html , ale nie mam akurat nic nowego, żeby tam postawić, ceny bajeczne.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności