Skocz do zawartości

Jakie wymagania powinien spełniać płatny katalog?

Liderseo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie jakie wymogi powinien spełniać wg. was katalog płatny? z mojej strony mogę napisać że od płatnych katalogów wymagam:

- unikalnego wyglądu

- dużej ilości BL (>2000)

- przyzwoitego PR (>2)

- maksymalnie 2 linki wychodzące

- moderacji do 7 dni

- brak wymagania unikalnego opisu (jak płacę to jeszcze unikalny opis mam pisać?)

- możliwość płatności przez sms i dotpay

A mile widziane w płatnych katalogach jest:

- linki w treści opisu

- długi staż w sieci

- możliwość hurtowego zakupu kodów ze zniżką

- mało reklam lub ich całkowity brak

- możliwość edycji wpisu w katalogu

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

- brak wymagania unikalnego opisu (jak płacę to jeszcze unikalny opis mam pisać?)

A najlepiej jeszcze brak jakiegokolwiek regulaminu (jak płacę to jeszcze mam regulaminu przestrzegać?).

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

musi dawać pewność , że nie zniknie za miesiąc a także w miarę schludnie wyglądać.

Ostatnio modne się zrobiło stawianie katalogów i od razu wołanie pieniędzy za rozpatrzenie wpisu, mimo, ze katalog nic sobą nie reprezentuje :/

Zdjęcia ślubne Łódź

Zapraszam do sklepu internetowego oferującego koszulki z nadrukiem

Wiadomo że katalog na domenie (a nie subdomenie), z własną skórką i historią daje większą pewność, że zaraz nie zniknie. Niestety jest sporo katalogów, które mają wszystkie te elementy a wpisy można pingować nawet miesiąc czasu i nic. Dla mnie taki katalog nawet za darmo byłby niewiele wart.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Właśnie płatne katalogi powinny wymagać unikalnego opisu by nie dostały bana (by kasa wpłacona za dodanie nie poszła na marne).

Ja od siebie dodam:

PR minimum 3 (chyba że płacę za wpis przy multikodzie 20gr to moze być mniej)

BL powyżej 20tys (chyba że płacę za wpis przy multikodzie 20gr to moze być mniej)

Staż minimum 2 lata

Płatność sms, dotpay (w dotpay musi być aktywna opcja paypal)

Reklamy mogą być ale to już zależy od jakości katalogu i ceny za wpis.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

@bold - przepraszam bardzo ale jeśli opis jest logiczny to w płatnym katalogu powinien zostać zaakceptowany bez względu na unikalność, ja akceptuję duplikaty w moich katalogach które są w większości darmowe, ponieważ stawiam na jakość opisów ,a nie ich unikalność.

@adiectus - już nie przesadzaj za bardzo :) BL 20K... no ja cię proszę, takie katalogi to na palcach można policzyć.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Ja mam takie wymaganie jak mam płacić te 2-10zł za wpis :) Do innych oczywiscie też dodaję ale te które mają tyle BL mają 100% pewność że dodam wpis :P

A i oczywiście ważne jest by wpisy szybko i dobrze się indeksowały bez dopalania. (najlepiej)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Wiadomo że katalog na domenie (a nie subdomenie)

czyli tu nie warto dodać? https://katalog.top-rank.pl/

BL 32 tys, PR4

Są oczywiście jeszcze starsze i totalnie mocniejsze katy na poddomenach takie jak katalog.gazeta.pl, katalog.di.com.pl, nie wspomne już o onecie czy wp, tak więc ten punkt chyba powinien być na odwrót ;)

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

Ze wszystkim się zgadzam oprócz:

brak wymagania unikalnego opisu (jak płacę to jeszcze unikalny opis mam pisać?)

Nie pisząc unikalnych opisów sam robisz sobie krzywdę narażając się na odrzucenie takiego linku przez Google, osłabienie jego mocy, a więc również ryzyko straty długoterminowego dobrego linka.

Jak widzę czasami identyczny opis w kilku tysiącach katalogów to mnie skręca, czy taka praca była wiele warta? (i czy nie okaże się, że za pół roku/rok/dwa lata okaże się bezużyteczna po jakichś zmianach w algorytmie?).

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Ze wszystkim się zgadzam oprócz:
brak wymagania unikalnego opisu (jak płacę to jeszcze unikalny opis mam pisać?)

Nie pisząc unikalnych opisów sam robisz sobie krzywdę narażając się na odrzucenie takiego linku przez Google, osłabienie jego mocy, a więc również ryzyko straty długoterminowego dobrego linka.

Jak widzę czasami identyczny opis w kilku tysiącach katalogów to mnie skręca, czy taka praca była wiele warta? (i czy nie okaże się, że za pół roku/rok/dwa lata okaże się bezużyteczna po jakichś zmianach w algorytmie?).

Święte słowa... amen:)

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

@bold - przepraszam bardzo ale jeśli opis jest logiczny to w płatnym katalogu powinien zostać zaakceptowany bez względu na unikalność, ja akceptuję duplikaty w moich katalogach które są w większości darmowe, ponieważ stawiam na jakość opisów ,a nie ich unikalność.

W takim razie nie chciałbym przy katalogowaniu dodać strony do twoich katalogów, pełnych duplikatów i wyjątkowo bezwartościowych (nawet z milionem BL ;)). Traktuj Google jak zwykłego użytkownika, czy tobie chciałoby się czytać milion razy to samo? A z pewnością Google jest tworzone w taki sposób, żeby symulowało użytkownika w jak największym stopniu. Takie moje zdanie, ot co.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Wcześniej to nie było takie ważne. Jednak po ostatnich zmianach w Google ten unikalny opis jest dla Twojego dobra (chociaż np. ja go nie wymagam), zobacz sobie jak spadł "site" większości katalogów i ile wpisów wyleciało z indeksu.

Skoro już płacisz to zrób unikalny opis inaczej taki wpis ma małą wartość.

Wiadomo że katalog na domenie (a nie subdomenie)

czyli tu nie warto dodać? https://katalog.top-rank.pl/

BL 32 tys, PR4

Są oczywiście jeszcze starsze i totalnie mocniejsze katy na poddomenach takie jak katalog.gazeta.pl, katalog.di.com.pl, nie wspomne już o onecie czy wp, tak więc ten punkt chyba powinien być na odwrót :)

Ja nie stwierdziłem, że to dyskwalifikuje. Tak samo jak brak własnej skórki. Tyle że przynajmniej we wczesnej fazie istnienia katalogu można przypuszczać, że właściciel będzie o niego dbał - w końcu zainwestował w niego jakieś środki.

A jak wcześniej wspomniałem, dla mnie najważniejsza jest indeksacja wpisów bez dopalania. Ale to trzeba już samemu sprawdzić dodając wpisy.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności