Skocz do zawartości

Proszę o pomoc - Format C://

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Właśnie chciałem zrobić format swojego systemu. Lecz jest wielki problem... Mianowicie posiadam oryginalną płytę z Windows Vista SP1, wkładam do cd-romu, restartuje system, później wchodzę do biosa (wciskając F2) w opcjach boot ustawiam pierwszeństwo na CD-DVD lecz system nie wykrywa mi płyty i ładuje się normalnie tak jak gdyby nigdy nic... Co mam zrobić ?

Płyta jeszcze nigdy nie była używana, nie jest porysowana, dopiero co ją rozpakowałem bo jest to pierwszy format na tym sprzęcie.

Laptop Acer Aspire 6935G

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Mam to samo, zakupiłem win 7 pudełkową wersję, i rok po zakupie chcę zrobić format a tu ZONK!:)

I jak sobie poradzić ? pobrałem z torrentów windowsa 7 ultimate, zainstalowałem, użyłem swojego cd keya i gra szafa.

Cya

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

ArTh00r, pewnie pada ci napęd :) Mam ten sam model lapka i identyczna sytuacja tyle że z płytką od Windows 7 (płyta oryginalna od Acera). Pomogło przegranie płytki na zwykłą płytę DVD.

Ja u siebie mam VISTE na dysku i tylko z płytki muszę robić aktualizację do Windows 7 :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Wez te plyte i zobacz spod Windowsa, czy ona na pewno zawiera Windowsa. Moze jest tam na niej jakis maly dopisek, ze jednak nie jest to plyta instalacyjna np. jest to sam service pack. W wiekszosci preinstalowanych windowsow Vista na laptopach nalezy sobie samemu nagrac system robiac to za pomoca jakiejs tam kopii systemu.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Acery mają ukrytą partycję recovery, którą trzeba aktywować żeby reinstalować system.

Strzał w dziesiątkę ! Wielkie dzięki za tą podpowiedź z alt +f10 uratowałeś mnie! ;)

Jeszcze raz dziękuję Ci za podpowiedź!

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności