Skocz do zawartości

Czy stronka będzie ok pod względem seo

czacha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poczytałam już troszkę forum i wzięłam się za robienie stronki.

Na razie jest to wersja alfa. Ale chciałabym uniknąć błędów.

Stronkę będę chciała pozycjonować na frazy fotografia dziecięca, fotografia dzieci , fotografia noworodków,

oraz podane frazy w połączeniu z miastami i regionem.

Mam pytanie czy na każdym zdjęciu opis ma zawierać słowa kluczowe czy nie .

W galerii będzie docelowo około 50 prac więc ciężko o unikalny opis ze słowami kluczowymi na zdjęciach.

Była bym wdzięczna za wszelkie porady.

Karolina

link do strony

https://www.fotografia-dziecieca.com

Ja daję słowa kluczowe do każdego opisu zdjęcia. Staram się rozróżniać, dawać różne opisy.

Inaczej niż Ty to robisz ponieważ na stronie głównej dałaś takie same opisy z różną numeracją.

Na stronie głównej brak jest tekstów ale to pewnie wiesz.

Pozdrawiam :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dokładnie tak :) Słowa kluczowe dobieraj przez propozycję adwords.

Tekst postaraj się wrzucić jak najwcześniej, potem możesz go zmienić. I dawaj linki do strony tutaj masz np. pomysły Lexy z forum na wartosciowe linki do strony.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No i oki :) Tymczasem staraj się czytać forum, szczególnie stare tematy- 2004, 2005 i naturalnie nowe też.

Moje spostrzeżenie dotyczące SEO jest takie, że lepiej działać trochę wolniej ale bardziej przemyślanie niż chaotycznie bez namysłu i wiedzy.

Krzysztof.

Zastanów się też nad opisaniem każdego zdjęcia w paru zdaniach, w których będą słowa kluczowe. Będzie to ciekawe zarówno dla ludzi, bo będą mogli sobie poczytać jak, np., przebiegła sesja, jak i dla wyszukiwarek, bo dostaną treść, która jest dla nich niezwykle ważna. Jeśli nie chcesz tego robić na zdjęciach, to zrób pod. Na, rzeczywiście mogą zasłonić fotografię.

Swoją drogą ładna strona i świetne zdjęcia.

Gdy już dodasz teksty i resztę fotografii, zainteresuj się pozyskiwaniem linków. Dodawaj stronę do katalogów, precli, komentuj na blogach, udzielaj się na forach. Wszystko tak, aby zdobyć linki.

edit: literówka

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

• 2 tygodnie później...

Wypełnij meta znaczniki - obecnie wyglądają tak

<meta name="description" content=""/>
<meta name="keywords" content=""/>

- bardzo ważny jest ten pierwszy napisz z 3 zdania z słowami kluczowymi max 3 razy - może być różna odmiana słów.

np. Profesjonalna fotografia dziecięca, na stronie przykładowe fotografie dzieci .....

<meta name="description" content="Profesjonalna fotografia dziecięca, na stronie przykładowe fotografie dzieci , sesje noworodkowe Katowice Kraków Śląsk pamiątkowe sesje zdjęciowe dzieci oferuje fotograf dziecięcy"/>

tak będzie dobrze?

a <meta name="keywords" content=""/> tutaj znowu te same słowa kluczowe wlepić?

nie za dużo ich będzie?

Karolina

Dobrze :)Description- dodatkowo bym przemyślał, jest to opis strony. Dlatego w dwóch zdaniach musisz trafnie i zachęcająco zamieścić opis swej strony. Czasem z tego Google korzysta czasem nie. Jest to opis który znajduje się przy opisie strony w wynikach wyszukiwania, dlatego ja o niego dbam.

keywords- czyli słowa kluczowe podaj je po przecinku- propozycje słów kluczowych.

Podsumowując description to opis strony a keywords to słowa kluczowe.

Zamieszczaj też linki do strony bo wciąż jest z tym marnie :)

Pozdrawiam, Krzysztof.

Ok dzięki. Pomalutku ja to jestem typowa "Matka polka" dzieci pranie gotowanie więc pomału z tym dodawaniem linków. Czytam na razie o tym . Do katalogów trzeba ponoć dodawać gotowe strony a u mnie jeszcze troszkę trzeba poprawić i wymyślić jakieś opisy (nie cierpię wypracowań).

Karolina

<a target="_blank" href="https://www.fotografia-dziecieca.com">Fotografia dziecięca</a>

przepraszam nawet linka nie umiem wstawić na forum idę spać za dużo na dzisiaj.

Jeszcze raz dzięki

Fotografia dziecięca

o jakie to proste

Proszę bardzo :

[URL=https://www.fotografia-dziecieca.com]Fotografia dziecięca[/URL]

czyli: Fotografia dziecięca

lub

<a href="https://www.fotografia-dziecieca.com">Fotografia dziecięca</a>

To zależy gdzie wstawiasz. W katalogach ten pierwszy kod. W katalogach tytuł wpisu to Twój anchor, słowo kluczowe.

Poza tym spoko, cierpliwość to podstawa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności