Skocz do zawartości

Teksty :D

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Dowcip z PIO

Około 2 tygodni temu zobaczyłem w dziale ogłoszenia tekst : Sprzedam tanio teksty o tematyce " Jedna z moich podstawowych tematyk" . Ogólnie nie kupuje tekstów bo mam na etacie ludzi co piszą, ale cena była atrakcyjna wiec kupiłem, sprawdziłem - unikatowe. Gzrecznie zrobiłem przelew i na razie zostawiłem zęby przy okazji jakieś zaplecze na szybko skleić. Kontaktowałem się przez GG.

Dzisiaj pan X pisze : Czy nie chce Pan teksty ?

odpowiadam nie, chyba ze bardzo tanie taka i taka tematyka....

on pisze - niema ale jest "moja tematyka"

ja pisze proszę pokazać zobaczę jakiej jakości......

odzieram plik a tam : MOJE TEKSTY KUPIONE 2 TYG TEMU :)

Danych nie podaje bo teksty dalej są unikalne, wiec wtawilem ich naszybko na zaplecze i pinguje.

I powiedzcie jaka trzeba mieć wyobraźnie zęby starać się sprzedać tej samej osobie te same teksty 2 razy :P

No cóż, ludzie sprzedający/piszący teksty nie mają wyobraźni. Wydaje mi się że powinni 2-3 teksty mieć wykonane nie na sprzedaż tylko pokazowe :(

Moim zdaniem w temacie tekstów, jednym z lepszych dowcipów są niektóre oferty, w stylu ( tu akurat perełki z mojej skrzynki):

"Potrzebuje na jutro max na godzinę 11:00 20 tekstów z synonimami, długość 1500 znaków bez spacji, każdy tekst powinien posiadać co najmniej 2 tytuły, tematyka ******, cena - 45 zł

propozycja kierowana jest do kilku osób, wygrywa pierwsza która potwierdzi"

"Poszukujemy młodych kreatywnych copywriterów! Proponujemy stałą współpracę w współtworzeniu nowo powstałego portalu o tematyce ************. Gwarantujemy zlecanie co najmniej 20 tygodniowo. Rozliczenie - co dwa tygodnie. Na początek proponujemy stawkę 2,00 netto za 1000 znaków bez spacji. jeśli jesteś zainteresowany, prześlij niepublikowany wcześniej tekst zgodny z tematyką naszego portalu o długości nie krótszej niż 5000 znaków na adres *********** Skontaktujemy się z wybranymi osobami"

"Potrzebuje na jutro 100 tekstów 1000 zzs"

@-->->----

To jeszcze nic, pół roku temu był tu gość (ja naliczyłem 7 nicków, ale pewnie miał więcej), co sprzedawał teksty 1000 znakowe po 61gr za sztukę. Oczywiście pierwsze dwa, które mi wysłał były już opublikowane, kolejne dwa z mieszarki :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ja tam nie rozumiem takiego podejścia. Ja jak piszę teksty to wszystko lecę oryginalnie i przez to zyskałem stałych klientów, a tak to tylko utrata bo jak ktoś będzie dociekliwy to zobaczy, że jest w wielu miejscach jego tekst i zrezygnuje kolejny raz z usług tej samej osoby.

admin.banner.jpg

Eh... Przecież w pierwszym poście jest wyraźnie zaznaczone, że teksty były kupione, a nie pisane na zamówienie. Widocznie zostały mu jakieś arty, których klient nie kupił albo zgarnął content z likwidowanego precla/bloga/whatever i chciał go prosto opylić. Raczej wątpię, aby zależało mu na stałej współpracy.

sindirus nie pokazuje się nikomu wykonanych artykułów które zostały sprzedane ponieważ ta osoba może je również użyć rozumiesz? Daje się pokazowe artykuły nie przeznaczone na sprzedaż które nie należą do żadnego z klientów. Pozdrawiam

Zabawne :soczek: Pozwolisz, że zignoruję Twój post jako całkowicie bezsensowny. Dwa lata pracuję jako seo copywriter i jakoś nigdy nie spotkałem się z tak śmiesznym stwierdzeniem. Rozumiem, że dla Ciebie budowa portfolio z własnymi opublikowanymi i sprzedanymi tekstami, aby pokazać swój dorobek klientowi to idiotyzm - rozumiem też, że tym samym chętniej kupisz teksty od osoby, która wysyła zawsze trzy te same arty, niż od człowieka, który posiada bogate i udokumentowane teksty z wielu dziedzin.

Albo analogicznie, żeby wytłumaczyć to na zasadzie łopaty i głowy - dla Ciebie lepiej jest pokazać teksty nigdzie nieopublikowane (które potencjalny nabywca może sobie po prostu przywłaszczyć jako unikalne), niż teksty już napisane, których nikt mądry nie ukradnie, bo nie stanowią większej wartości dla pozycjonowania. Jak ktoś będzie sobie chciał przywłaszczyć czyjeś teksty - to zrobi to na milion innych sposobów, ale wątpię, aby kradł je z copywriterskiego portfolio.

Nie wnikam w Twoje rozumowanie, choć jest dla mnie idiotyczne. Rozumiesz?

tu chodziło nie o przykładowe teksty (portfolio) , a o próbkę z tej paczki. on później sam się przyznał ze chciał mi sprzedać to po raz drugi :D

Powiedział 24 teksty taka i taka tematyka :D ja 2 tygodni temu właśnie ich kupiłem :D, na koniec powiedział, nic się nie stalo, zdarza się, wiec ja na szybko dałem ich bez linków na stronę i odpingowalem, bo zrozimialem ze mogą się pojawić duplikaty :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności