Skocz do zawartości

Subdomeny i ich wartość

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem ostatnio jedną ze swoich pierwszych stronek www którą stawiałem na republice.pl - oczywiście to subdomena ale na lokalnej frazie siedzi dość mocno w wynikach. Nie jest zupełnie nigdzie podlinkowana ale chyba jej wiek robi swoje bo w mojej okolicy to była jedna z pierwszych www.

Czy onet może mi takową subdomenę odsprzedać? Jak to jest prawnie. Chciałbym uruchomić tam taki lokalny portal informacyjny i skorzystać z tego że subdomena ma swój wiek.

Dziękuję z góry. Temat będę podbijał bo to dla mnie ważne.

pozdrawiam

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Taki portal jak Onet to nawet nie bedzie chcial z Toba rozmawiac. Nie masz nawet co do nich pisac, bo pewno nawet Ci nikt nie odpisze. Poza tym masz na pewno wyraznie w regulaminie napisane zasady korzystania z serwisu i nie ma tam zadnej opcji sprzedazy subdomen.

Pomijajac juz te kwestie to cos takiego byloby ciezko przeprowadzic od strony technicznej. Jakby ktos Ci sprzedal subdomene to musialby Ci dac jakis panel do jej zarzadzania, a poza tym zobowiazac sie do utrzymywania domeny.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

w sumie to lipa, kilkanaście minut próbowałem znaleźć jakiś kontakt :D jest tylko w dziale reklama i zakupy - jakiś sensowny support użytkowników to chyba tylko przez forum...

Nie ma sensu chyba linkować do subdomeny i coś na niej stawiać jeśli generalnie nie będzie nigdy formalnie MOJA?

no nie no... kwoty formatu xx xxx to raczej na te sentymenty przeznaczyć nie jestem w stanie. :)

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Jeżeli nie była pozycjnowana wystarczy kupić domenę ze słowem kluczowym odpowiednio meta tagi napisać. Podlinkować i TOP jest :D

Wiesz Kede - to raczej taki sentyment :D bo moja wiedza mizerna w zakresie SEO ale żeby wypozycjonować portal na fraze miejscowości to pewnie zajeło by mi najwyżej miesiąc.

Po prostu to były moje początki z zakresu umieszczania czegokolwiek w sieci :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności