Skocz do zawartości

Projekt ustawy medialnej

jez

Rekomendowane odpowiedzi

@ebinx ciekaw jestem kto Ty w ogóle jesteś- tak po postach:

"rozmawiałem ze znajomym"

a w opisie masz, że jesteś kobietą :)

Bez złośliwości, przeczytałem parę postów, jestem ciekaw.

Wiara, że jakiś Korwin coś zmieni wynikać może wyłącznie z niedojrzałości. I emocjonalnej i wiekowej ;)

Pozostałe Twoje opinie na forum też są teraz w interesującym świetle... ciekawe i obiektywne :D

P.S. Kazek, z PO jest źle, z PIS będzie gorzej, zmiany nie widać. Obserwuję to jako osoba dorosła od 20 lat :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z głosowaniem na Korwina i wogóle z demokracją jest trochę tak jak z linkowaniem.

Kilka linków perełek z PR5 nie wygra z milionem spamowch linków. Tym bardziej że w demokracji niestety nie ma PR i kazdy zdemenciały dzidek, każdy 18sto letni dresiarz i kazdy chlejący pod sklepem wino jełop ma taki sam PR jak Ty i ja.

Dlatego ja osobiście uważam, że siła głosu w dobrej demokracji powinna być uzależniona od zarobków oddającego głos. Dużo zarabiasz=płacisz duże podatki, jesteś wartościowym obywatelem i powinieneś mieć więcej do powiedzenia. Nie zarabiasz, bierzesz socjal i wydajesz go na piwo twój głos powinien być mało wart. Wystarczyło by dać prosty przelicznik z górną granicą miesięcznych zarobków, powyżej której każdy głos znaczy tyle samo, żeby nie było oligarchii. Powiedzmy że przez 4 lata między wyborami nic nie zarobiłeś to twój głos jest wart 1 pkt. Zarabiałeś 3k miesięcznie to dostajesz 30 pkt, czyli jesteś wart 30 razy więcej od człowieka z pod budki z piwem. Zarabiasz 20k dostajesz 200 pkt. Zarabiasz 40k też dostajesz 200 pkt. Jesteś uczniem/studentem do 26 roku życia to masz siłę głosu jak byś zarabiał średnią krajową.

@krzychuZksiężyca - nie jestem z żadnej bajki. Surowo oceniam wyniki, a porównując PO, PiS i SLD, najlepiej wypadło w rządzeniu mimo całego złego pijaru właśnie pis, a najgorzej obecne PO. To nie są moje opinie polityczne, a zwykłe dane, dług publiczny, ustawy, zmiany.

Politycznie chciałbym 'aby było normalnie', jednak nie ma takiej opcji narazie. Czasami zastanawiam się, czy już nie lepiej zagłosować na Palikota - wtedy przynajmniej mam jasno powiedziane, że ktoś sobie ze mnie żartuje.

Zbieram zakłady - co pierwsze pieprznie, Polska, czy UE? Bo że pieprznie to już wiemy.

Edyta:

Zajadacz - to nic nie da. Przecież za polityczne utargi i swawole PO dostaje fory od lekarzy, mediów i wielu innych grup społecznych, które akurat dużo zarabiają. Dzięki temu taka partia miałaby jeszcze większe poparcie. Sądze, że jedyne co by to zmieniło, to odsunęło od progu wyborczego PSL, ale nic poza tym.

Wiara, że jakiś Korwin coś zmieni wynikać może wyłącznie z niedojrzałości. I emocjonalnej i wiekowej ;)

Krzychu, w 100% zgadzam się z Tobą w tym, że Korwin niczego nie zmieni. Napisałem to trochę z przekory i żeby pobudzić dyskusję. Nie mam też kolegi z którym wczoraj rzekomo rozmawiałem o Korwinie. :D

Ale, ;-) w wyniku różnych zdarzeń życiowych mam (chyba, tak mi się przynajmniej wydaje) podobne spojrzenie na to jak powinno funkcjonować państwo co Korwin.

W wyborach powiedzmy parlamentarnych, gdzie oddawałem głos na kandydatów z którymi się osobiście nie znałem i wódki nie piłem, popierałem tych których poglądy i postawa życiowa mnie inspirowała, czy była w jakiś sposób podobna, zbieżna z moimi poglądami i dlatego głosowałem między innymi z raz czy ze dwa razy na Korwina.

Widzisz ja organicznie wierzę w to, że to nam na dole powinno się pozwolić zmieniać naszą rzeczywistość i nasze małe ojczyzny i dlatego jak najwięcej pieniędzy powinno zostawać na dole w sołectwach, gminach, bo powiatach to już trochę dla mnie za wysoko.

Dlaczego tak uważam? Bo z całym szacunkiem dla takiej Zamości jestem przekonany że taki powiedzmy Wrocław ma ją serdecznie w d...ie i jakby nie musiał to by do niej nie dopłacał, a z pewnością nie dopłacałby Kowalki Z Wrocławia wiedząc że za jego pieniądze będą stawiać jakiś orlik przy jakiejś KS Zamościanka której on nie lubi.

Moze przykład nie najlepszy, ale to co chciałem powiedzieć to to, że ja wiem najlepiej co mogę i chcę robić z moimi pieniędzmi i nie podoba mi się, że odpływają one ode mnie gdzieś wysoko abstrakcyjnie tak, z mojego miasteczka, gminy, powiatu i województwa i jakis ku.as w wawie, czy co gorsza brukselce, którego nie znam ani ja, ani mój prezydent miasta czy burmistrz, decyduje o tym, co z nimi zrobic, komu je dac i ile.

To raz a dwa ni znoszę (prze)regulacji i (prze)sterowań. A ich w Polsce zamiast ubywać- przybywa.

Ocipienie i europejska komuna.

A jak ta nowa chora ustawa wejdzie w życie to znaczy, że Polska jest sprzedana (tu znowu zaczynam wypuszczać, a może cały cas to robię :)

Dlaczego tak uważam? Bo z całym szacunkiem dla takiej Zamości jestem przekonany że taki powiedzmy Wrocław ma ją serdecznie w d...ie i jakby nie musiał to by do niej nie dopłacał, a z pewnością nie dopłacałby Kowalki Z Wrocławia wiedząc że za jego pieniądze będą stawiać jakiś orlik przy jakiejś KS Zamościanka której on nie lubi.

W Zamościu byłem w sprawie wykonania usługi w październiku ub. roku, podobało mi się dosyć :P Ryneczek i przyległe uliczki odnowione, trochę tam mały ruch ale może nie byłem w sezonie.

A wracając do tematu- u nas wszystko chce się uregulować ustawami, przepisami. Kasy fiskalne w taxi, będą też pewnie w kiblach :( Dlatego człowiek na ogół skupia się na tym na co ma bezpośredni wpływ a politykę małą i duża sobie odpuszcza.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@zajadacz - wszystko fajnie tylko, ze jak tak by bylo to wygralaby partia, ktora mialaby taki program - 'Utworzyc slamy dla tych, co zyja na socialu lub maja problemy z platanosciami i odgordzic ich od reszty spoelczenstwa, pozbawic tez glosow. Dla tych co zarabiaja wiecej niz 10K podatki 5%, dla tych co powyzej 5K - 10%, a dla reszty 30% itp.' To bylby super program i dzieki extra pkt za zarobki taka partia mialaby poparcie najbogatszych i z latwoscia wygrala wybory. Pozniej mielibysmy drugi Egipt.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Już przestałam wierzyć w to, że jakakolwiek partia (obecna czy też była) jest w stanie w przeciągu jednej czy też dwóch kadencji naprawić błędy poprzedników.. Taa już widzę, jak nowa władza usuwa wszystkich zatrudnionych po znajomości urzędników itp, zrywa umowy międzynarodowe lub doprowadza do ich anulowania by podpisać nowe, korzystne dla Polski i Polaków..

Już widzę reformę służby zdrowia, szkolnictwa itd ... Przepraszam, ale moim zdaniem, jest za późno, za dużo jest układów. Przykład obalenia komuny, czy raczej tego jak w nowych czasach odnaleźli się ówcześni "rządzący" jest dla mnie jednym z najważniejszych dowodów naszej bezsilności. Przestałam wierzyć w to, że może nam pomóc cokolwiek poza zderzeniem z jakąś kometą czy innym ciałem niebieskim ..

@-->->----

A nie uważacie że problemem jest fakt że tak naprawdę od 89r żadna partia nie rządziła ?

Tak, żadna partia nie maiła możliwości realizacji swojego projektu, każdy rząd musiał iść na kompromisy i ustępstwa i każdy musiał hamować się z trudnymi reformami bo musiał zadowolić koalicjanta.

Największe szans na niezależne rządy miało niegdyś SLD, ale brakło głosów, powstała koalicja z PSL co rozwaliło ich program, potem rząd mniejszościowy a taki sobie może, pogwizdać.

AWS rządził i udało się wprowadzić jako takie reformy za zgodą UW, ale i tutaj Kwaśniewski kilka razy podłożył sprytnie nogę rozwalając planowany system podatkowy, dzięki czemu SLD zresztą wróciło do gry pokazując jaką to dziurę budżetową zrobiło AWS.

Rządy PiS uzależnione od dwóch fatalnych koalicjantów podkładających kukułcze jaja choćby w postaci becikowego.

PO, ma w wielu kwestiach związane ręce przez PSL, SLD nie chętne do żadnej współpracy bliższe w głosowaniach PiS, do dla nich porażka rządu to ich sukces.

Następna koalicja rządowa (zapewne PiS - SLD) również będzie podlegać takim właśnie prawom.

W takiej rzeczywistości żaden program nie będzie realizowany, a jak się realizuje wyrywki jakiegokolwiek programu które są do zaakceptowania przez innych wychodzi z tego to co widzimy.

Przypominam, że temat dotyczy ustawy medialnej a nie polityki.

Otóż to :). To jest właśnie podobnie jak z rządem PO - dużo gadania ale zupełnie nie na temat.

Wracając do ustawy medialnej to mam nadzieję że w końcu się opamiętają i zaczną brać się za spekulantów którzy windują ceny a nie za każdego kto udostępnia w internecie treści wideo, bo to jakieś chore jest.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Na tyle na ile można wierzyć mediom, to szykuje się kolejny gniot. Z tego co się orientuje nie jedyny, bo z dostosowaniem się do przepisów unijnych to niestety, ale mamy problem jak dług publiczny (nomen omen kolejny dowód profesjonalizmu naszych rządzących - jakim cudem w czasach kiedy każdy ma komórkę i laptopa z możliwością ustawiania przypomnień można "zapomnieć" ?)

Swoją drogą - to wygląda na tzw. zapychacz, czyli pseudo informacja mająca na celu odwrócenie uwagi od znacznie ważniejszych wydarzeń. Szczególnie tych, które mogą być negatywnie odbierane przez społeczeństwo, zmuszać "głupi" naród do myślenia, dyskusji, wyciągania wniosków i ....

@-->->----

co do pomysłu uzależnienia wagi głosu od dochodów, kiepski pomysł.

Zobacz na listę najbogatszych w Polsce:P Mało kto nie związany ze służbami:P.

Co do Korwina, taki folklor. Ten Pan często mądre rzeczy prawi ale on po prostu nie chce rządzić:D W Warszawie prezydentem nie miał szans zostać ale jak wielu innych kandydatów mógł również jednocześnie startować na radnych etc. Wydaje mi się, że już na takie stanowisko mógłby mieć szansę. Wtedy ma realny wpływ na władzę, tylko on chyba nie jest tym zainteresowany. Może po prostu lubi robić happeningi:P. Po 2 gdyby pełnił funkcję publiczną musiałby zmienić troszkę ton wypowiedzi na bardziej poprawny.

Co do samej ustawy: "Czysta głupota. Działanie mądrych ciąg dalszych"

Tutaj krótka notka zacytowana z RP. https://niezalezna.pl/7553-wrzucimy-was-do-smieciarki

Jedyny plus to, że jednak rząd boi się tego internetu. Co w zasadzie jest zaskakujące bo starsi ludzie w znikomym procencie korzystają z internetu a przecież tylko tacy popierają PIS:P.

Co do Korwina to się zgadzam, nie nadaje się na władzę, ale chętnie bym go widział w największej opozycji - ciężko się z nim nie zgadzać, gdyż podchodzi logicznie do spraw społecznych, jednak zbyt "cybernetycznie", co w obecnym ustroju socjalistycznym, jest nie do pojęcia dla większości. Jego zasady i normy dla jednostki są trudne do zaakceptowania, jednak patrząc na to globalnie (wyzbyć się wszelkich uczuć itp) - to w większości ma rację. Druga sprawa, że pewno by stonował gdyby coś tam ugrał, gdyż doskonale rozumie politykę i wie że polityk nie mówi publicznie, co myśli. Do niego mam mieszane uczucia, z jednej strony fajnie jakby mu dać szansę (reszta złodziei się już nakradła) - z drugiej trochę obawa, czy da radę i jeszcze bardziej nas nie skompromituje i należy brać pod uwagę, że mimo iż wierzę w jego 100% uczciwość, musi otaczać się innymi ludźmi - a tu już wiadomo jak wygląda wielka polityka, której nie widzimy. To co uprawia Pan Chlebowski i reszta bandy - bezczelnie usunąć Kamińskiego i sprawę ładnie wybielić. Majstersztyk!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności