Skocz do zawartości

Nowy katalog 'Seokatalog'

GiGa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, dyskusja była trochę ogólna, nie chodziło akurat o Twój katalog czy Twoją wiedzę, po prostu wymóg odnośnie pr ją sprowokował.

Odnośnie unikalnych opisów to trochę jesteś naiwny. Dzisiaj sprawdzasz, akceptujesz i zostawiasz to w spokoju, nie jesteś w stanie cyklicznie co kilka miesięcy sprawdzać kilkuset wpisów. Za kilka dni, miesięcy te Twoje unikalne tylko z nazwy opisy będą w dziesiątkach stron. Niektórzy potentaci katalogowi celowo opóźniają moderację właśnie z tego powodu. Wątpię jednak aby ktoś kto zainwestuje w kilkadziesiąt opisów wykorzystał je tylko pojedynczo. Wyczeka na dodanie do silnych katalogów a później jedzie resztę. Nie piszę tego jako jakiś specjalista, po prostu na zdrowy rozum myśląc tak to wygląda...

Już to raz pisałem - nawet jak co piąty moderator sprawdzi unikalność wpisu to ogólnie będzie o 1/5 duplikatów mniej - w taki czy inny sposób wymusi to na dodającym zmianę treści, przynajmniej co jakiś czas, anie jechanie na tym samym do "u...j śmierci". To ma sens!

Pomijam kwestię czy tak ma (musi) być i czy to w czymś pomoże, czy nie.

Fotografia to świetne hobby - to trzyma mnie przy życiu
FOTOseoPL - tematyczny katalog dobrych stron o fotografii

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może masz i rację tylko problem w tym, że Google nie jest wyłącznie od treści, wątpię aby sama treść na stronie (szczególnie ta część content'owa) była traktowana jakoś wyjątkowo. Strona to całość, content, nagłówek, ewentualnie sidebar i stopka. Na moje oko całość tworzy unikalność i wymóg unikalnego opisu niewiele daje. Jak się ma taki unikalny opis do schematu adresu powielonego tysiąc razy (@Zgred chyba kiedyś o tym pisał), w seokatalogach większość spisów ma domyślny schemat czy standardowej skórki przerobionej jedynie kolorystycznie?

Sorry, że piszę w tym temacie, pewnie zaśmiecam autorowi wątek (jednocześnie go podbijając) ale właśnie stawiam kilka katalogów i długo biłem się w myślach z tą unikalnością opisów... Po prostu nurtuje mnie to zagadnienie coraz bardziej... :)

Może masz i rację tylko problem w tym, że Google nie jest wyłącznie od treści, wątpię aby sama treść na stronie (szczególnie ta część content'owa) była traktowana jakoś wyjątkowo. Strona to całość, content, nagłówek, ewentualnie sidebar i stopka... (ciach)

Oczywiście, dlatego moim zdaniem, wysiłek i wkład powinien być po obu stronach - zarówno dodających jak i właścicielach katalogów, zgadzam się!

Również przepraszam za OT

Fotografia to świetne hobby - to trzyma mnie przy życiu
FOTOseoPL - tematyczny katalog dobrych stron o fotografii

No dobra, ale jak w opis można wpakować jakieś dodatkowe linki, to chyba lepiej, żeby były otoczone unikalną treścią niż tekstem, który można znaleźć na dziesięciu innych stronach.

Stworzenie unikalnego opisu to kwestia dwóch minut, jak komuś zależy na wpisie to poświęci ten jakże cenny czas. Do końca świata daleko, zdąży :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Witam .......fajny katalog ,ale dziwne zasady z tym PR1 hehe :)

Pozdrawiam...

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Mi przepuścił stronę z PR=0.

mi też, wyglada na to, że ten warunek zdjęty...

Niektórym przepuszczam :) zależy od strony PR to tylko taki wskaźnik, jak pisałem wcześniej żeby odstraszał tych którzy będą próbować jakieś zaplecza marne wciskać, do których nie ma żadnych BL a linków wychodzących kilkanaście. Zaoszczędzę trochę czasu.

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Mi przepuścił stronę z PR=0.

mi też, wyglada na to, że ten warunek zdjęty...

Niektórym przepuszczam :) zależy od strony PR to tylko taki wskaźnik, jak pisałem wcześniej żeby odstraszał tych którzy będą próbować jakieś zaplecza marne wciskać, do których nie ma żadnych BL a linków wychodzących kilkanaście. Zaoszczędzę trochę czasu.

hehe, szybki jesteś, po 2 minutach wpis dodany <piwo> :)

• 4 tygodnie później...
Dodałem unikalne opisy. Mam nadzieję że nie zniknie w momencie gdy trzeba będzie przedłużyć domenę...

Na pewno nie zniknie :D szukam jeszcze 9 domen na których postawie kolejne seokatalogi, kilka mam już na oku. Według was czy jak będę miał 500 wpisów i 2k BL to mogę brać opłatę 50 groszy za wpis? Jaka jest według was taka bariera, kiedy uznajecie że mimo że jest płatny to warto dodać wpis?

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Po co Ci aż tyle tych katalogów? Ty wiesz ile to roboty przy tym? :D Tam u Ciebie w headerze te oko jakieś trochę takie dziwne jest, a w sumie tuż zaraz pod brwią takie wystające ;)

Ile optymalnie BL powinno być przy 400 wpisach? Sorki za OT.

Linkuj dalej i nie pier*ol

Według was czy jak będę miał 500 wpisów i 2k BL to mogę brać opłatę 50 groszy za wpis? Jaka jest według was taka bariera, kiedy uznajecie że mimo że jest płatny to warto dodać wpis?

W wielotematycznym katalogu według mnie powinno być jakieś minimum 5k wpisów w tym większość zaindeksowanych, bo to dla mnie ważniejsze i dopiero można myśleć o płatnościach. No ale każdy robi po swojemu :D Z drugiej strony 50gr to w sumie nie majątek, jakbym wiedział, że katalog nie zniknie (pomijając wypadki i przyczyny od nas niezależne) to bym dodał wpis. O ilości bl się nie wypowiem, bo 100 bl może być lepsze niż 10 000 i nie ma co tu dyskutować.

Zrób go darmowy bo nie ma jak dodać wpisów ;d

W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem,

Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy.

Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek :) tylko wymaga listy server.met

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności