Skocz do zawartości

Web mini - wszystkie mają bana?

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

ale zanim...

to domeny wygasną

albo zaliczą bana

w sumie w takiej sytuacji zastanawiam się coraz bardziej na co mi OmniAdd - WP leżą, webmini gów.o dają, toto indeksować się nie chce

jednak skoro już mam/kupiłem to zapuszczę i leci, ale to taka robota sztuka dla sztuki, pożytku z tego nie ma prawie wcale

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Macie może jakąś w miarę aktualną listę webmini, bo moją zdziesiątkowało. Jak ktoś by mi przesłał na prv to będę wdzięczny

Dwie moje listy poszły, mam jeszcze trzecią jeżeli chcesz pisz pw.

Ale wracając do tematu, webmini to już praktycznie przeszłość indeksuje się ≈20% max 30% a trzeba wziąć jeszcze poprawkę na to że szybko łapią bana / wypadają z indeksu, większość takich linków jest też bardzo słaba itd więc nie wiem czy jest sens jeszcze się z tym bawić.

naglowek1.png

Macie może jakąś w miarę aktualną listę webmini, bo moją zdziesiątkowało. Jak ktoś by mi przesłał na prv to będę wdzięczny

Dwie moje listy poszły, mam jeszcze trzecią jeżeli chcesz pisz pw.

Ale wracając do tematu, webmini to już praktycznie przeszłość indeksuje się ≈20% max 30% a trzeba wziąć jeszcze poprawkę na to że szybko łapią bana / wypadają z indeksu, większość takich linków jest też bardzo słaba itd więc nie wiem czy jest sens jeszcze się z tym bawić.

Wielkie dzięki, już chciałem automat wyrzucić :( działało mi z 10-15%

Wiem ze linkowanie z miniaczków jest marne, ale link to link, na zaplecza mogą być

@ebsand

Skrypt możesz pobrać po zalogowaniu do e-weblink.com, pod zakładką "Pobierz skrypt".

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Ja to z webmini powoli schodzę i zarazem z e-weblinka.

e-weblink, być może restrykcja powoduje, że jest najmocniejszym systemem, ale wg. mnie jest też pod największym nadzorem G. No i te ograniczenia : te domeny cacy a te domeny be. Dziś dodajesz domeny, pracujesz nad nimi, a za miesiąc wchodzisz i okazuje się, że komuś one nie pasują i twoja praca poszła w p.....u.

Webmini narażone są niestety na dodawarki - jak trafisz na listę to masz atak setki wpisów z jednego URL. Ciężko coś pomoderować taki syf, więc prędzej czy później ban. Niestety taki ban mnie dopadł na całą domenę z subdomenami. Dochodzę do wniosku, że lepiej zainwestować w seokatalogi czy inne skrypty. Linki z webmini kompletnie nic nie dają. Wręcz mogę stwierdzić, że w masowych ilościach szkodzą - wbrew temu co mówi google, że linki nie szkodzą. Wg. mnie z takiej ilości syfu - szkodzą. Więc o ile właścicielom przynoszą punkty to osobom dodającym nie przynoszą kompletnie nic. Idąc dalej, nie wiem ile jest w e-weblinku webmini ale im więcej webmini w systemie o tyle więcej ten system jest słabszy.

A ile wordpresów jest na podstawowej skórce i "żyją"

A to wordpressy także były pisane z myśłą o stawianiu wysokositowego spamu ? i podpięciu go do swl ?

Jakieś trzy lata temu chyba jeszcze, jak nie dawniej pisałem o tym aby zmieniać templatki i bardziej zadbać o swoje strony zapleczowe (czy to precle czy katalogi) bo szybkość stawiania ich jest pozorna.Więcej ich zostaje jak są zadbane. Natomiast kompletny śmietnik to można stawiać sobie w nieskończoność, a z czasem i tak poleci. Raczej wcześniej niż później. Do tego te śmietniki się dużo gorzej indeksują.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Remiss Jakieś dowody, testy? ile masz w publicznej bazie WEBMINI?

Podziel się, chętnie zobaczymy na czym opierasz to stwierdzenie.

Liderseo obecnie jest ok 1500 zindeksowanych web-mini ( reszta na hasło ;)).

bany zazwyczaj lecą przy indeksowaniu, na ok 100 szt leci ok 20 % na starcie , później jeszcze ok 10 %.

Dużo zalezę od zmodyfikowania i sposoby linkowania. Z mich testów wynika że nie warto indeksować miniacze SWLem, najlepiej linkami stałymi nie z polskiej geolokalizacji.

Z moich obserwacji ( na swojej flocie) wynika ze to przekroczeniu SITE 1000 już stoją w szczególności na sub-domenie 1 poziomu, lub na domenach głównych.

Jakieś dowody, testy?
A no co tu dowody i tym bardziej jakiekolwiek testy

Co mam testować - że linki z publicznej bazy katalogów i WP otwartych na oścież dla dodawarek są niewiele warte, żeby nie powiedzieć dosadniej w wielu przypadkach g...o warte - to niemal każdy widzi

Linki z webmini nigdy wcześniej tak niewiele dawały jak obecnie

A no co tu dowody i tym bardziej jakiekolwiek testy

dla tego zęby twoje wypowiedzi byli wiarygodnie.

Na ile zrozumiałem nie stawisz w dużych ilością c WEB-MINI, a generalizujesz o rzeczach o których tylko słyszałeś.

że linki z publicznej bazy katalogów i WP otwartych na oścież dla dodawarek są niewiele warte

ostatnio wiele SEOKatalogow otwarte dla dodawarek, idąc tokiem twojego myślenia, linki z nich tez nic nie warte.

Jest to ogólnodostępne forum i można wypowiadać prawie wszytko, włącznie z niczym nie potwierdzonymi zmyśleniami, w szczególności jak się postawiło w życiu nie więcej jak parę web-mini, lub wcale

Podstawa SEO to testy, jeżeli ty tego nie rozumiesz, to zapytaj kogoś kto jest dla ciebie autorytetem.

Podsumowując, prawidłowo postawiony miniacz, podlinkowany i zadbany nie jest zły , a 100 szt lepej ;) . Blokowanie spamerów wcale nie jest takie skomplikowane. Ja parę set webmini bez problemu moderuje.

Nie ma znaczenia, czy to miniacz, czy seokatalog, czy otwarty czy co tam jeszcze jest. Jeżeli z automatu jest akceptowane wszystko jak leci, to G to wcześniej czy później zbanuje, no chyba, że to co wpada z dodawarek czy ręcznego klepania jest w miarę dobrej jakości no i na katalogu nie wiszą linki.

ps. A nie piszę tego bo sobie czytałem o tym, a dlatego, że poleciały mi katalogi na autorskim skrypcie, moderowane z 3-4 linkami wychodzącymi max.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności