Skocz do zawartości

Web mini - wszystkie mają bana?

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma znaczenia, czy to miniacz, czy seokatalog, czy otwarty

dokładnie tak jak mówisz, są miniacze lepsze za niektóre seokatalogi.

Google ma bata na tego typy skrypty, ale naprawdę możną działanie tego bata ograniczyć prawie do zera.

Ale niktórze wszytko rzucaja do jednego worka :

Wszystko co jest w publicznej bazie....

Nie wszytko....kolego nie wszytko

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kwestia odpowiedniego dopracowania skryptu, ja mam takie sub.domenahosta.com - 22k site, inne średnio wychodzą 1k+ site bez znaczenia czy to domena, czy subdomena...

Katalogów niestety powstaje zbyt wiele - mowa o tych podstawowych i są to zwykłe spamy...

U mnie są wyjątki na sub-domenie hostingu po +000 SITE, i subdomena subdomeny domeny regionalnej też są, ale moim zdaniem domena ma znaczenie na szybkość indeksowania i zdobywania SITE.

p.s mam webmini co zdobyli PR, co pokazuje ze G wcale nie taktuje wszystkie webmini jednakowo.

mam zamiar przeprowadzić właśnie test z web-mini, jak przygotuje to udostępnię na PIO,

p.s mam webmini co zdobyli PR, co pokazuje ze G wcale nie taktuje wszystkie webmini jednakowo.

Miałem webmini z PR=3 i mało tego w domenie tk. W spisie Mara jako jedyny miał pr=3 :), ale koniec z końcem dostałem bana :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ni to raczej był wyjątek :). Zobaczymy nowa wersja web-mini, co tam zmienili.

Ogólnie to przypadek kiedy się liczę ilość a nie jakość. Jak banują 50 szt to stawić 100 nowych i tak w nieskończoność/

A co do "mocy" to paręset dobrze podlinkowanych web-mini z różnicowanym IP potrafi dać kopa średniej frazie.

Xann podnosi cały czas wytyczne odnośnie minimalnej ilości BL dla stron pod e-weba, co za tym idzie webmini są lepiej linkowane, lepiej się indeksują, mają trochę większą moc. Generalnie sporo osób od dłuższego czasu narzeka na webmini, a one wcale nie są takie głupie.

Z reguły głupi to są ludzie bo to od nich wymaga się myślenia, a nie od webmini. Mam także kilkadziesiąt szt tego katalogu jednak żaden nie ma pr powyżej 0, większość ma n/a, kilka pr 0. Z site to różżnie od kilkunastu tysięcy do kilkuset zaindeksowanych podstron. Stoją na różnych ip, oraz na różnych domenach. Nie są już także nowe. Jeżeli chodzi o moc z nich to jakoś się nimi tak nie fascynuje bo większą moc mają moje zapleczowe, prywatne blogi czy też inne tematyczne zaplecze. Jednak jak widzę google znowu coś pozmieniało w algorytmach swoich i jakby ciągle spada znaczenie linków.

Obserwuje też coraz większy syf w tej wyszukiwarce. Coraz trudniej znaleźć jest coś sensownego na konkretne zapytania. I jak tu nie wierzyć, że to pozycjonerzy właśnie tworzyli prawidłowe i wysokiej jakości wyniki wyszukiwania.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Obserwuje też coraz większy syf w tej wyszukiwarce. Coraz trudniej znaleźć jest coś sensownego na konkretne zapytania. I jak tu nie wierzyć, że to pozycjonerzy właśnie tworzyli prawidłowe i wysokiej jakości wyniki wyszukiwania.

Bo dla Google misją numer jeden jest walka z pozycjonowaniem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności