Skocz do zawartości

Problem z indeksacją forum

Davi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem mam forum na silniku vBulletin + vBSEO :

PR: 0 I: 312 L: 796 LD: 834 I: 4 Rank: 9380566 Age: Jan 18, 2002

Takie dane według seo quake , domenę zakupiłem na dropped już jako usuniętą .

A mój problem tkwi w tym że tematy praktycznie się nie indeksują , natomiast wszystkie fora / subfora są za indeksowane często widzę też bota Google na forum , więc w czym może tkwić problem ? Słabe podlinkowanie ?

Martwi mnie także cache forum gdyż : Zdjęcie przedstawia stan strony z 27 Lut 2011 15:36:08 GMT , a mamy już 13 marca :P

Pozdrawiam i liczę na pomoc gdyż nie wiem czy warto inwestować właśnie w firmę pozycjonerską skoro coś z tą domeną jest nie tak :(

Jeżeli dysponujesz mapą witryny, to możesz ją pingować, puścić blasta ze scrapeboxa, czy xrumera i chwyci szybko :(

Dodatkowo - masz wygenerowaną mapę xml? Jeżeli nie, to zainstaluj plugin i zgłoś do G.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Dla g. to nowa strona, to że z indeksu wyleciało kilka podstron to normalne, postaraj się o jakieś linki tematyczne z mocniejszych stron. Zrób mapę witryny i dopisz do gwt. Na początek radzę aktualizować mapę przynajmniej raz dziennie ( oczywiście o ile na forum przybywa tematów/stron). Wybierz sobie kilka ciekawszych wątków i je też linkuj. G. po pewnym czasie nabierze zaufania do forum i roboty zamieszkają tam na stałe :) a site będzie rósł bardzo szybko.

Tylko nie instaluj na stronie żadnego swl, wyczyść stopkę i nie przesadzaj z ilością linków wychodzących.

Gigacat - moderowany katalog stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności