Skocz do zawartości

opcja ignorowania w google strony czy coś tam

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przypomniał mi się dzisiejszy teks który usłyszałem w radiu że od dziś jest aktywna jakaś usługa wprowadzona przez google o ignorowaniu wybranych stron w wyszukiwarce w celu pomijania jakiś bezwartościowych gniotów czy coś w tym stylu. Czy ktoś słyszał coś o tym? czyżby to miało na celu ofraniczenie możliwości sztucznego pozycjonowania?

pozdrawiam

Google chce pozbyć się farm contentu, oraz mało wartościowych zaplecz, bo okazuję się ze spory udział w ilości stron w sieci maja wytwory różnej maści pozycjonerów.

:aniolek: Heh. A wiadomo jak google zabiera się do tego? Jakiś nowy button raportowania? U siebie nie zauważyłem nic nowego.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Funkcja jest interesująca bo faktycznie niektóre strony natretnie męczą !!!

Jak to jednak będzie w praktyce i czy Google faktycznie wykorzysta te wyniki? Nie mam pewności. Jeśli ktoś chce kupić tv zagląda do porównywarki nawiguje tam i jest kolejny wartościowy, z punktu widzenia G, użytkownik. Nie sądzę więc by tamte strony spadły w wynikach.

P.S. A kolega Weldmag rozkręca się tutaj :) Pozdrawiam!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności